ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αδέσποτα: Θα λυθεί ποτέ;

αδέσποτα-θα-λυθεί-ποτέ-273367

Από τον κ. Νίκο Πολύζο πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Mε αφορμή την προχθεσινή δήλωση του Αντιδημάρχου Βόλου Απ. Παντσά θυμηθήκαμε αυτά που λέγαμε πριν 7 χρόνια και τώρα τα συζητούν κάποιοι αδαείς οι οποίοι τότε διετέλεσαν πολέμιοί μας.

Όταν διάβασα πρώτη φορά το νόμο γέλασα. Δήμαρχος Βόλου τότε ο Κυριάκος Μήτρου έκπληκτος με ρώτησε γιατί και τότε επιφυλάχτηκα να απαντήσω.

Ξεκίνησα να γράφω μια πρόταση προς το υπουργείο με στόχο τον γεμάτο κενά και ασάφειες νόμο 3170/2003 και φυσικά πρώτα έψαξα ποιοι τον έγραψαν.

Μετά από ένα χρόνο καταθέσαμε την πρόταση ενός πάρκου αδέσποτων σκύλων που αφορούσε επιθετικά, άρρωστα και σκυλιά με ανάγκες που δημιουργούσαν πρόβλημα στην πόλη ενώ ουσιαστικά δεν έφταιγαν αυτά.

Εμείς προτείναμε κλωβούς 15τμ., πολύ πράσινο γύρω τους, δέντρα, ιδανικές συνθήκες και εμπειρία ετών.

Κτηνιατρείο, γραφείο και ότι άλλο θεωρούσαμε απαραίτητο με καθοριστικό το ρόλο την συνδρομή των φιλοζωικών σωματείων, όπου και θα το διαχειριζόντουσαν από ένα σημείο και μετά.

Έπεσαν να μας φάνε. Ειδικά τα καλά οργανωμένα φιλοζωικά σωματεία των Αθηνών σε συνεργασία με κάποιες κυρίες του τόπου μας.

Χθες λοιπόν είδα τα απίθανα για όλους αυτούς τότε, να τα προτείνει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Η δική μας πρόταση επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη και τη συμμετοχή των συμβούλων του, επί Δημοτικής Αρχής Αλέκου Βούλγαρη, έγινε αποδεκτή προς συζήτηση για μετατροπή βελτίωση του νόμου, με πρότυπο το δικό μας κυνοκομείο το οποίο θα διαμορφώναμε κατάλληλα και ανάλογα με την πορεία του εγχειρήματος, θα διερευνώντσν οι τυχόν διορθωτικές κινήσεις, έτσι ώστε η πρότασή μας να αποτελέσει πιλότο για όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Οι αλλαγές όμως των υπουργών και των κυβερνήσεων όπως και των αρμοδίων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Αρχών κατέστησαν αδύνατον να συμβεί στην έρμη αυτή χώρα αυτό που συνέβη πριν πολλά χρόνια σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Η αδιαφορία κάποιων, ή η χαζομάρα κάποιων σκληροπυρηνικών φιλόζωων, η ανύπαρκτη γνώση των υπεύθυνων που πάνε και έρχονται, τα συμφέροντα και η αδιαλλαξία ορισμένων και η ασυνεννοησία κάποιων που έπρεπε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε μία λύση, γιατί για όλα υπάρχει λύση, αναγκάζουν ανθρώπους και ζώα να υποφέρουν.

Δαγκώματα, ασθένειες, δερματοπάθειες που κανείς δεν μιλά υπεύθυνα για τις οποιεσδήποτε τις συνέπειες που μπορεί να έχουν και οι οποίες ταλανίζουν τα ανυπεράσπιστα ζώα στο δρόμο και κάποιους δημότες φυσικά

Αυτά που εσείς ψάχνετε σήμερα τα έχουν κάνει ήδη αυτοί που ήθελαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα με μια απλή απόφαση δημάρχου και πολλές υιοθεσίες.

Τελικά κύριοι θέλετε να δώσετε λύση ή κάνετε απλά πολιτική έτσι για να λέτε κι εσείς κάτι και το επιτελείο σας;

Θα δώσετε κάποτε λύση στο πρόβλημα η θα επικαλείστε πάντα το νόμο γιατί αυτό βολεύει κάποιους;

Θα μάθετε ποτέ να λειτουργείτε συλλογικά και έξυπνα επιτέλους; Δύσκολο.

Επειδή όμως κάποια πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν, εμείς είμαστε στη διάθεση σας χωρίς αυτό να σημαίνει τη συμμετοχή μας απαραίτητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου