ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η εποχή του μετά

η-εποχή-του-μετά-791511

Του Κωνσταντίνου Πανταζώνα,

πρόεδρου Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και

Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, επιμελητηριακού συμβούλου

Παρατηρώντας τις νέες πολιτικές εξελίξεις μπορούμε να εικάζουμε και να επιχειρηματολογούμε για ώρες τόσο σχετικά με την κατάχρηση της νομικής οδού, όσο και της αμφισβήτησης της κοινής νοημοσύνης.

Η υπάρχουσα πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται καθόλου στη ποιότητα των Ανθρώπων που συνθέτουν την Ελλάδα μας. Αυτό είναι κάτι που μέρα με τη μέρα γίνεται αντιληπτό όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και σε επαρχίες και χωριά σαν τη δική μας.

Κατευθυνόμαστε σε αχαρτογράφητες περιοχές, πολύ πιο πέρα από κάθε εναλλακτικό σχέδιο δράσης για την επαναφορά στο δρόμο της ορθής οδού, και ευτυχώς ή δυστυχώς όλοι το γνωρίζουμε.

Αυτό είναι υπέροχο γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, όλες οι ηλικιακές κλίμακες των ψηφοφόρων καλούμαστε να αρχίσουμε να εστιάσουμε τις προθέσεις και το ενδιαφέρον μας όχι τόσο στο μέγεθος της καταστροφής που συνέβη, αλλά της αναγκαιότητας προετοιμασίας των απαντήσεων μας απέναντι σε αυτά.

Έχουμε αλήθεια την πολυτέλεια να εμπιστευτούμε για άλλη μια φορά το «καθήκον» των πολιτικών κομμάτων να μας βγάλουν από αυτή τη πρωτοφανή κατάσταση, όταν οι ίδιες τους αξίες και η στρατηγική τους στάθηκαν ανίκανες να βγουν αλώβητες μέσα από τη δίνη των εξελίξεων.

Διανύουμε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων της ψήφου και όχι των κομμάτων.

Εισερχόμαστε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι καλούνται να υπερβούν τα κομματικά περιγράμματα για το καλό του τόπου και των γενεών που θα ακολουθήσουν, γεγονός που θέτει κάθε υπάρχουσα πολιτικού και οικονομικού τύπου νοοτροπία σε αμφισβήτηση.

Ο καιρός πλησιάζει για πράξεις που πάνω τους θα αντανακλάται η διδαχή μιας πραγματικότητας που δεν τιμά κανένα και καμία μας. Η απάντηση βρίσκεται στους ανθρώπους που εκφράζουν με τη φωνή τους το όραμα του τόπου και των σύγχρονων απαιτήσεων του.

Το μόνο βέβαιο είναι πως όλα άλλαξαν, εύχομαι να καταφέρουμε να αντιληφθούμε πως ισχύει το ίδιο και για εμάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου