ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Βράβευση του πολιτικού χαμαιλεοντισμού και του τίποτα

βράβευση-του-πολιτικού-χαμαιλεοντισ-174582

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη, Αρχιτέκτονα

E-mail: [email protected]

Ορισμένες φορές ΝΟΜΙΖΩ πως κάτι μου συμβαίνει… Ότι ζω σε άλλο κόσμο! Δεν είναι δυνατόν να μου παρουσιάζουν το μαύρο… άσπρο.

Καθημερινά βιώνω καταστάσεις από μηνύματα και παραστάσεις που έχουν να κάνουν με το παράλογο, το άδικο, τα άχρηστο…

ΑΠΟ τη ΜΙΑ ζω μίζερα μαζί με όλους εσάς, τις επιπτώσεις του καταστροφικού οικονομικού εφιάλτη, που έχει πλήξει τη χώρα μας και που κατά την άποψη μου η αιτία ύπαρξής του είναι πλαστή, μεθοδευμένη, εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε επιστημονικά και δόλια για τον έλεγχο και την υποδούλωσή της.

ΝΑΙ όσο και αν η χώρα αυτή ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ να διώξει τη στρατιωτική χούντα του ’67, εδώ και κάποια χρόνια μια άλλη ΥΠΟΥΛΗ οικονομική (αυτή τη φορά) χούντα αγνοώντας και αυτή τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ατομική ελευθερία και αξιοπρέπεια, έχει ΕΠΙΒΑΛΕΙ απάνθρωπους καταναγκαστικούς όρους.

Παραδόξως την επέτειο του Πολυτεχνείου (αρχή του τέλους της στρατιωτικής) κάθε χρόνο την γιορτάζουν μόνο!… σαν αιτία ύπαρξης κάποιων!… αφού ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ έχει ξεχαστεί…

Έχει αποδειχθεί άλλωστε πως στην επιβολή και επικράτηση αυτής της απρόσωπης σημερινής χούντας συνετέλεσε και συντελεί η προδοτική συμμετοχή ανίκανων κυβερνώντων συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών, με κοινό χαρακτηριστικό το προσωπικό ή παραταξιακό συμφέρον και κυρίως την ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ, την εκμετάλλευση.

ΑΠΟ την ΑΛΛΗ η ενημέρωση έρχεται να διαψεύσει όλα αυτά, να μας βγάλει τρελούς…

ΚΑΠΟΙΟΙ (;) θέλουν με το ζόρι και προκλητικά να διαψεύσουν την πραγματικότητα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Κάθε τόσο λοιπόν μαθαίνουμε πως κάποιοι από τους κύριους υπαίτιους της δημοσιονομικής άθλιας κατάντιας και οικονομικής υποδούλωσης ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ (;).

ΝΑΙ!… άτομα που η απλή κοινή γνώμη έχει χαρακτηρίσει εκ των πραγμάτων ανίκανα, άβουλα, ανήθικα, προδότες, που διαχρονικά αποτέλεσαν και αποτελούν εκτελεστικά όργανα αυτής τηςανήθικα προσχεδιασμένης Εθνικής υποδούλωσης,παραδόξως και κόντρα στην πραγματικότητα, ΔΙΕΘΝΕΙΣ παράγοντες – οργανισμοί τα ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ (;) και μάλιστα με ηχηρές τυμπανοκρουσίες.

Επιβεβαιώνοντας και επιβραβεύοντας προκλητικά την πειθήνια προδοτική υπακοή, υποταγή, μεθόδευση και εκτέλεση, όσων τους ανέθεσαν με σκοπό την επίτευξη των ύπουλων επιβουλών τους.

ΠΡΩΤΟ ενδεικτικό ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…

Πριν λίγες μέρες ο σημερινός πρωθυπουργός, ο άνθρωπος που με απτά στοιχεία καταπάτησε κάθε υπόσχεσή του, που πρόδωσε μια πελώρια ιδεολογία και έναν ΛΑΟ που πίστεψε σε αυτόν.

Που αδιαφορώντας για τον καθένα μας έχει μετατρέψει το ΨΕΜΑ σε αρετή επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την ύπαρξη αισχρού και ανέντιμου Πολιτικού ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΣΜΟΥ!

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ (;) από το σύστημα που τον προώθησε ανταμείβοντάς τον για τις υπηρεσίες που του πρόσφερε και προσφέρει.

Ο ΛΟΓΟΣ; Το πολιτικό σθένος, ΕΙΠΑΝ που επέδειξε αποποιούμενος της ιδεολογίας και των υποσχέσεών του (τι δούλεμα!… σύγχρονη επιβράβευση της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!…)

Μαθημένος άλλωστε από τις σχολικές καταλήψεις που πρωτοστατούσε και που τον ανέδειξαν…ακολούθησε την ίδια θορυβώδη και ΤΙΠΟΤΑ όμως διαγωγή…

Όπως τότε όταν τελείωνε η σχολική χρονιά και έπρεπε να πάει για μπάνια… και σταματούσε τη δράση του.

Μόνο που στην περίπτωση έχει κάνει κατάληψη στην ΧΩΡΑ και η συμπεριφορά του έχει αντίκτυπο σε όλους μας…

Για να γίνω πιο κατανοητός θα χρησιμοποιήσω κατά την προσφιλή μου συνήθεια μια παρομοίωση.

Είναι σαν να ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ένας ορειβάτης, βασικό μέλος (αρχηγός) ομάδας αναρρίχησης, που ανταγωνίζονταν για την κατάκτηση μιας δύσβατης απρόσιτης κορυφής, που αδιαφόρησε για την έκβαση της προσπάθειας εγκαταλείποντάς την, προτιμώντας την σιγουριά της καλοπέρασης, απόλαυσης… που του προσέφεραν οι ανταγωνιστές.

ΔΕΥΤΕΡΟ παρόμοιο προκλητικό ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…

Πολιτικός κληρονομημένος αρχηγός (ΓΑΠ), που ο βίος και η πολιτεία του είναι πλήρης γκαφών και λαθών…αφού όλοι γνωρίζουν από γεγονότα και δημοσιεύσεις τα κατορθώματά του, πως:

ΗΤΑΝ αυτός που σε έναν χιονιά έκανε δημόσιες σχέσεις (πλησίαζαν εκλογές…) και συμπαραστέκονταν στα άδεια αυτοκίνητα.

ΗΤΑΝ αυτός που όταν κυβέρνησε τη χώρα έκανε την ΑΡΧΗ στις υποχωρήσεις έναντι των επιλεκτικών απαιτήσεων των διεθνών τοκογλύφων βάζοντας την χώρα στο ΔΝΤ, πατώντας έτσι και το κουμπί καταστροφής της χώρας, αλλά και βάζοντας ταυτόχρονα «τους τίτλους τέλους»… ενός ιστορικού κόμματος.

ΗΤΑΝ αυτός που φύτευσε με τη γλάστρα το δέντρο στην πλατεία Γκεζί (Τουρκία).

ΗΤΑΝ ακόμη αυτός που κάνοντας ποδήλατο βρέθηκε στο Νοσοκομείο γιατί ενήργησε διαφορετικά και από ένα μικρό παιδί…

Προσπαθώντας να επανατοποθετήσει την αλυσίδα εν κινήσει, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί το χέρι του στην αλυσίδα με τη γνωστή πτώση.

ΗΤΑΝ αυτός και πάλι που χάθηκε κάπου στον Μαραθώνα, κάνοντας κανό.

ΗΤΑΝ αυτός τέλος που κατάφερε να μπλοκάρει τις ηλεκτρονικές κλειδαριές σε ΌΛΑ τα ντουλαπάκια των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου που πήγαινε (έτσι λέει το ρεπορτάζ), με αποτέλεσμα κανένας άλλος πελάτης να μην μπορεί να αφήσει ή να παραλάβει τα πράγματά του.

Ένα άτομο λοιπόν ικανό για το ΤΙΠΟΤΑ!

ΑΥΤΟΣ λοιπόν ο ΓΝΩΣΤΟΣ σε μας σαν ο πολιτικός της γκάφας και της καταστροφής ΕΚΤΟΣ του ότι θα πάει να ΔΙΔΑΞΕΙ (τι;) στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard University κρίμα στην φήμη του), ΠΡΙΝ λίγες μέρες ανακηρύχθηκε ΜΕΛΟΣ της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ένωσης Δεξαμενών Σκέψης,Κινεζικήςπρωτοβουλίας για το Δρόμο του Μεταξιού.

Τώρα τι είναι αυτό το… «Δεξαμενών Σκέψης» αφήστε το γιατί θα μελαγχολήσετε όταν αναλογιστείτε το τι θα μπορούσε να προσφέρει. Αλλά πως; Με τον ΓΑΠ μέλος;

Για να γίνω πιο σαφής ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ εγκυκλοπαιδικά είναι ομάδα προβληματισμού (Think tank ή Policy institute ή Research institute).

Είναι ΟΡΟΣ που χρησιμοποιείται χαρακτηρίζοντας ερευνητικούς οργανισμούς, οι οποίοι ασχολούνται με μελέτες αντιμετώπισης μιας ευρύτατης ποικιλίας ζητημάτων (πολιτικά, οικονομικά, τεχνολογικά και αμυντικά).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΓΑΠ και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Δρόμο του Μεταξιού! Που αφορά το φιλόδοξο, κινέζικο εγχείρημα, που έχει ως ΑΙΧΜΗ του δόρατος τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ πλέον από την COSCO Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς… ΦΑΙΝΕΤΑΙ ξεκάθαρα ένα από τα κίνητρα της σημερινής επιστολής μου.

Που του έδωσα τον τίτλο πολιτικό ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΣΜΟ!…

Γιατί το ρεπορτάζ των ημερών με την ευκαιρία, αναφέρει:

Πράγματι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα: Πριν από περίπου 10 χρόνια ο ΓΑΠ ήταν… κινεζοφάγος και ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ στο λιμάνι του Πειραιά κατά της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco.

Είχε κηρύξει μάλιστα την «αντίσταση πάνω στην υπόθεση εκποίησης αυτού του δημοσίου πλούτου» και χαρακτήριζε «κερδοσκόπους» τους ιδιοκτήτες της κινεζικής εταιρίας…

Παρόλα αυτά, τις μέρες μας, «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα προκειμένου να γίνει η προαναφερθείσα ανακήρυξής του, ο ΓΑΠ σαν τιμώμενος κεντρικός ομιλητής στο διεθνές αυτό συνέδριο για τη συμβολή των πόλεων – λιμανιών στον Δρόμο του Μεταξιού, μεταξύ των άλλων είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τον κομβικό ρόλο που παίζει ο Πειραιάς (ο κινέζικος) στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής».

Αφού μπρος στη δόξα και στα αξιώματα, τι είναι η καταπάτηση κάποιων αρχών και θέσεων;

Άλλωστε δεν έχει ανάγκη να πείσει πιά κανέναν Έλληνα ψηφοφόρο για τίποτα, αφού στον χώρο της πολιτικής μάλλον, όχι μόνο έχασε την ισορροπία του (όπως με το ποδήλατο), αλλά και ΧΑΘΗΚΕ!…

Αναγνωρίζω πως η επιστολή μου είναι σκληρή, φαντάζει φανατισμένη, αντιπολιτευτική.

Ο αντίλογός μου σε όλα αυτάείναι πως ΜΙΣΩ την κοροϊδία, την εκμετάλλευση της ανάγκης, της επιθυμίας του καθένα μας για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια….για άνετη ζωή.

Μισώ τέλος το πολιτικό, καμουφλαρισμένο ιδεολογικά ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ.

Όσο υπάρχω λοιπόν και μου επιτρέπεται, θα επιμένω να αντιστέκομαι και να το πολεμώ από οπουδήποτε προέρχεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου