ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Μιλήστε με στοιχεία τεκμηριωμένα και σοβαρές μελέτες»

μιλήστε-με-στοιχεία-τεκμηριωμένα-κα-49401

Η επιστολή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενός εργαζόμενου σε εργολάβο στην ΑΓΕΤ

Τεκμηριωμένα στοιχεία και σοβαρές μελέτες πριν… τον λίθον βαλέτω κατά της ΑΓΕΤ, ζητά με επιστολή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ένας εργαζόμενος σε εργολάβο στην τσιμεντοβιομηχανία με αφορμή τη «συζήτηση» που εξελίσσεται με φόντο την εφαρμογή συναποτέφρωσης στο τοπικό εργοστάσιο:

«Με όλο το σεβασμό και χωρίς προστριβές όλοι εσείς κυρίες και κύριοι που αθυροστομείτε, κόπτεστε να κλείσει η ΑΓΕΤ, θα ήθελα να μου πείτε αν ανήκατε και εσείς στο 2% της πόλης που αναφέρεται ότι αντιστοιχούν οι 700 στο σύνολό τους εργαζόμενοι τι θα κάνατε και ποια η θέση σας;

Αν οι γονείς σας δούλευαν και πλήρωσαν τις σπουδές σας από την ΑΓΕΤ, τι θα λέγατε; Ας μη ξεχάσουμε ότι το εργοστάσιο συμβάλει στην οικονομία του Βόλου από το 1924 έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε. Και η ΑΓΕΤ ιδρύθηκε το 1911.Έτσι για την ιστορία. Αναφέρθηκε ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν στη θέση που είναι σήμερα το εργοστάσιο μια υπερσύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης με τη συνδρομή ειδικών από όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαν αναφέρθηκε να δουλεύουν εκεί οι νυν εργαζόμενοι και πιο μορφωμένοι από αυτούς.

Πως θα γίνει αυτό; Ποιος θα πληρώσει; Θα την πληρώσουμε σίγουρα εμείς που δουλεύουμε εκεί και οι επιχειρήσεις του Βόλου από την ανεργία που θα αυξηθεί. Τόσα χρόνια οι “λιγότερο” μορφωμένοι από εσάς, σπούδασαν και μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους από το μισθό που παίρνουν από το εργοστάσιο. Αυτοί οι «λιγότερο» μορφωμένοι τόσα χρόνια δεν στήριξαν και στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις; Πως είστε σίγουροι ότι αν γίνει μονάδα ανακύκλωσης όπως αναφέρεται εσείς ότι οι νυν εργαζόμενοι θα βρουν δουλειά ξανά για να στηρίξουν τις οικογένειές τους και τις τοπικές επιχειρήσεις; Έστω ότι είναι 300 και όχι 70 . Από αυτούς οι 200 είναι παντρεμένοι και έχουν από ένα παιδί (έχουν από 2, κάποιοι είναι και πολύτεκνοι).Κάντε τα μαθηματικά.

Τι κοινωνικό αποτέλεσμα θα έχει σε αυτή τη ταλαιπωρημένη και αποβιομηχανημένη (βλέπετε ΚΟΝΤΙ και ΙΜΑΣ αλλά και μικρότερες βιομηχανίες-βιοτεχνίες) και χωρίς εργασιακό μέλλον πλέον πόλη αλλά και στους ίδιους; Αντιδράτε και καλά κάνετε. Είναι θεμιτό πιστεύω και υγιές σε μια κοινωνία. Αλλά μιλήστε με στοιχεία τεκμηριωμένα και σοβαρές μελέτες.

Η υγεία πάνω από όλα συμφωνούμε σε αυτό και εμείς που δουλεύουμε εκεί το λέμε πρώτοι. Άλλα και χωρίς δουλειά τι; Πείτε με ρομαντικό πείτε με όπως θέλετε αλλά και τα δικά μου παιδιά όπως και εγώ από εκεί τα μεγαλώνω και δεν ανήκω στο τακτικό προσωπικό της ΑΓΕΤ αλλά στο απολογιστικό.

Με τιμή
Απόστολος Σάββας «λιγότερο» μορφωμένος από όλους εσάς, συντηρητής βιομηχανικών εγκαταστάσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου