ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το Σκοπιανό και η λύση του

το-σκοπιανό-και-η-λύση-του-167022

Toυ Ιωάννη Τερψιάδη, τ. Εφέδρου Αξιωματικού

Η επίλυση του προβλήματος των Σκοπίων δεν αφορά μόνον την ονομασία του Κράτους αυτού, αφορά και άλλες παραμέτρους πολύ πιο σοβαρές, και η επίλυσή τους δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από αυτούς. Εμείς στο μόνο που μπορούμε να τους βοηθήσουμε είναι στο θέμα της ονομασίας, να δείξουμε κάποια διαλλακτικότητα για την εξεύρεση διπλής ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις.

Σε όλα τα υπόλοιπα η επίλυσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς, αν και κατά πόσον σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τα επεκτατικά τους σχέδια εναντίον μας. Οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι Μακεδόνες και ότι καμιά σχέση δεν έχουν με τον Μέγα Αλέξανδρο. Απλά τα χρησιμοποιούν για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει οι μετά Τίτο ιθύνοντές τους, δηλαδή την κατάληψη της Μακεδονίας μας, για να δημιουργήσουν ένα Κράτος με το όνομα Μακεδονία και να βγουν στο Αιγαίο, με τη βοήθεια δυστυχώς άσπονδων φίλων μας. Πριν το Τίτο δεν υπήρξε ονομασία Μακεδονία ούτε καν σαν περιοχή. Τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία είναι αδιάσειστα. Η περιοχή λεγόταν ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ εξ ου και το Βαρδάρης.

H δε ΟΥΝΕΣΚΟ, παγκόσμιος Οργανισμός της Ιστορίας και του πολιτισμού όλων των Κρατών, ποιεί την νήσσα, όπως τη νήσσα ποιούν Αμερική, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. για το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Σιγά να μην τους νοιάζει το γεγονός ότι ο Βολταίρος έλεγε ότι το σπουδαιότερο πράγμα που συμβαίνει επάνω στη γη είναι η απονομή της Δικαιοσύνης.

Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε φίλοι με έναν λαό που προσπαθεί να ανοίξει τον λάκκο μας για να μας θάψει, παραχαράσσοντας την ιστορία. Ούτε μπορεί να υπάρξει λύση με την επίλυση μόνον της ονομασίας και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Μετά τη συμφωνία της ονομασίας και πριν την υπογραφή της, θα πρέπει να δεχθούν να μπουν σ’ αυτήν και τα παρακάτω:

1) Προσδιορισμός με συντεταγμένες των ορίων του Κράτους τους.

2) Ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, ούτε υπήρξε ποτέ και για τη δική μας Μακεδονία. Όλα τα νομίσματα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου έχουν Ελληνικά γράμματα. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε Δάσκαλο τον Αριστοτέλη και τον Ελληνικό πολιτισμό διέδωσε σε όλη την Αυτοκρατορία του. Την Ελληνική γλώσσα μιλούσε όλο τους το Στράτευμα, από τον Στρατηγό μέχρι τον απλό οπλίτη, και για την Ελλάδα πολεμούσαν όλοι τους, και μάλιστα αυτούς που πιο μπροστά επιχείρησαν να την κατακτήσουν. Στο Κράτος των Σκοπίων κατοικούν Σλάβοι (Σερβικής και Βουλγαρικής καταγωγής), Αλβανοί και Έλληνες, και ο καθένας μιλάει εκτός από τα Σλαβικά και τη γλώσσα του.

3) Ότι δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδόνες, πώς να υπήρξαν άλλωστε όταν οι Σλάβοι κατέβηκαν τον 6ον αιώνα μ.Χ. και ότι δεν διεκδικούν μέρη της Ελλάδος.

4) Ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους και ότι θα διορθώσουν τα σχολικά τους βιβλία και θα καταστρέψουν τους Χάρτες τους που δείχνουν όλη την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη στα όρια του Κράτους τους. Και

5) Ότι θα αλλάξουν ονομασίες και θα καταστρέψουν αγάλματα που παραπέμπουν στην Ελληνική Ιστορία. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, γιατί αν τώρα το Σκοπιανό είναι ένα βουναλάκι σαν πρόβλημα, αργότερα θα γίνει Ολυμπος και θα μας θάψει. Ας προσέξουν λοιπόν πολύ οι Ιθύνοντες γιατί δυστυχώς δεν διακρινόμαστε καθόλου για τη διορατικότητά μας σαν έθνος. Όλα τα εθνικά προβλήματα που έχουμε είναι αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης διορατικότητας.

Και τα Εθνικά θέματα δεν θα έπρεπε, ανέκαθεν και σήμερα, να είναι θέματα μιας Κυβέρνησης, αλλά θέματα ενός Εθνικού Συμβουλίου απαρτιζόμενου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς τον Κομμάτων, το Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Αρχηγό των ενόπλων Δυνάμεων, και τεσσάρων καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων, διαφόρων ειδικοτήτων. Αν αυτό το Εθνικό Συμβούλιο υπήρχε ανέκαθεν, οι Έλληνες της Σμύρνης θα ήταν ακόμη εκεί, και στη Συνθήκη της Λωζάννης θα είχε προβλεφθεί όρος, ότι αν διαταρασσόταν η ισορροπία των πληθυσμών που παρέμειναν στην Κωνσταντινούπολη και στη Θράκη λόγω βίαιων γεγονότων, είτε εξαιτίας του Κράτους είτε εξαιτίας των κατοίκων του, που θα ανάγκαζαν ανθρώπους να το εγκαταλείψουν για να προστατέψουν τις οικογένειές τους, τότε το άλλο κράτος θα έχει το δικαίωμα να απελάσει ισάριθμους κατοίκους.

Εύχομαι εμείς να μη φορτώσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στα δισέγγονά μας, ό,τι φόρτωσαν οι προηγούμενοι σε μας.

Έχω εμπιστοσύνη στον Υπουργό μας των Εξωτερικών, ότι θα προσέξει σαν κόρη οφθαλμού, όλες τις συνιστώσες του προβλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου