ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τα σημεία υπεροχής του Κυριάκου Μητσοτάκη

τα-σημεία-υπεροχής-του-κυριάκου-μητσο-49385

Tου Δημήτρη Μποσνάκη

Οταν μια κυβέρνηση έχει χάσει στο πεδίο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, έχει ξεμείνει από πολιτικές θέσεις, έχει καταγράψει το παθητικό των οπαδών που της απέμειναν, τότε παίζει το τελευταίο χαρτί της προσωπικής επίθεσης στο πολιτικό παράστημα του αντιπάλου. Αυτό είναι το τελευταίο πυροτέχνημα των εντυπώσεων.

Αυτό συμβαίνει τελευταία όταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεντρώσει τα πυρά της στο πολιτικό πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού πρώτα απέτυχε να τρώσει το οικογενειακό και πολιτικό του περιβάλλον. Αφού μάταια η κυβέρνηση προσπάθησε να εμπλέξει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στη δαιδαλώδη εξωτερική πολιτική της, στους μαιάνδρους των ελληνοτουρκικών διενέξεων, στην προεκλογική και εθνομηδενιστική χρήση των σκανδάλων, τα οποία επί μακρόν αποσιωπούσε, ακόμη και στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, αυτό που κατάφερε ήταν να αναδείξει πόσο άτρωτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μικροπολιτική, στα κελεύσματα των ποδοσφαιρικών ομηγύρεων, στη δημαγωγική χρήση των εθνικών συμφερόντων, στην απαξίωση της σύγχρονης ιστορίας και των εθνικών αγώνων προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στις εξωτερικές σχέσεις, τον ορθολογισμό του στον προγραμματισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών στρωμάτων, την ευρεία συμμετοχή νέων ανθρώπων στο άνοιγμα του κόμματός του, το κάλεσμα εθνικής ενότητας. Και όλα αυτά με νηφαλιότητα, επιστημονική γνώση, οργανωτικότητα χωρίς στεγανά, με εθνικό όραμα βιώσιμο και συνδεδεμένο με τους εθνικούς αγώνες του λαού.

Στα σημεία υπεροχής του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί κανείς να συμπεριλάβει:

1) Την έμφαση στο τρίπτυχο: Μείωση των φόρων – μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – νέες δουλειές για όλους με ατομική πρωτοβουλία και πολιτική στήριξη.

2) Το βάρος στους παραγωγικούς φορείς και στους φορείς της γνώσης και επιστήμης που συνδέονται με την παραγωγή

3) Τη συμμετοχή καινούργιων προσώπων που θα εκπλήξουν ευχάριστα, όπως ο ίδιος δήλωσε. Στη συμμετοχή των παραγωγικών ομάδων στα πολιτικά όργανα.

4) Το άνοιγμα στους πολιτικούς χώρους που δεν συμμετέχουν στη σημερινή συγκυβέρνηση.

5) Σε μια εξωτερική πολιτική σύμφυτη με τις εθνικές, θρησκευτικές και κοινωνικές αξίες της ιστορίας μας που θα ενώνει όλους τους Έλληνες και θα τους κάνει περήφανους γι’ αυτήν.

6) Στην κοινωνική αλληλεγγύη μέσα από την απασχόληση και τη δημιουργία.

Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του βρίσκεται στην ειλικρίνεια, στα ζυγισμένα λόγια, στην εφαρμοστικότητα των σχεδίων του. Βρίσκεται στο μετρημένο ύφος, στη σοβαρότητα, στην ποιότητα των στόχων και στη μακρόχρονη ισχύ των αποφάσεων. Βρίσκεται στη σταθερότητα της εθνικής πορείας που ξεκινά από το παρελθόν και οδηγεί στο μέλλον, χωρίς αιφνιδιασμούς, απρόοπτες καταστάσεις και αφερέγγυες εθνικές προσεγγίσεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μια παράταξη που ήλθε για να φύγει, έχει ευθύνες απέναντι στην ιστορία και μακροπρόθεσμο όραμα των ηγετών και των πολιτικών της.

Η υποθήκη της υπεροχής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η φράση του: “Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Θα ψάξω για ανθρώπους αποτελεσματικούς, έντιμους, αποφασισμένους και που να πιστεύουν στην πολιτική την οποία θέλω να υλοποιήσω”. Αυτό δεν το ακούσαμε και δεν το είδαμε από τον κ. Τσίπρα, αποκλεισμένο στα στεγανά της κομματικής επετηρίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου