ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή στο Μεταξουργείο

προβολή-στο-μεταξουργείο-529569

Με την ταινία «Με λένε Ερνέστο» σε σκηνοθεσία: Μπεντζαμίν Αβιλα, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.

Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στη Ν.Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Πρωταγωνιστούν: Νατάλια Ορέιρο, Τεό Γκουτιέρες Ρομέρο, Ερνέστο Αλτέιρο, Μαγιάνα Νέιβα. Από τις Κάννες μέχρι την πρόταση της Αργεντινής για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, αυτή η τρυφερή ιστορία για τη χαμένη αθωότητα της παιδικής ηλικίας μοιάζει να κερδίζει αμαχητί το κοινό των φεστιβάλ κι όχι μόνο.

Κάνοντας πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και φτάνοντας μέχρι την υποβολή για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, το ντεμπούτο του σκηνοθέτη από το Μπουένος Αϊρες συνδυάζει την πολιτική σκέψη με μια ακαταμάχητη περιγραφή του περάσματος από την παιδική αθωότητα στον ενήλικο κυνισμό. Η σκηνοθεσία του Αβιλα εναλλάσσει με άνεση το λυρισμό με το σκληρό ρεαλισμό, μόνο που η βία, περισσότερο σαν αστραπή ή σαν ανάμνηση, αποδίδεται έξυπνα, όχι με την κάμερα, αλλά μ’ ένα κομιξικό animation που λειαίνει την αγριότητά της, όπως ξεθωριάζει στη μνήμη ενός παιδιού που μεγαλώνει. Ο Τεό Γκουτιέρες Μορένο που ως Ερνέστο σηκώνει την ταινία στους ώμους του, έχει παιδική ανεμελιά και σοφία στο βλέμμα του. Η μαμά Νατάλια Ορέιρο είναι μια φυσική καλλονή κι ο θείος Ερνέστο Αλτέριο κλέβει την παράσταση με τον πιο αβανταδόρικο, άλλωστε, ρόλο. Κλισέ κατά στιγμές, μελοδραματικό κατά άλλες και ταυτόχρονα εξαιρετικά υποβλητικό και μ’ έναν μαγικό, απαλό ρομαντισμό, το φιλμ είναι τόσο κοινότυπο όσο μια απλή ιστορία ενηλικίωσης και ακριβώς τόσο μοναδικό και αξέχαστο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου