ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Γιατροί του θεραπευτηρίου «Υγεία» θα εξετάσουν δωρεάν Αργιθεάτες

γιατροί-του-θεραπευτηρίου-υγεία-θα-800945

Στις 21 Ιουλίου στα Βραγκιανά – Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αργιθεατών της Αθήνας

Του Θεοδόση Νικ. Μακρυγιάννη, πρώην πρόεδρου του Συλλόγου Αργιθεατών

Ύστερα από πρόταση του Συλλόγου Αργιθεατών Θεσσαλών Η ΕΣΤΙΑ , η οποία υιοθετήθηκε από τη διοίκηση του θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ» γιατροί εννέα ειδικοτήτων του Νοσοκομείου θα εξετάσουν το Σάββατο 21 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ΔΩΡΕΑΝ Αργιθεάτες στο Γυμνάσιο Βραγκιανών.

Από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» πριν από πολλά χρόνια και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑεθελοντές γιατροί του, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ τους κατοίκους των περιοχών αυτών, παρέχοντας , ταυτόχρονα, ιατρικές υπηρεσίες υψηλού κύρους.

Είναι μία πρωτοβουλία η οποία αξίζει πολλών επαίνων και η οποία αποδεικνύει ότι το θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ», επιστρέφει σε ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη ιατρικής φροντίδας και κατοικούν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της χώρας μας, ένα μέρος των κερδών του, εθελοντικά και χωρίς κανένας να το υποχρεώνει.

Φέτος το «ΥΓΕΙΑ» αποδέχτηκε, μεταξύ των άλλων, και την πρόταση του Συλλόγου Αργιθεατών της Αθήνας, η οποία υποβλήθηκε με το από 10 Νοεμβρίου 2017 έγγραφό του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Καρταμπάνη.

Η ομάδα των εθελοντών ιατρών του ομίλου «ΥΓΕΙΑ», που 21 Ιουλίου θα επισκεφθεί τα Βραγκιανά, περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες:

Ακτινολόγο, γυναικολόγο,δερματολόγο,καρδιολόγο,ορθοπαιδικό,ουρολόγο, οφθαλμίατρο, παθολόγο και ρευματολόγο.

Θα πραγματοποιηθούν δε οι εξής εξετάσεις: αιματολογικές, τρίπλεξ καρδιάς, καρδιογραφήματα, υπερηχογραφήματα, τεστ Παπανικολάου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αργιθέας και τη συμπαράσταση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και είναι προφανές ότι θα σημειώσει απόλυτη επιτυχία.

Είναι η πρώτη φορά που η ιδιωτική πρωτοβουλία εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ιατρική φροντίδα των Αργιθεατών και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Καρταμπάνη και σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του ομίλου «ΥΓΕΙΑ» που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους Αργιθεάτες. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι την ιστορία τη γράφουν οι εθελοντές και ποτέ οι μισθοφόροι.

Καλούνται οι Αργιθεάτες ΟΛΩΝ των χωριών να εκμεταλλευτούν την εθελοντική προσφορά των υψηλού επιστημονικού κύρους γιατρών του «ΥΓΕΙΑ» και να σπεύσουν στα Βραγκιανά στις 21 Ιουλίου για να εξεταστούν από αυτούς και να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Αξίζουν, επίσης, συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών της Αθήνας για την πρωτοβουλία του αυτή που αποδεικνύει ότι ο Σύλλογος συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά προς τους Αργιθεάτες από την ίδρυσή του το 1953 μέχρι και σήμερα, χωρίς διακοπή και χωρίς ποτέ να ξεχάσει τους πατριώτες που εξακολουθούν να διαμένουν στην Αργιθέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου