ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα

τώρα-είναι-η-ώρα-του-αγώνα-150760

Του Μιλτιάδη Ζιάκα

Οδεύουμε ήδη στον 8ο χρόνο της κρίσης και τα μνημόνια είναι εδώ. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας συνεχίζονται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, και ο λαός, παραδομένος στις επιδιώξεις κυβερνώντων και δανειστών, βιώνει τη μεγαλύτερη, οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Μία κρίση που έχει οδηγήσει την χώρα στην ύφεση και στον οικονομικό μαρασμό. Έχει φτωχοποιήσει τον λαό, που πορεύεται άβουλος και μοιραίος αντάμα, περιμένοντας από άλλους να του λύσουν το πρόβλημα.

Μιλούν για ανάπτυξη στα λόγια και ψηφίζουν νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών. Μειώνουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις. Καταργούν επιδόματα και προχωρούν σε νέες περικοπές δημοσίων δαπανών. Ξηλώνουν το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82, αλλάζοντας τις διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων για την προκήρυξη απεργιών στα πρωτοβάθμια σωματεία, για να δυσκολέψουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια.

Εφαρμόζουν καλύτερα από τον καθένα τα μνημόνια σε βάρος του λαού και της χώρας. Επιβραβεύονται δημοσίως από τον Ντάισελμπλουμ και τα άλλα στελέχη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, όταν όπως έχουν ομολογήσει οι συγκεκριμένοι παράγοντες, τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να σώσουν τις τράπεζες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εις βάρος της χώρας μας και του λαού.

Μιλούν για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια και έχουν υποθηκεύσει την χώρα ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία για έναν ολόκληρο αιώνα.

Υπόσχονται ανάπτυξη και έχουν παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομο και τη ΔΕΗ σε ξένα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Ορισμένοι καμώνονται τους αριστερούς και βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του κοσμάκη.

Μιλούν για κοινωνική πολιτική και έχουν κατεδαφίσει την υγεία και την παιδεία, εγκαταλείποντας τη νέα γενιά που μεταναστεύει στο εξωτερικό αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.

Και τώρα, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και την ιστορία μας. Τους αγώνες του ελληνικού λαού, την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας.

Έχουν ξεζουμίσει τον ελληνικό λαό και επαίρονται ότι σώζουν τη χώρα.

Γαντζωμένοι στην εξουσία, προτάσσουν έναντι όλων το προσωπικό τους συμφέρον και την πολιτική τους επιβίωση. Προτεραιότητα για αυτούς έχουν οι δανειστές και η υποταγή στην τρόικα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν αυτή την καταστροφική πολιτική.

Έχουμε χρέος να αντισταθούμε.

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν. Απέναντι στο ψέμα και την αυταπάτη.

Απέναντι στο ξεπούλημα του λαού και της πατρίδας.

Απέναντι στα αλλότρια συμφέροντα που επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας.

Απέναντι σε εκείνους που υφάρπαξαν την ψήφο του λαού, κέρδισαν την εξουσία και προκειμένου να παραμείνουν σ’ αυτή, έχουν δηλώσει πλήρη υποταγή στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία.

Είναι επιτέλους η ώρα ο λαός να ξυπνήσει. Οι πολίτες να αντιδράσουν, διεκδικώντας να πάρουν πίσω αυτά που τους στέρησαν.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κίνημα που θα αγωνιστεί και θα παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου