ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Ταμιευτήρας υπόνομος Κάρλας

ο-ταμιευτήρας-υπόνομος-κάρλας-86390

Του Νικόλα Δεληγεώργη, Διδάκτωρ Υδραυλικών

Στις 2 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ μια ημερίδα με θέμα τον επικίνδυνο δια το ζωικό βασίλειο (ψάρια, πτηνά), μελλοντικά και δια τους ανθρώπους, ταμιευτήρα της Κάρλας. Η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μικρή (10 άτομα) καθόσον ήταν ελλιπής η στελέχωση. Δεν εκλήθησαν αυτοί που έχουν από καιρό ασχοληθεί με τη μόλυνση του ταμιευτήρα, οι καθηγητές Βιολογίας κ. Μαρία Μουστάκα του ΑΠΘ και ο Κώστας Κορμάς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως προτείνω, με την από 28/8/2016 επιστημονική μου μελέτη, δεν εκλήθησαν οι Καθηγητές Υδραυλικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αγνόησαν εμένα που με το θέμα Κάρλα, ως ειδικός μελετητής υδραυλικών έργων , έχω ασχοληθεί από το 1998. Όπως αναφέρω εις την ανωτέρω επιστημονική μου έρευνα, το θέμα προς επίλυση είναι τεχνικό, δηλαδή να λειτουργεί κανονικά ο ταμιευτήρας, οπότε να εκλείψουν και οι συνέπειες, λόγω μόλυνσης, θανάτους ψαριών, πτηνών κλπ.

Η καθηγήτρια Βιολογίας του ΑΠΘ Μαρία Μουστάκα την 01/02/2018 δήλωσε: Τα δείγματα νερού που ελήφθησαν έδειξαν ότι υπάρχει τοξικός οργανισμός στην Κάρλα.

Στην ημερίδα μας είπαν ότι δεν υπάρχει τοξικότητα στον ταμιευτήρα, ότι τα νερά είναι καθαρά και τότε διερωτώμαι γιατί πεθαίνουν τα ψάρια και τα πτηνά, αφού όλα βαίνουν καλώς;

Μια ημερίδα που έγινε δια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Καιρός είναι να επιληφθεί η Δικαιοσύνη για την προστασία του ζωικού βασιλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου