ΕΞΟΔΟΣ

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ & ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΓΙΑΛΗΣ στο «Λυχνάρι»

ο-ευγενιοσ-δερμιτασογλου-νικοσ-μεργ-557994

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής ανταμώνουν μουσικά σε μία μίνι περιοδεία και αναμένεται να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν…

Μετά από άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις σε Λάρισα, Καλαμπάκα, Δράμα και Σέρρες, επόμενο σταθμό αποτελεί ο Βόλος, όπου θα φιλοξενηθούν στο «Λυχνάρι» στην Αγριά την Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου, παραμονή του Αγ. Νικολάου.

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου ανήκει στους πολύ ταλαντούχους και ιδιαίτερους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς. Μέσα στον ταξιδιωτικό του σάκο κουβαλάει τρεις δίσκους, θεατρικές συναυλίες, δημιουργικές συνεργασίες, πολλές ιδέες και αστείρευτο κέφι. Έχει σίγουρα χιούμορ, πάθος, ρεζέρβα χορδές κι ένα ολόκληρο στοκ από μελωδίες και στίχους λίγο πριν συναντηθούν. Έχει και φαντασία για να μπορεί να επινοεί και αθωότητα για να μπορεί να ονειρεύεται.

Με όλα αυτά στον ώμο διασχίζει χοροπηδώντας την ελληνική μουσική σκηνή. Μαζεύει νέους ήχους και ξαναανακαλύπτει τους παλιούς. Τους μοιράζεται με φίλους κι όμως ο σάκος δεν αδειάζει ποτέ. Αντιθέτως όλο και γεμίζει. Όταν ανοίγει τον ταξιδιωτικό του σάκο βγαίνουν χρώματα. Σκούρα ανοιχτά. Ταιριαστά με μια εποχή αντιφάσεων που αν μη τι άλλο, έχει ανάγκη την καλή μουσική. Το «Ράδιο Σκούρο Ανοιχτό» είναι το νέο του album που μόλις κυκλοφόρησε και μοιάζει με ραδιοφωνική εκπομπή.

Αλλάζει διαθέσεις και σε παίρνει μαζί του χωρίς να το πολυκαταλάβεις, με συνοδοιπόρους την Φωτεινή Βελεσιώτου, με την πρωτόγονη φωνή της στη «Γυάλινη Χαρά», τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (Τρύπες) με τις κιθάρες του, το ρυθμό των τυμπάνων του Γιάννη Μήτση (Ξύλινα Σπαθιά), τη διακριτική φωνητική παρουσία της Λιζέτας Καλημέρη και του Γιώργου Ανδρέου που ανέλαβε την ευθύνη της παραγωγής.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (ντράμερ του συγκροτήματος) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες μετράνε δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές, με την τρίτη να βρίσκεται στα σκαριά.

Η πρώτη που κυκλοφόρησε πριν τέσσερα χρόνια έχει τίτλο “Είμαι ό,τι δεν είμαι” και η τελευταία “Άρχισε να φυσά” (και οι δύο έχουν την υπογραφή σε στίχους & μουσική του Νίκου Μεργιαλή). Με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, τα μουσικά τους ακούσματα αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στο cd συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια αλλά και ένα ηλεκτρικό ζεϊμπέκικο…

Στη δεκαετή πλέον πορεία του συγκροτήματος προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και δημιουργούς όπως το Μίλτο Πασχαλίδη, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Διονύση Τσακνή, το Γιάννη Μήτση.

Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία του Νίκου Μεργιαλή με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, με τον οποίο μοιράζονται κοινές ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική και με τον οποίο ανέπτυξαν γρήγορα ένα έντονο δέσιμο.

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής παρουσιάζουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών, διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή, μαζεύοντας νέους ήχους και ξαναανακαλύπτοντας τους παλιούς. Με διαφορετικές φωνές, ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, καινούριες προτάσεις, αυτοσχεδιασμούς και γνήσια ξεφαντώματα στο πάλκο και στο δρόμο. Μαζί τους η Μερόπη Βλαχογιάννη στα «ασπρόμαυρα κουμπάκια» αλλά και η Τόνια Κιουπελόγλου στο τραγούδι.

Πέμπτη 05/12 στο «Λυχνάρι» στην Αγριά Βόλου, ενώ ακολουθούν δύο τελευταίες παραστάσεις στις 06/12 στη Σούρπη (μαζί με τον Φώτη Τάμπα) και στις 07/12 στη Θεσσαλονίκη στο «Καφωδείο ελληνικό», το μουσικό στέκι ετών του Ευγένιου Δερμιτάσογλου και του Γιάννη Μήτση.

Πέμπτη 05/12 «Λυχνάρι», Αγριά Βόλου

Για πληροφορίες – κρατήσεις επικοινωνήστε στο 6948.108.255

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου