ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Νικήτρια της ζωής: Αρθρο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επιζόντων του καρκίνου

νικήτρια-της-ζωής-αρθρο-με-αφορμή-την-π-823517

Της Βασιλικής Καλούτσα

Καρκίνος. Μια λέξη που φοβίζει, μια ασθένεια της ψυχής που νοσεί.

Είμαι η Βασιλική. Ασθένησα και επιβίωσα από ένα επιθετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Δεν χρειάζομαι την παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου για να γιορτάσω την ζωή. Την απολαμβάνω και τη γιορτάζω με τον δικό μου τρόπο κάθε ημέρα.

Ο καρκίνος μου, μου πήρε ένα όμορφο κομμάτι από το σώμα μου, αλλά μου έδωσε τα μεγαλύτερα Δώρα: Εμαθα να λέω Οχι εκεί που κάποτε υπήρχε μόνο το Ναι, να φροντίζω με αγάπη και σεβασμό τον εαυτό μου, να δέχομαι την κάθε μου ημέρα μέσα από τον αγώνα μου σαν μοναδική, να έχω κοντά μου ανθρώπους που με σέβονται, να κάνω πράγματα που πάντα άφηνα πίσω για κάποια άλλη φορά, να νιώθω την ομορφιά γύρω μου, να τολμώ για καινούργιες εμπειρίες, να αλλάξω τις προτεραιότητές μου, να αποδέχομαι, να, να, να, είναι τόσα πολλά!!!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν προσέχουμε τίποτε γύρω μας. Θεωρούμε τα πάντα δεδομένα: την εργασία μας, την οικογένειά μας, την υγεία μας, την ίδια τη ζωή.

Τίποτε δεν είναι ίδιο μετά τον καρκίνο. Ο καρκίνος έρχεται μέσα από τον εσωτερικό μας πόνο, για να μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε και να ορίσουμε μέσα από τον αγώνα μας για την ίαση, τα νέα μας πρότυπα. Τη νέα μας Αρχή στη ζωή.

Το μήνυμά μου είναι να ξεκινήσουμε με νέες προοπτικές στη ζωή μας. Να δούμε την αλήθεια μας και τις κρυμμένες μας δυνατότητες. Να κοιτάξουμε βαθειά μέσα μας και να βγάλουμε έξω τον καλύτερο εαυτό μας τόσο για εμάς όσο και στους άλλους γύρω μας. Ας κάνουμε το καλύτερο για τη ζωή που μας δέθηκε. Γιατί όλοι το αξίζουμε. Εχουμε την δύναμη μέσα μας και έτσι μπορούμε να νικήσουμε. Αυτό έκανα κι εγώ. Εντεκα χρόνια μετά τη συνάντησή μου με την ασθένεια, θεωρώ τον εαυτό μου Νικήτρια και έτσι θα συνεχίσω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου