ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Φτάνει πια η προπαγάνδα, δεν απολύεται κανείς!!!

φτάνει-πια-η-προπαγάνδα-δεν-απολύεται-791514

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια,

πολιτικού στελέχους από το Μητρώο της Νέας Δημοκρατίας

Τον τελευταίο μήνα είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας ως εκ της θέσης μου στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και να έχω ουσιαστική ενημέρωση για τα προβλήματα των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Από τα πρώτα πράγματα που και οι δύο είχαν να μου επισημάνουν ήταν η υποστελέχωση και των δύο υπηρεσιών, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες ανάγκες του νομού μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων.Μέσα από τις κουβέντες τους λοιπόν μπορούσε κανείς να δει την ανασφάλεια που έχει καλλιεργηθεί για το αν θα υπάρξουν ακόμα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με την έλευση της επόμενης κυβέρνησης.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις συναντήσεις, κατά τις οποίες διαπίστωσα άλλη μια φορά την πεποίθηση περί επερχόμενων απολύσεων και την ανασφάλεια που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκόπιμα δημιουργήσει στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων,δηλώνω δημόσια και εκατό τοις εκατό υπεύθυνα ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε θα απολύσει κανένα μόνιμο δημόσιο υπάλληλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν πίστευε ότι αυτό θα έπρεπε να κάνει, θα είχε την ειλικρίνεια να το ομολογήσει δημοσίως και να το αιτιολογήσει. Αυτά είναι λόγια που ο ίδιος μου ανέφερε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μας!

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, όταν έρθει στην εξουσία, ως υπεύθυνη παράταξη που διαχρονικά έχει υπάρξει, θα λάβει για άλλη μια φορά τις δύσκολές αποφάσεις που τελικά τη δικαιώνουν στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Τα πέντε «άλφα» του Κυριάκου θα ισχύσουν στο ακέραιο. Αξιοκρατία – Αριστεία (και Αξιολόγηση) είναι έννοιες που ο Κυριάκος επέβαλε στο κόμμα δίνοντας ένα δείγμα γραφής για το πώς θα είναι ως πρωθυπουργός.

Οι δημόσιοι λειτουργοί δεν έχουν λοιπόν κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφαλείς για τη θέση τους και δεν τίθεται θέμα σε καμία περίπτωση να βρεθούν στο δρόμο οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Αυτό που πρέπει βέβαια να κάνουν είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να συμβάλλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας. Τομές και μεταρρυθμίσεις, που ενδεχομένως όλους να μας ξεβολεύουν, η χώρα χρειάζεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά κόρον τις επαγγέλλεται, αλλά ουδείς τις είδε. Αυτό χρειάζεται ως αλλαγή και ο δημόσιος τομέας, αξιοποιώντας την ενέργεια του στελεχιακού του δυναμικού, που τα τελευταία τρία χρόνια καταποντίζεται από τις αριστερές ιδεοληψίες και από την ισοπεδωτική νοοτροπία, που ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε. Κινητικότητα, εκπαίδευση, αξιολόγηση, στοχοθεσία, κίνητρα βέλτιστης παραγωγικότητας είναι έννοιες που φέρνουν αλλεργία στην παρούσα κυβέρνηση. Αυτή είναι η ποιοτική μας διαφορά με την ισοπεδωτική αριστεροφασίζουσα νοοτροπία που εξομοιώνει τους πάντες και έβαλε την καριέρα στο στόχαστρο ως «χολέρα». Ο Καρανίκας δεν πρέπει να επικρατήσει ως πρότυπο ούτε να υιοθετηθεί η αντίληψη ότι δε χρειάζεται να αλλάξει οτιδήποτε, γιατί όλα βαίνουν καλώς. Οι υγιείς μεταρρυθμίσεις, που επιβάλλεται να εφαρμοστούν στο δημόσιο τομέα, για να τον καταστήσουν αρωγό της ανάπτυξης, δε σημαίνουν απολύσεις ούτε δίωξη πολιτικών αντιπάλων, αλλά καθιέρωση ενός πρωτοπόρου οργανογράμματος, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και παροχή κινήτρων. Και είναι βέβαιο ότι για αυτή την εμβληματική αναμόρφωση του δημόσιου τομέα ο Κυριάκος έχει τον τρόπο!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου