ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το βόλεμα

το-βόλεμα-62832

Της Ελενας Αντωνοπούλου

Κάθε μέρα που περνάει καταρρίπτεται όλο και περισσότερο το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα του Σύριζα με τις πρακτικές που ακολουθούν υπουργοί και στελέχη του. Έχω ξαναγράψει και έχω αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μου άπειρα παραδείγματα που συγκρίνω το παλιό πολιτικό σύστημα, που μοιάζει όμως σε όλα με τις σημερινές συμπεριφορές.

Θα αναφερθώ στη διαδικασία στη Βουλή για την έγκριση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους οργανισμούς της χώρας μας. Ενημερωθήκαμε, λοιπόν, ότι ο συγκεκριμένος κύριος που ήταν υποψήφιος για τη θέση, ήταν τεχνικός σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ διατηρούσε ταυτόχρονα μαζί με άλλον εταιρεία πληροφορικής στην οποία ήταν διαχειριστής και στην οποία δόθηκε με απευθείας ανάθεση στις 26 Μαρτίου 2018 το συγκεκριμένο έργο ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ακούσαμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει και άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.

Εκείνο που είναι αλαζονικό και προκλητικό είναι ότι απάντησε με θράσος ο ίδιος όταν ρωτήθηκε ότι δεν υπάρχει ηθικό θέμα, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος μεταβίβασε τις μετοχές που είχε, την προηγούμενη μέρα του διορισμού του, άρα δεν έχει πλέον σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

Δεν ξέρω τι να γράψω γι’ αυτή τη συμπεριφορά, έχω μείνει άναυδη, ακόμα και βουλευτές του Σύριζα εξέφρασαν, έστω με μισόλογα, τις ενστάσεις τους για τον διορισμό του.

Σίγουρα δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που διορίζεται σε μία θέση γιατί είναι κομματικό στέλεχος, αλλά να μην κουνούν το δάκτυλο στους προηγούμενους τα στελέχη της κυβέρνησης και να μην μιλούν για παλαιοκομματικές μεθόδους, τις όποιες οι ίδιοι υιοθετούν.

Δυστυχώς απέχουμε πολύ από της αξιοκρατία, απέχουμε πολύ από τις ικανότητες , γι’ αυτό να μη διαμαρτυρόμαστε που οι νέοι μας μεταναστεύουν και ζητούν αλλού την τύχη τους… γιατί δυστυχώς έχουν καταλάβει τι συμβαίνει

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου