ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Νέα και όμορφη»

προβολή-ταινίας-νέα-και-όμορφη-463921

Βραβευμένη ταινία στο θερινό κύκλο του Ciné Μεσόγειος στην «Εξωραϊστική»

Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών ήταν η ταινία «Νέα και όμορφη» που θα προβληθεί από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 21.30 στο πλαίσιο των θερινών προβολών του Ciné Μεσόγειος στην «Εξωραϊστική». Το φιλμ, Γαλλικής παραγωγής 2013, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, σενάριο Φρανσουά Οζόν. Πρωταγωνιστούν: Μαρίν Βαχτ, Ζεραλντίν Πελάς, Φρεντερίκ Πιερό, Φαντέν Ραβά, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

Ο Φρανσουά Οζόν (8 γυναίκες, το αγόρι στο τελευταίο θρανίο) παρουσιάζει ένα χρόνο από τη διπλή ζωή (το πρωί μαθήτρια, το βράδυ πόρνη) της 17χρονης Ιζαμπέλ. Τέσσερις εποχές, τέσσερα τραγούδια της ηγερίας του γαλλικού τραγουδιού της δεκαετίας του ’60 Φρανσουάζ Αρντί και μια ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, που θυμίζει την «Ωραία της Ημέρας» του μεγάλου Λουίς Μπουνιουέλ.

Καθεμιά από τις εποχές που απεικονίζει η ταινία, κλείνει με ένα ποπ τραγούδι της Φρανσουάζ Αρντί, που σχολιάζει ειρωνικά όχι μόνο την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά και κατά κάποιον τρόπο υπονομεύει τους ρομαντικούς μύθους με τους οποίους η μουσική και η τέχνη γενικότερα φαίνεται να πλαισιώνουν τις ανθρώπινες ζωές και να τις καθοδηγούν προς εξιδανικευμένα μονοπάτια, που ελάχιστα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου