ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πνευματική νόσος

πνευματική-νόσος-814273

Από την κ. Ιωάννα Ψαροπούλου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Κ. διευθυντά

Από όσα ακούμε και διαβάζουμε τελευταία διαπιστώνουμε ότι, δυστυχώς, η ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας νοσεί· και νοσεί βαριά… Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες, λίγες εξαιρέσεις που, όπως όλοι ξέρουμε, επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Η νόσος της, είναι μεταδοτική και μεταδίδεται στους απλούς κληρικούς, ακόμα και στους μοναχούς (το χειρότερο) και στους πιστούς λαϊκούς. Τί θ’ απογίνουμε χωρίς υγιείς ποιμένες; Οι λύκοι καιροφυλακτούν να μας κατασπαράξουν!

Πρέπει να βρεθεί επειγόντως φάρμακο δραστικό, γιατί πλέον γίνεται επιδημία. Υπάρχει εμβόλιο για τη νόσο αυτή; Υπάρχουν ειδικοί γιατροί; Ναι, υπάρχει Ο Γιατρός, Ο Ένας, Ο Μοναδικός, Ο Πρώτος. Και είναι Γνωστός και στην ιεραρχία της Ελ. Εκκ. και στους κληρικούς και στους μοναχούς και στο λαό.

Τότε γιατί δεν πηγαίνουν (-ουμε) όλοι σ’ Αυτόν; Γιατί είναι δύσκολο να τον βρουν και, ιδιαίτερα δύσκολο για τους ιεράρχες. Πρέπει να ταξιδεύσουν πολύ και μακριά κι όχι μόνο με μέσα μεταφοράς, αλλά και πεζοί σε δύσβατα μέρη ακόμη και κολυμπώντας σε βαθιά και ταραγμένα νερά σε θάλασσες και ποτάμια.

Ακόμη, το σπουδαιότερο, οι ιεράρχες, επειδή σ’ αυτούς η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο, φοβούνται πολύ τη θεραπεία. Γνωρίζουν ότι είναι πολύ επώδυνη ίσως και μακροχρόνια και πολυδάπανη. Δεν είναι η ίδια για όλους. Περιλαμβάνει πολλά και διάφορα: ενέσεις, εγχειρήσεις, πολύ αυστηρό διαιτολόγιο. Πρέπει ακόμα κι όταν θεραπευτούν να προσέχουν πολύ. Όχι, δεν την θέλουν. Δεν την αντέχουν.

Όμως, αν το καλοσκεφτούν και πάρουν τη μεγάλη απόφαση υπάρχει γι’ αυτούς ελπίδα. Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί Του μέσα από τους βοηθούς του Γιατρού και τους νοσηλευτές που είναι στην υπηρεσία Του. Αυτοί είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Γιατρού και ασθενών· είναι όλοι τους, χωρίς καμία εξαίρεση, σωστοί, άριστοι.

Επίσης είναι, γνωστοί στους αρχιερείς. Θα πρέπει να ψάξουν να τους βρουν επειγόντως γιατί μόνο εκείνοι, οι βοηθοί, ξέρουν τη διεύθυνση του Μεγάλου Γιατρού και βρίσκουν τον τρόπο επικοινωνίας και σύνδεσης μαζί Του.

Έτσι, μετά θα μπορέσουμε και μεις, αν το θελήσουμε και αγωνιστούμε, οι απλοί κληρικοί, οι μοναχοί και ο λαός, που κινδυνεύουμε, να σωθούμε. Μακάρι Θεέ μου!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου