ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η νεολαία μας εκφράζει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή της

η-νεολαία-μας-εκφράζει-τη-δικαιολογημ-779412

Του Θεόδωρου Περράκη συνταξιούχου παιδιάτρου

Τον τελευταίο ιδίως καιρό γίνονται πολλές «αναλύσεις» για τη «βία των παιδιών στα σχολεία» Και όμως η αιτία είναι τόσο φανερή! Η νεολαία μας γενικά μας εκφράζει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή της διότι;

  • Καθημερινά στο σπίτι γίνονται καυγάδες διότι ΟΛΑ τα κόμματα, ακόμη και αυτά που αυτοαποκαλούνται «φιλολαϊκά» αποφάσισαν με τη διαδικασία «του κατεπείγοντος» να περικόψουν το πενιχρό επίδομα του απολυμένου πατέρα τους από τον Ο.Α.Ε.Δ., ενώ ταυτόχρονα ΟΛΑ τα κόμματα λαμβάνουν και κατασπαταλούν παχυλές επιδοτήσεις.
  • Διότι αυτοί που τόλμησαν και έκαναν παιδί φορολογούνται περισσότερο και οι πολύτεκνοι ακόμη περισσότερο.
  • Διότι το μέλλον της νεολαίας μας το κάναμε προβληματικό. Διότι ένας νέος 25 ετών αμείβεται λιγότερο από εκείνους των 35 ετών και άνω!
  • Διότι ήδη πλήρωσαν με τις ζωές τους τις ανατιμήσεις των καυσίμων, οι οποίες ενώ δεν απέδωσαν έσοδα στο κράτος, δημιουργησαν και θύματα κρυοπληξίας «στη γενιά των καλοριφέρ» και στις μικρές και μεγάλες ηλικίες. Και τα θύματα θα ήσαν περισσότερα εάν δεν είχαμε ήπιο το φετινό χειμώνα.
  • Διότι όσες οικογένειες δεν έχουν αυτό το «στολίδι» που λέγεται παππούς και γιαγιά για να φυλάξει το μωρό όταν η μητέρα προσπαθεί να εναποθέσει το παιδί της στις φροντίδες ενός κοντινού βρεφονηπιακού σταθμού για να πάρει κανένα μεροκάματο και δεν μπορεί.
  • Όταν ο παππούς δεν μπορεί να «τσοντάρει» πια, παρά τη θέλησή του, στον οικογενειακό κορβανά με τη πετσοκομμένη μία και μικρή σύνταξή του, όταν ταυτόχρονα δεν αγγίζουν όσους πολιτικούς και τέως απολαμβάνουν περισσότερες συντάξεις κ.λ.π., κ.λ.π.
  • Έρχεται τώρα, «σαν το κερασάκι στην τούρτα» και η εκβιαστική απειλή των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης που απειλούν με απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις για να σαλέψει το ήδη ταλαιπωρημένο μυαλό των υποψηφίων στις εξετάσεις που έρχονται και των γονιών τους, οι οποίοι, προς το παρόν τουλάχιστον, αναμένουν τις εξελίξεις αν και ο χρόνος πιέζει εις βάρος της ψυχικής υγείας των μαθητών και των γονιών τους.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως δηλώνω ότι λειτούργημα και κατ’ανάγκην και επάγγελμα του εκπαιδευτικού ιδιαίτερα στις τελευταίες τάξεις της μέσης εκπαίδευσης όπου σου δίδεται η ευκαιρία να δώσεις στους μαθητές σου γνώσεις αλλά και μαθήματα κοινωνικής προσφοράς, ήταν κάτι που θα ήθελα να έχω ασχοληθεί.

Εντύπωση μου κάνει λοιπόν που οι εκπαιδευτικοί μας ενώ ως ιδιώτες επιχειρηματίες εργάζονται και μπορούν απεριόριστα χρονικά να αποδίδουν, για δυο επιπλέον ώρες απειλούν, ή όπως αλλιώς λέγεται και μεταφράζεται το να απεργήσουν για δυο επιπλέον εργάσιμες ώρες, χωρίς προηγουμένως να διαπραγματευτούν οι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου.

π.χ τα έξοδα μετακινήσεώς των για να καλύψουν κενές θέσεις ή κάτι άλλο που είναι και πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμο τώρα με τις πετσοκομμένες απολαβές ΟΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ αυτού του τόπου, για να επαναληφθεί το «μπρος παιδιά πίσω Χαρίλαε».

Η νεολαία μας διακρίνεται και για την ευφυΐα της. Γι’ αυτό, όταν της ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες να φύγουν στο εξωτερικό εκεί διαπρέπουν παγκοσμίως, αλλά μας κάνουν και επιστημονικά φτωχότερους.

Όταν λοιπόν διαπιστώνω ότι τον τελευταίο ιδίως καιρό ότι ρυπαίνουν μετά μανίας το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου με τα αποφάγια τους, ενώ ταυτόχρονα οι καλαίσθητοι κάδου του Δήμου, λίγα μόνο μέτρα πιο πέρα, μένουν αχρησιμοποίητοι όπως στις συνημμένες φωτογραφίες αποδεικνύεται, μόνο σαν διαμαρτυρία μπορώ να την εκλάβω, διότι και η στοιχειώδης ακόμη λογική επιβάλλει να αντιληφθούν ότι έτσι αδικούν τουλάχιστον τουριστικά την όμορφή μας πόλη τους και δια της κακής προβολής της την ΜΗ ανάπτυξή της.

Ελπίζω ότι στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι τις εξετάσεις, οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας εκπαίδευσης θα έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας για την επίλυση των διαφορών, διότι η απεργία των Λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις θα προκαλέσει την δικαιολογημένη αντίδραση πολλών οικογενειών που περιμένουν προς το παρόν και παρακολουθούν βουβοί τις εξελίξεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου