ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας, επενδύοντας στο «φιάσκο» της Novartis

ο-τσίπρας-κάνει-διαχείριση-ήττας-επεν-105377

Ο Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας, επενδύοντας στο «φιάσκο» της Novartis δίχως να ασχολείται με τα εθνικά θέματα

Του Αγγελου Αγραφιώτη,

Μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Την περασμένη Τετάρτη ο ελληνικός λαός παρακολούθησε ένα ακόμα επεισόδιο στο θέατρο του παραλόγου, της καλοστημένης σκευωρίας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που λέγεται σκάνδαλο Novartis.

Η παρουσία Τσίπρα ήταν κάτι παραπάνω από θλιβερή. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους και έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της Novartis, κάνοντας λόγο για «πολιτική ευθύνη» και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την όποια ποινική. Πρόκειται για μία κίνηση που συνιστά μνημείο πολιτικής αναλγησίας και πολιτικού μακιαβελισμού. Εδώ και δύο βδομάδες, με συνεχείς διαρροές στοιχείων της δικογραφίας σε κυβερνητικά ΜΜΕ, Τσίπρας και κυβερνητικά στελέχη έχουν προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου διαπόμπευση και κατασυκοφάντηση των φερόμενων ως εμπλεκόμενων προσώπων. Το colpogrosso Τσίπρα είναι σαφές: Πρώτα ρίχνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη «ρωμαϊκή αρένα» που λέγεται «σκάνδαλο Novartis» και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τους τόνους μιλώντας μόνο για πολιτικές ευθύνες. Όχι για λόγους πολιτικής ευπρέπειας, ήθους και πολιτισμού, αλλά επειδή έχει αρχίσει να καταρρέει ήδη η σκευωρία της υπόθεσης Novartis.

Όσα ακούστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι μόνο ξεσκέπασαν την προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων διά χειρός Τσίπρα – Καμμένου, αλλά ανάγκασαν τον πανικόβλητο πρωθυπουργό να ανακρούσει πρύμναν. Τα θεσμικά ατοπήματα υπουργών είναι μεγάλα και πέρα από κάθε έννοια διάκρισης μεταξύ Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας που ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το ίδιο και οι δικονομικές παραβιάσεις στην υπόθεση, οι οποίες είναι εξόφθαλμες και αποδομούν πλήρως την οποία προσπάθεια παρουσίασης της υπόθεσης ως σκανδάλου.

Λίγες μόλις μέρες πριν, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέθεσε την κυβέρνηση και τους υπουργούς της. Οι μάρτυρες κατέθεσαν σε καθεστώς απλής προστασίας και αναβαθμίστηκαν σε «προστατευόμενους μάρτυρες» κάτι που απέδειξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με έγγραφο που υπέβαλλε στον πρόεδρο της Βουλής. Το έγγραφο ουσιαστικά τους «καθοδηγούσε» πως εάν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν προστατευόμενους μάρτυρες, θα έπρεπε να τους «μετατρέψουν» σε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και πράγματι λίγες ώρες μετά… αυτό έγινε.

Το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου προστέθηκε στη δικογραφία στις 15 Ιανουαρίου και υπήρξε καθυστέρηση της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή.

Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μελέτησαν τη δικογραφία, ενώ ο Παύλος Πολάκης βγήκε και δήλωσε δημόσια ότι γνώριζε τους μάρτυρες. Πρόκειται για ξεκάθαρη αντιποίηση εισαγγελικής αρχής. Οι υπουργοί της «πρώτης φοράς Αριστερά» έκαναν το Σύνταγμα «κουρελόχαρτο» μόνο και μόνο για να διεμβολίσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να αποκλείσουν ανθρώπους που τάσσονται κατά του πολιτικά θνησιγενούς φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η «γκρίζα» προπαγάνδα Τσίπρα για την υπόθεση Novartis που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα είναι ταυτόχρονα μία κίνηση αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού από τα πραγματικά προβλήματα, στα οποία μία ανίκανη κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση. Το timing άλλωστε που διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή, λίγες μόλις ώρες μετά το ογκώδες συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πείθει ακόμη και τον πλέον δύσπιστο πολίτη για τις πραγματικές προθέσεις Τσίπρα. Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ επενδύει στην υπόθεση Novartis η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Ο εμβολισμός του σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα και οι ανύπαρκτες έως γελοίες αντιδράσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, έδειξε την πολιτική γύμνια της κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσιμων εθνικών θεμάτων. Από το ιστορικό «βυθίσατε το Χόρα» του Ανδρέα Παπανδρέου φτάσαμε να χαϊδεύουμε τα αφτιά των Τούρκων και του Ταγίπ Ερντογάν, λίγους μόλις μήνες μετά το φιάσκο της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας, το οποίο ο κυβερνητικός Τύπος επιχείρησε να το παρουσιάσει ως επιτυχία.

Στο κρίσιμο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η ελληνική κυβέρνηση αντί να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που επανειλημμένα ζήτησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προσπάθησε να διχάσει τα κόμματα και την ελληνική κοινωνία, υιοθετώντας «κρυφή» ατζέντα. Την ώρα που ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που θα διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο «σαλαμοποίησης» της λύσης που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον από αυτά που υποτίθεται πως θα λύσει.

Λίγα χιλιόμετρα πιο εκεί ο Αλβανός πρωθυπουργός με δημόσιες δηλώσεις του προκαλεί διαρκώς και ονειρεύεται τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας». Τον περασμένο Νοέμβρη μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ανήρτησε χάρτη που περιλάμβανε τη μισή Δυτική Ελλάδα, την Καστοριά και την Κέρκυρα, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα αλυτρωτισμού και εθνικισμού προς την ελληνική πλευρά η οποία «δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα», δείχνει ανίκανη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Κάθε χαλαρότητα και αδράνεια μπορεί να αποδεχτεί επιζήμια και να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ στέλνει και μηνύματα «αδυναμίας» στους γείτονες.Στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου όμως το μόνο που ενδιαφέρει είναι η σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

Το σκάνδαλο Novartis χρησιμοποιείται από τα κυβερνητικά στελέχη για να καλύψει τα «μαύρα» μαντάτα που έρχονται από το μέτωπο της οικονομίας. Είναι σαφές πλέον ακόμη και στον τελευταίο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το «τέλος των Μνημονίων» και η «καθαρή έξοδος στις αγορές» που ευαγγελίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι παρά μία ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Το τέλος του προγράμματος δεν συνεπάγεται την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει νομοθετήσει ήδη τη λήψη σκληρών και δυσβάσταχτων μέτρων για τα επόμενα χρόνια που θα βυθίσουν όλο και πιο πολύ την ελληνική κοινωνία στην φτώχεια και την ανέχεια. Οι πλειστηριασμοί για παράδειγμα είναι το επόμενο μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, με μεγάλο κοινωνικό κόστος. Οι θεσμοί διαμήνυσαν ξεκάθαρα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει και η δόση των 5,7 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευτεί εάν δεν προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα και την αδυναμία επίλυσης τους, ο κ. Τσίπρας με βραχίονες τους υπουργούς του, επενδύουν στην υπόθεση Novartis με διάτρητα στοιχεία και κατασκευασμένους μάρτυρες, σε μια προσπάθεια να διασωθούν πολιτικά. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Τα σκοτεινά σχέδια θα καταπέσουν και η σκευωρία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ αρκεί μόνο να μην είναι αργά για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου