ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επίκαιρες προσωπικές σκέψεις

επίκαιρες-προσωπικές-σκέψεις-673594

Είπε ΑΛΗΘΕΙΑ η Μέρκελ για τον ελληνικό λαό και όσους την «κοπανάνε»

Αλλά ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ο Στάϊμπρουκ. Γι’αυτό εκτοξεύτηκε κατά 3 μονάδες σε μια εβδομάδα!

Του Θεόδωρου Περράκη

Αναγνωρίζονται και από τους εταίρους μας οι έμπρακτες θυσίες του Ελληνικού λαού, τα παιδιά του οποίου λιποθυμούν από υποσιτισμό το πρωϊ στα σχολεία, που ζητά από τα αρτοποιεία μπαγιάτικο ψωμί, που σχηματίζει «ουρές» για κρεμμύδια και προσφορές των παραγωγών και των ψαράδων μας… Όμως τους μεγάλους φοροφυγάδες οι «προκομμένοι» τους «διευκολύνουν» με διάφορα «παραθυράκια» των νόμων να φοροδιαφεύγουν, ενώ στο λαό επιτρέπουν να αγοράζει σε χαμηλότερη τιμή ληγμένα τρόφιμα. Εκεί μας καταντήσανε οι «ταγοί» μας, που ενώ διευκολύνουν με διάφορα «παραθυράκια» του νόμου να την «κοπανάνε» οι έχοντες και κατέχοντες -σύμφωνα με μια προεκλογική έκφραση της καγκελαρίου Μέρκελ-. Και πράγματι χρειάστηκε να μας υποδείξει πρώτα ακόμη και το Δ.Ν.Τ. να πληρώσουν επιτέλους και οι μεγάλοι φοροφυγάδες και να μη εφαρμόζουν οι «προκομμένοι» μας από χρόνια το: «Μπρος παιδιά πίσω Χαρίλαε».

Μέχρις ότου, όμως να «ιδρώσει το αυτί τους» το μόνο όπλο που διαθέτουμε ως καταναλωτές στις αγορές και στα κέντρα διασκέδασης παραμένει το να ζητάμε και να επιμένουμε στην απόδειξη παροχή υπηρεσιών.

Ομως, σκόπιμα, παρέλειψε η κυρία Μέρκελ να παραδεχτεί ότι με τη συνεχιζόμενη «πολιτική λιτότητας» που συνεχίζει, ενώ η Γερμανία οικονομικά κερδίζει, ταυτόχρονα όμως, οι χώρες της νότιας Ευρώπης και εμείς, φυσικά, θα συνεχίσουμε να μη έχουμε ανάπτυξη προκειμένου να παραμένουμε οι ζητιάνοι των αυτοαποκαλούμενων «δανειστών» μας.

Αντίθετα ο Στάϊμπρουκ παραδέχτηκε με ειλικρίνεια και με επιχειρήματα ένα προς ένα, ότι με την πολιτική λιτότητας που συνεχίζει η Γερμανία εκμεταλλευομένη την προεδρία της, μόνο τη Γερμανία διευκολύνει οικονομικά, ενώ εμποδίζει τις κάτω χώρες της Ευρώπης και εμάς -ιδιαίτερα αναφερόμενος-, να αναπτυχτούν. Είπε αλήθειες γι’αυτό και κέρδισε προεκλογικά 3 μονάδες σε μια εβδομάδα.

Και επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς θόρυβος για τα «κόκκινα δάνεια» και την επιδρομή στα σπίτια, ακόμη και σε αυτό της πρώτης κατοικίας υπό προϋποθέσεις, ας γνωρίζουμε ότι οι Γερμανοί ανέκαθεν τα χρήματά τους ΔΕΝ τα επενδύανε σε σπίτια, αλλά τα 2/3 εξ αυτών τα χρήματά τους τα βάζανε στις τράπεζες. Κάτι που ευνοεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ενώ εμείς όταν δουλεύαμε πιο νοικοκυρεμένα τα επενδύαμε σε σπίτι για τα παιδιά μας. Όσοι ακόμη από εμάς έτυχαν στο παρελθόν του ευεργετήματος μιας δωρεάς από ένα συγγενή, σήμερα αυτή η δωρεά με τα «χαράτσια» κατάντησε εφιάλτης φοροδοτικός σε περίοδο ανεργίας…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου