ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μήπως συντελείται μη ομολογημένη γενοκτονία;

μήπως-συντελείται-μη-ομολογημένη-γεν-49568

Άρθρο του

Θεόδωρου Περράκη

Και όσον αφορά στο πρώτο ερώτημα:
Στην Κίνα, όπου ως γνωστό ευημερούν οι αριθμοί και… δυστυχούν οι άνθρωποι, δια νόμου και από χρόνια απαγορεύεται η τεκνοποίηση πέραν του ενός παιδιού ανά οικογένεια.

Πώς θα το λέγατε αυτό που συντελείται χωρίς να μολογάτε στην Ελλάδα, όταν:

  • Οι νέοι της αναπαραγωγικής ηλικίας δεν βρίσκουν δουλειά, οι μισθοί τους όλο και συρρικνώνονται, φορολογούνται περισσότερο, δεν διευκολύνονται ως επαγγελματίες στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καρίέρας και τελευταία φορολογούνται περισσότερο αυτοί που τολμούν να κάνουν παιδιά! Όλα τα κόμματα, ακόμη και αυτά που αυτοαποκαλούνται «φιλολαϊκά», ψήφισαν για μειώσεις ακόμη και για τις πενιχρές αποζημιώσεις των ανέργων από τον ΟΑΕΔ;
  • Οι μητέρες που έχουν μια δουλίτσα δεν διευκολύνεται ώστε να έχουν πρόσβαση σε ένα κοντινό βρεφονηπιακό σταθμό για να αφήσουν το παιδί τους στις ώρες που εργάζονται, όταν η οικογένεια δεν έχει αυτό το στολίδι που λέγεται γιαγιά και παππούς για να το φροντίζει; Και όταν από τις ψαλιδισμένες τους συντάξεις δεν μπορούν πλέον να συμβάλλουν στον οικογενειακό κορβανά;
  • Όταν, από απόγνωση, οι νέοι της αναπαραγωγικής ηλικίας οδηγούνται στα αντικαταθλιπτικά ή στη φυγή στο εξωτερικό;
  • Τι θα απογίνουν τα νεογέννητα το χειμώνα τώρα στα παγωμένα σπίτια, αφού και το πετρέλαιο το ακριβύνανε, χωρίς αυτό να βοηθάει στην ανάπτυξη, και χωρίς να αποφέρει κέρδη στους «σοφούς» της οικονομίας μας, αφού μαγαζιά κλείσανε και δεν πληρώνονται εισφορές,. Χιλιάδες καταθέσανε τις πινακίδες των Ι.Χ., αυτοκινήτων τους ως μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στα αυξημένα ποσά των τελών Α-κυκλοφορίας με όσα αυτό συνεπάγεται στον εσωτερικό τουρισμό, στην είσπραξη διοδίων, κ.λ.π., κ.λ.π.
  • Ήλθε και η ΔΕΗ με εξωφρενικές δυσβάσταχτες συμπεριφορές και ανατιμήσεις εις τρόπον ώστε οι πολίτες ελλείψει ρεύματος να έχουν μετατρέψει τα ψυγεία των σπιτιών τους σε… μπαούλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
  • Και με όλα αυτά εξανάγκασαν το δύστυχο «κοσμάκη» να καίει στα τζάκια και ξυλόσομπες από ακατάλληλα ξύλα, ακόμη και μπογιατισμένα, ακόμη και τοξικές μελαμίνες με αποτέλεσμα το νέφος και η αύξηση των μικροσωματιδίων. Και επειδή δεν είναι ενημερωμένος, ο κάθε οικογενειάρχης, όπως οι παλαιότεροι, γίνονται και πυρκαγιές και καίγονται σπίτι και οικογένειες πρόσφατα!!! Και από αυτά, τα pm10 προκαλούν βλάβες στο αναπνευστικό, ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων όπως τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ήδη πάσχοντας από το αναπνευστικό τους. Όμως, τα μικρότερα από pm10 μικροσωματίδια, όπως έχουν δείξει επιδημιολογικές μελέτες σε βιομηχανικές πόλεις, και όπως ανάφερα σε άρθρο μου στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 28/1/2010 και αναφέρεται στη σελίδα 256 του βιβλίου μου με τον τίτλο: «Τα δημοσιευμένα», αυτά διέρχονται δια των κυψελίδων των πνευμόνων, μπαίνουν μέσα στη κυκλοφορία του αίματος και σε ποσοστό 70%, όπως δείχνουν προηγηθείσες στατιστικές σε βιομηχανικές πόλεις, προκαλούν θρομβώσεις στα αγγεία μας με αποτέλεσμά αύξηση των εγκεφαλικών, που με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου μας, και μάλιστα και σε μικρές ηλικίες που δεν δικαιολογούνται από άλλες αιτίες παρά μόνο ΚΑΙ από το άγχος των ανέργων που αδυνατεί να θρέψει τη φαμίλια του, αλλά και από το νέφος των μικροσωματιδίων!
  • Επιπλέον, από τα μικρότερα μικροσωματίδια, όπως ανέφερα ήδη. Αυξάνουν τα εμφράγματα. Και όπως ήδη έχει αναφέρει πιο πρόσφατα και ο καρδιολόγος του νοσοκομείου μας κ. Αλέξανδρος Δούρας: «θα ήταν χρήσιμο σε μια ημέρα εφημερίας εάν γνωρίζαμε και το μετεωρολικό δελτίο για να ξέρουμε τον αριθμό των εμφραγμάτων που θα αντιμετωπίσουμε…!»
  • Όμως, έχει αποδειχτεί ότι τα αυξημένα μικροσωματίδια των PM10 λόγω θρομβώσεων και στη «λεωφόρο μετάγγισης ζωής» από τη μητέρα στο έμβρυο γεννιούνται σε ποσοστό 40% νεογέννητα πιο μικρά σε βάρος, ύψος και περίμετρο κεφαλής.
  • Με τον ίδιο μηχανισμό αυξάνουν σε ποσοστό 14% και οι καρκίνοι και οι μεταλλάξεις και μάλιστα σε ποσοστό διπλάσιο εάν υπάρχουν και καπνιστές μέσα στο σπίτι που βρίσκονται νεογέννητα βρέφη και παιδιά. Και όπως είχε πει παλαιότερα ο φημισμένος Βολιώτης επιστήμονας κ. Δημήτρης Τριχόπουλος: «οι κληρονομικοί καρκίνοι και λιγότεροι είναι συγκριτικά και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτούς, μπορούμε όμως να επηρεάσουμε τους παράγοντες του περιβάλλοντός μας, (μεταξύ των οποίων και το νέφος,) που προκαλούν καρκίνο».
  • Με όλα αυτά κρίνετε εσείς αν συμβαίνει μια μη ομολογημένη γενοκτονία!…

Και .όσον αφορά στον αφανισμό των αδύναμων συνταξιούχων, των απομάχων της ζωής, που όλα τα χρόνια δεχόντουσαν περικοπές από τους μιστούς τους για να λαμβάνουν ως συνταξιούχοι όσα δικαιούνται για να ζήσουν και να λαμβάνουν τα φάρμακά τους:

  • Οι συντάξεις περικόπτονται με τη μέθοδο της σαλαμοποίηησης για να μη προκύψει κοινωνική έκρηξη
  • Τα φάρμακά τους πληρώνονται από τους ίδιους και εάν υποβάλουν τα δικαιολογητικά της αγοράς φαρμάκων δεν τα παίρνουν πίσω για μήνες…!
  • Εξαναγκάζονται έτσι να «κόβουν» τα φάρμακά τους για να φάνε ένα γιαουρτάκι, ακριβώς γιατί πεινάνε με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
  • Ενώ «οι ταγοί» του τόπου απολαμβάνουν πολλών συντάξεων οι δύσμοιροι μονοσυνταξιούχοι υφίστανται συνεχώς μειώσεις στη μία και μοναδικοί σύνταξή τους και ας είναι μη συμβατή με τη ζωή τους!
  • Και έτσι ευημερούν οι αριθμοί και αφανίζονται σιγά σιγά οι συνταξιούχοι!!!

Με όλα τα ανωτέρω κρίνετε εσείς εάν δικαιολογούνται τα δυο ερωτήματα του παρόντος άρθρου.
Καταλήγοντας θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι είμαι κατά της βίας, αφού είναι γνωστό πλέον ότι η βία προκαλεί βία. Και δεν αναστέλλει την κατρακύλα μας,
Όμως, ο κάθε ενεργός πολίτης με επιχειρήματα και όχι με βία θα πρέπει με να πείσει όσους νομοθετούν ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου