ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ακολουθούμε, δυστυχώς, τις δηλώσεις του Χένρυ Κίσιγκερ

ακολουθούμε-δυστυχώς-τις-δηλώσεις-το-701423

Του Θεόδωρου Περράκη

Υπάρχει ένα απόσπασμα της ομιλίας του Χένρυ Κίσιγκερ, το Σεπτέμβριο του 1994 κατά τη διάρκεια της βράβευσής του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, όπου είχε δηλώσει:

«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτικές του ρίζες. Τότε ίσως να συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ο Μέγας Θουκυδίδης είχε πει και, δυστυχώς, εφαρμόζεται διαχρονικά από τους ισχυρότερους: «Ουδέν ηθικόν ή δικαιον αν μη συμφέρον».

Ομως, ας το θυμόμαστε, ο φιλέλληνας Λόρδος Βύρων είχε πει για εμάς τους Έλληνες: «Στην Ελλάδα των απίθανων, όλα είναι πιθανά, εκείνο όμως που ΔΕΝ είναι πιθανό είναι να ισχύσει ο νόμος του ισχυρότερου!».

Δεν είμαι πιότερος θρήσκος από εσάς, ούτε τον παριστάνω. Όμως διαπιστώνετε και εσείς ότι σήμερα που απογοητευτήκαμε από τα διαχρονικά «καμώματα» των πολιτικών μας ο κόσμος έχει στραφεί προς τη θρησκεία του, αν κρίνουμε από την αθρόα προσέλευσή του στη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Την οποία σώνει και καλά θέλουν να πλήξουν αυτοί που νομοθετούν να καταργηθεί η αργία της Κυριακής, λες και δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν μπαίνει να ψωνίσει όλες τις ημέρες της εβδομάδος διότι δεν έχει λεφτά πλέον και επόμενο είναι να ισχύσει και την Κυριακή. Και ας μη μας «παραμυθιάζουν»! Το μέτρο ευνοεί μόνο τις πολυεθνικές εταιρείες, και θα πλήξει μόνο τους Έλληνες οικογενειάρχες που έχουν ένα μαγαζί, που θα αναγκαστούν να το κλείσουν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών και της Παγκοσμιοποίησης…

Οσον αφορά την Ιστορία, η βουλευτής κ Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ από καιρό προσπαθεί να παραποιήσει την Ιστορία με το να προσπαθεί να παραποιήσει και να υποβαθμίσει το μέγεθος της Μικρασιατικής καταστροφής και της γενοκτονίας των Ποντίων και τελευταία και το δραματικό ολοκαύτωμα στο Χορό του Ζαλόγγου, για τα οποία σε πανελλήνιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο την «κράξανε» οι πνευματικοί άνθρωποι, που ευτυχώς έχουμε και σε πανελλήνιο και σε τοπικό επίπεδο. Όμως και εδώ επιχειρείται υποβάθμιση της Παιδείας και σμίκρυνση των ωρών διδασκαλίας, στοχευμένα, στο μάθημα της ιστορίας μας και στα θρησκευτικά με σκοπό να πλήξουν «τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά μας αποθέματα» της ομιλίας του Κίσιγκερ.

Και όσον αφορά το μέρος της ομιλίας του Χένρυ Κίσιγκερ που αναφέρεται: στο «να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει». Αυτά τα πετύχανε όσοι εδώ μας υποσχόντουσαν προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν» ενώ άνοιγαν τον αποτυχημένο, δρόμο των μνημονίων και του ΔΝΤ που ενώ όλοι τώρα παραδέχονται και ομολογούν την αποτυχία των, εξακολουθούν όμως να τα επαναλαμβάνουν, εφόσον πλουτίζουν με δισεκατομμύρια οι αυτοαποκαλούμενοι «δανειστές» μας. Για να ισχύσει και εδώ το: «Ουδέν ηθικό ή δίκαιο αν μη συμφέρον» του Μέγα Θουκυδίδη…

Τα συμπεράσματα δικά σας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου