ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Χειμωνιάτικο δειλινό με τη «Νέα Ζωή»

χειμωνιάτικο-δειλινό-με-τη-νέα-ζωή-92250

Προς παρακολούθησιν των Α’ Χαιρετισμών εις Ιερά Μονήν των Ταξιαρχών Αγ. Γεωργίου Νηλείας

Του Νικολάου Κων. Κασσανδρινού

Φεβρουάριος 2018 ημέρα Παρασκευή 23-2-2018 οι πρώτοι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο εκδρομικός όμιλος της πόλεώς μας ΝΕΑ ΖΩΗ με το εμπνευσμένο πρόγραμμά του, πολλά χρόνια τώρα, χαρίζει εις τα μέλη το αλλά και εις τους συμπολίτες μας εκδρομές εξόχων θεμάτων. Πολλοί συμπολίτες μας γνώρισαν την πατρίδα μας και της ευγενικές τους ΑΣΧΟΛΙΕΣ και την ιστορίαν της.

ΕΥΓΕ! Έτσι λοιπόν το Διοικητικόν Συμβούλιον της ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε θρησκευτικήν εκδρομήν – λατρείαν για τους Α’ Χαιρετισμούς εις την Ιεράν Μονήν των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ όπου βρίσκεται η ΜΟΝΗ μεταξύ του Αγίου Βλασίου και Αγ. Γεωργίου, υψόμετρον 280μ. ειδυλλιακόν τοπίον με βλάστησιν πλούσια όπου το Μοναστήριον και οι χώροι του οι βοηθητικοί σε συναρπάζουν. Το παλαιόν μοναστήριον έχει την μυστηριακήν έλξιν της γλυπτικής – αρχιτεκτονικής και είναι δύο ναοί των Ταξιαρχών και το νότιον κλιτός είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Λίγα βήματα μακρύτερα τώρα, είναι η μεγάλη εκκλησία νεόκτιστος…

Η ώρα της αναχωρήσεως από την αρχηγόν της εκδρομής κ. Μαρίαν Μισοπαπά είναι 16:30. Έδωσε την εντολήν στον καλόν οδηγόν κ. Παπαδόπουλον και άρχισε μιαν ελκυστική διαδρομήν εις το γονιμότατον και καταπράσινον Πήλιον. Ώραν 17:30 άφιξις εις την μοναστικήν πολιτεία πολλά τα κτίσματα και θεάρεστον έργον. Το λειτούργημά της σε συγκινεί, η θεϊκή τάξις της Μονής, η ηρεμία και η γαλήνη βασιλεύουν εις τον χώρον αυτόν Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ!

Ώρα 17:45 ομιλία της Ηγουμένης για την ιστορίαν της μονής. Ώρα 17:55 φιλοξενία εις την μεγάλην αίθουσα το Αρχονταρίκιον (ο ξενών του μοναστηριού) με θερμόν ποτόν, άρτον και γλυκόν στερεόν και ώραν 18:10 ο κτύπος του σημάντρου, όπου η προορισμένη μοναχή πρέπει να καλέσει τους πιστούς για την προσευχήν και τη παρακολούθησα/ των Χαιρετισμών.

Οι κτύποι είναι ΕΠΤΑ και εξηγούν να θυμάστε τον ΑΔΑΜ-ΑΔΑΜ. Δηλαδή να μη κάμωμεν παρακοή. Μέσα εις τον ναόν η γλυπτική (ξυλογλυπτική), η ζωγραφική, το φως των κεριών, η οσμή του θυμιάματος, η παρουσία του ιερέως Ιωάννου (άριστα καταρτισμένος εις την Βυζαντινήν ιστορίαν), καλλίφωνος και οι απαλές φωνές των καλογραιών και των δύο αναλογίων (ψαλτήρια), ζήσαμε πραγματικό θεϊκό και ουράνιον μεγαλείον. Πόσο εύμορφη είναι η ΕΛΛΑΔΑ!

Ώρα 20:15 εγκάρδιος χαιρετισμός από την Ηγουμένην και όλων των καλογραιών με ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΝ. Όμως ο χειμώνας ευτυχώς μας έδωσε την ομορφιά του, ώρα 20:20 για ένα διάστημα, έως πλησιάσαμε τα Άνω Λεχώνια υδρολαίλαψ μας εθώπευσεν (χάιδεψε) και πήραμε του χειμώνος την γοητείαν.

(ΥΔΡΟΛΑΙΛΑΨ= άνεμος σφοδρός περιστροφικός που έχει παγωμένη βροχή)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου