ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή περί δημοκρατίας…

επιστολή-περί-δημοκρατίας-768837

Από τον κ. Ιωσήφ Παλάντζα λάβαμε και δημοσιεύουμε το εξής κείμενο (όπως ακριβώς μας το έστειλε), με τίτλο «Δημοκρατία…»:

Σε πρόσφατο σχόλιο στην εφημερίδα Ταχυδρόμος από την κυρία Σαμακοβλ, έγινε λόγος για μαύρα μυαλά.

Προσωπικά όντως αποδέχθηκα το σχόλιο της στο πόσο δίκιο έχει και της τηλεφώνησα και τόνισα ότι πραγματικά τα αντανακλαστικά μας δεν λειτούργησαν.

Εδώ όμως θα πρέπει να σας τονίσω και για αυτό τον λόγο σας στέλνω την επιστολή, ότι επειδή προσωπικά εσείς κυρία Σαμακοβλη επειδή τα αντανακλαστικά σας λειτουργουν “τσακμακι” και σίγουρα με βάση το σχόλιο σας δεν έχετε μαύρα μυαλά, περιμένουμε ως εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ και εγώ προσωπικά, στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο αναμένεται να συζητηθεί η εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ και στο οποίο ο σύλλογος εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ θα ζητήσει τον λόγο για να τοποθετηθεί, σε περίπτωση που δεν μας δοθεί ο λόγος, όπως άλλωστε προβλέπεται και ακούσουμε τις γνωστές ύβρεις του δημάρχου Βόλου, να μας στηρίξετε και να μην καλύψετε το υπόλοιπο της συζήτησης ως ένδειξη συμπαράστασης και στάση Δημοκρατίας από την πλευρά σας.

Με σεβασμό

Παλάντζας Ιωσήφ

Απάντηση

Μα τι λέτε τώρα, που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να κάνω λογοπαίγνιο με το επίθετό σας σχετικά με την εναλλαγή της στάσης σας; Ειλικρινά θεωρείτε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να σταματήσει το έργο καταγραφής γεγονότων και να βάλει «μαύρη» τελεία στο κείμενό του, επειδή εσείς ή όποιος το ζητάει; Αλήθεια στο πλαίσιο της δικής σας «δημοκρατίας» ο δημοσιογράφος κατεβάζει μολύβι, ανάλογα με τις ορέξεις καθενός, και αφήνει ανενημέρωτους τους πολίτες;

Αυτές και παρόμοιες κουτοπόνηρες υποδείξεις, υπό την παρεξηγημένη σας δημοκρατία κύριε Παλάντζα, αφήστε τις για άλλους. Για όσους πιθανότατα σας έκαναν ταχύρυθμα μαθήματα συμπεριφοράς των ΜΜΕ, όπως ίσως ο κύριος στον οποίο κατά κύριο λόγο αναφερόταν το αρχικό μας σχόλιο.

Σημειώστε, λοιπόν, ως προς την προληπτική σας λογοκρισία, η οποία είναι πιο επικίνδυνη από τη λογοκρισία, ότι ούτε εσείς, ούτε κανείς μπορεί να μας χρησιμοποιήσει ως «όχημα» σε τυχόν περίεργα σχέδιά του. Υποδείξεις δεν δεχόμαστε ούτε από παράγοντες, ούτε από παραγοντίσκους.

Τα δε δικά μας αντανακλαστικά κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες μας μέσα από τις στήλες της εφημερίδας. Από εκεί που παρουσιάζουμε πάντοτε κάθε πτυχή, κάθε γεγονότος. Όπως άλλωστε και τις θέσεις του συλλόγου της ΔΕΥΑΜΒ, όταν δεν μπορούν να ακουστούν αλλού.

Τέλος, επειδή φέρεστε από το κείμενο που μας στείλατε να εκπροσωπείτε το σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, θα σας προέτρεπα την επόμενη φορά να σκεφτείτε καλύτερα, όταν αποφασίσετε να τους εκπροσωπήσετε με παρόμοιες στρεβλές αντιλήψεις, προκειμένου να μην τους εκθέτετε.

Βάσω Σαμακοβλή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου