ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Παραμένει το αίτημα της επαναλειτουργίας του αστυνομικού σταθμού Αργαλαστής

παραμένει-το-αίτημα-της-επαναλειτουρ-150198

*Του Βαγγέλη Νασιόπουλου, αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου

Έπειτα από έναν μακροχρόνιο αγώνα με πολλές διακυμάνσεις ,η μεταστέγαση του Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Μηλεών, έλαβε τέλος. Το νέο κτίριο μετά από τις απαραίτητες αλλαγές που πραγματοποίησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επιτρέπει πλέον την λειτουργία μίας σύγχρονης κτιριακής υποδομής-εγκατάστασης, για τις μεγάλες ανάγκες όπου προκύπτουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και όχι μόνο.

Το δύσκολο έργο της Αστυνομίας θα έχει από εδώ και μπρος την κτιριακή υποδομή όπου της αρμόζει, σ’ ένα κτίριο όπου δύσκολα βρίσκει κανείς στην ύπαιθρο της χώρας μας, δίνοντας ουσιαστικά την δυνατότητα για ένα εναρμονισμένο περιβάλλον με τα δεδομένα του σήμερα, στους εργαζόμενους αστυνομικούς αποσκοπώντας στις άριστες συνθήκες εργασίας τους ,δίνοντας την προοπτική για καλύτερα αποτελέσματα ως προς το δύσκολο έργο τους.

Συνάμα προσφέρει την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας, εξυπηρέτησης και λειτουργίας για τους πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αλλά και των γύρω περιοχών και φυσικά των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου.

Η αίσια κατάληξη της μεταστέγασης δεν ήταν κάτι εύκολο και απλό. Σε όλη τη διάρκεια της τετραετούς προσπάθειάς μας οι διακυμάνσεις ως προς το αποτέλεσμα, καθώς και το παρασκήνιο ήταν έντονο ,η αναφορά ως προς αυτό το σκέλος όμως θα σταματήσει εδώ, διότι ακόμη και το κάθε λεπτό ενασχόλησης με άτομα που δυστυχώς τυγχάνει να είναι δημότες, όπου ζητούν και χαίρονται “για το καλό του τόπου”, προωθώντας το «στραβοπάτημα» της Δημοτικής αρχής άσχετα και εάν δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις υπηρεσίες του κράτους όπως και η στέγαση της Ελληνικής αστυνομίας ,δεν είναι αντάξια λόγου.

Η Δημοτική αρχή δεν σταματάει όμως τη διεκδίκησή της εδώ.

Ορθό κατά τη γνώμη μας είναι, για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στην Αργαλαστή, ώστε για την ελάχιστη διεκπεραίωση εγγράφων των πολιτών να μη χρειάζεται να διανύουν μεγάλη απόσταση, διότι το νότιο τμήμα του Δήμου μας, είναι σχετικά μακριά από τις Μηλιές, συνεπώς ο Αστυνομικός Σταθμός Αργαλαστής θα ήταν σχεδόν πλήρης λειτουργίας όσον αναφορά την κτιριακή δομή της ΕΛΑΣ, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Σε αυτή την προσπάθεια για την έκβαση του θετικού αποτελέσματος δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη βοήθεια και κατανόηση πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, κρατικών λειτουργών, και πολιτών, όπου εάν δεν υπήρχε η θετική βούλησή τους τίποτα δεν θα γινόταν.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:

  1. Αναγνωστάκη Δημήτριο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.
  2. Όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.
  3. Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Ταξίαρχο κ. Τόλια Ιωάννη.
  4. Διοικητή Α.Τ. Νοτίου Πηλίου κ. Βαρδαρή Στέλιο.
  5. Πρώην υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
  6. Υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.
  7. Κρατικοί λειτουργοί υπουργείων.
  8. Διάφοροι πολίτες.

Θα μου επιτραπεί να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην υφυπουργό οικονομικών κ. Παπανάτσιου Κατερίνα, η οποία ήταν ο κυριότερος υποστηρικτής της όλης προσπάθειας, χωρίς την έμπρακτη βοήθειά της από την αρχή έως το τέλος στις δυσκολίες των κρατικών απoφάσεων από υπουργεία σε υπουργεία και από γραφείο σε γραφείο, θεωρώ ότι δεν θα καταφέρναμε να υλοποιήσουμε την μεταστέγαση του Α.Τ. Νοτίου Πηλίου. Η δε αφοσίωσή της στην εύρεση λύσης για την μεταστέγαση του Α.Τ. Μηλεών όσο και σε πολλά άλλα προβλήματα του Δήμου μας, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, ότι ο Δήμος μας είναι παρών σε όλα τα προβλήματα της περιοχής από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα, η διαχείριση γίνεται με σοβαρότητα υπευθυνότητα και κυρίως με ορθή επιχειρηματολογία όπου στο τέλος οι πολίτες βγαίνουν κερδισμένοι. Σκοπός μας είναι ο ενημερωμένος πολίτης και ο πρωταγωνιστής στις αποφάσεις όπου κρίνουν το παρόν αλλά και το μέλλον του Δήμου μας, μέσα από τις δημοκρατικές διεργασίες.

Άλλωστε έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι από τα λάθη μας διορθωνόμαστε, αλλά και επιμένουμε στα σωστά, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος πολλές φορές.

Εν κατακλείδι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει γίνει η αιχμή του δόρατος του πολίτη, όχι στις συντεχνίες, όχι στις εξυπηρετήσεις όχι στις αδικίες, αλλά την συντριπτική πλειοψηφία του δίκιου των πολιτών.

Πως άλλωστε θα κατάφερνε να ξεχρεώσει ένα τόσο μικρό Δήμο με ένα τεράστιο χρέος των 10 εκατομμυρίων ευρώ;

Πως θα κατασκεύαζε μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου αλλά και εκατοντάδες μικρές παρεμβάσεις για όφελος των πολιτών;

H απάντηση είναι απλή και συγκεκριμενοποιείται σε δύο απλές λέξεις δουλειά-τιμιότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου