ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μήπως το πνεύμα των Χριστουγέννων επηρεάζει την πολιτική;

μήπως-το-πνεύμα-των-χριστουγέννων-επη-183559

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια,

Χειρουργού, Πολιτικού Στελέχους Νέας Δημοκρατίας

Πριν από λίγες ημέρες συμμετέχοντας στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (εκλεγμένος σύνεδρος από το προηγούμενο) είχα τη χαρά να δω γεγονότα που δεν τα βλέπεις εύκολα σε ελληνικά πολιτικά κόμματα. Αυτός ο εξευρωπαϊσμός της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πόσα βήματα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η πολιτική μας ζωή και μάλιστα αυτός ο συγκεκριμένος σχηματισμός. Βήματα που δείχνουν τη στροφή της πολιτικής προς το ρεαλισμό και την καθημερινότητα των πολιτών μακριά από στερεότυπα παλαιοκομματικά.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος κάνει τόσο σαφές ποιους άλλου πολιτικούς σχηματισμούς θα ήθελε να έχει στο πλευρό του, αποκλείοντας ταυτόχρονα άλλους επίδοξους τυχοδιώκτες (βλ. ΑΝΕΛ).

Είναι η πρώτη φορά που κάλπες στήθηκαν στη διάρκεια του Συνεδρίου αλλά αυτή τη φορά όχι για εκλογή οργάνων όπως συνηθίζεται αλλά για επιλογή της στρατηγικής.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα πολιτικό κόμμα αποφασίζει το ποια στρατηγική θα προασπίσει όχι πίσω από κλειστές πόρτες αλλά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλουραλισμό στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό κόμμα πλειοψηφικά αποφασίζει την πρόταση απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ώστε να μην γίνονται εκλογές σε περίπτωση μη ανάδειξης Προέδρου από τη Βουλή γιατί ο κόσμος κουράστηκε από την επιτηδευμένη αστάθεια. Αστάθεια που γίνεται για μια καρέκλα και στην ουσία καταστρατηγεί το Σύνταγμα

Είναι η πρώτη φορά που στελέχη κόμματος διατρανώνουν την πεποίθησή τους ότι το κέντρο της Αθήνας πρέπει να ξεκαθαρίσει από πάσης φύσεως κακοποιούς.

Είναι η πρώτη φορά που μέλη του κόμματος υπαγορεύουν ποιες θα είναι οι κυβερνητικές επιλογές των πρώτων εκατό ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (μείωση ΕΝΦΙΑ, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς την τοπική αυτοδιοίκηση σε νευραλγικούς τομείς, π.χ. υγεία, παιδεία, κ.λπ.).

Από τα αποτελέσματα καταδεικνύεται ότι τα μέλη της ΝΔ τάσσονται, με τρόπο σαφή, υπέρ των τολμηρών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής και θεσμικής αναδιοργάνωση της χώρας. Μετά λοιπόν από αυτό το συνέδριο η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι υπάρχει ένα κόμμα του οποίου τα μέλη δεν είναι ενάντια στις μεταρρυθμίσεις, στην εκρίζωση της αριστεροφασίζουσας νοοτροπίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Η παράταξη της ευθύνης αναλαμβάνει για άλλη μια φορά να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μόνο που αυτή τα φορά δεν θα είναι έργο λίγων ανθρώπων που θέλουν να βλέπουν μακρύτερα για την πατρίδα μας. Τώρα, η αλλαγή νοοτροπίας αποτελεί απόφαση της κομματικής πλειοψηφίας. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν ζητούμενο και η σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα προτεραιότητα στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης. Όχι η παράταξη δεν κεραυνοβολήθηκε από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αλλά ωρίμασε από τις συνθήκες. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας κατάλαβε ποια πολιτική θα πρέπει να ακολουθήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσει ένα ρεύμα μεταστροφής της ελληνικής κοινωνίας, όπως κι εγώ στην καθημερινή επαφή μου με τους συμπολίτες μου το αντιλαμβάνομαι.

Αν τελικά είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, εύχομαι να κρατήσει χρόνια και να μη βρεθούν καλικάντζαροι ικανοί να το αναιρέσουν. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή και να έρθει μια χρονιά γεμάτη ελπίδα και φως για την πατρίδα μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου