ΕΞΟΔΟΣ

Ενδιαφέρουσα πρόταση για σινεφίλ

ενδιαφέρουσα-πρόταση-για-σινεφίλ-504806

Η ταινία «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9.30 μ.μ, συνεχίζοντας τον κύκλο των κινηματογραφικών προβολών στο Μεταξουργείο. Πρωταγωνιστούν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Χοακίν Φίνιξ, Εϊμι Ανταμς, Λόρα Ντερν, Τζέσι Πλέμονς. Μεγαλόπνοο και σπαρακτικό, επικό μέσα σε μια ανθρώπινη ταπεινότητα, διαυγές και πολύπλοκο.

Μια ανατριχιαστική τομή πάνω στο σώμα της Αμερικής που αποκαλύπτει τους εφιάλτες της. Αλκοολικός και με ψυχολογικά προβλήματα ναύτης εναποθέτει τη στραπατσαρισμένη του ύπαρξή στα χέρια του χαρισματικού ηγέτη μιας παράξενης θρησκείας, την εποχή (δεκαετία του ΄50), που ένα ολόκληρο έθνος προσπαθεί να εφεύρει τον εαυτό του από την αρχή και να τον επιβάλει στον κόσμο: ως συλλογική και καθολική διαδικασία.

Ο Φρέντι (Χοακίν Φίνιξ) είναι αλκοολικός, βίαιος, λούζερ, ψυχολογικά και συναισθηματικά ασταθής. Ένας ναύτης, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος, τώρα που υπογράφηκε η ειρήνη, δεν ξέρει πού να πάει, πώς να σταθεί, και τι να κάνει. Μέχρι που μια μέρα τρυπώνει λαθρεπιβάτης σε ένα κρουαζιερόπλοιο με το όνομα «Alithea». Εκεί γνωρίζει τον Λάνκαστερ (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν) ένα χαρισματικό, φωτισμένο «δάσκαλο» μιας παράξενης πνευματικής αίρεσης, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν θρησκευτικός ηγέτης, γιατρός και φιλόσοφος. Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου