ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για μια νέα διακυβέρνηση

για-μια-νέα-διακυβέρνηση-183575

Της Έλενας Αντωνοπούλου

Πλησιάζουμε τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της πρώτης φόρας αριστερά. Όμως αυτή η αριστερά ασκεί μια πολιτική που θα έλεγα είναι η πιο φιλελεύθερη που ασκήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Από την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, μετά την απόφαση για τη μη στήριξη στην προεδρική εκλογή από τον Φ. Κουβέλη που θα τον κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος, κληρονομήθηκαν 100 δισ. ευρώ επιπλέον κόστος που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει, ένα και μισό νέο μνημόνιο, αύξηση της ανεργίας, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, αύξηση της ελαστικής εργασίας, φυγή νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό, αύξηση φόρων στον αγροτικό κόσμο και πολλά άλλα γνωστά.

Βιώνουμε λοιπόν μία ακραία νεοφιλελευθεροποίηση της οικονομίας που ψάχνω να βρω σε τι έχει ωφελήσει την ελληνική κοινωνία.

Αυτές οι πολιτικές έφεραν αποτελέσματα στην Αγγλία στη Γερμανία μετά την πτώση του τείχους, στις ΗΠΑ , στην Ελλάδα όμως, ούτε επενδύσεις έφεραν, ούτε ρυθμό ανάπτυξης, ούτε αύξηση των θέσεων εργασίας.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό η μάλλον θα έλεγα ότι η κυβέρνηση είναι δίγλωσση. Ασκεί μία σκληρή αντιλαϊκή πολιτική για να ικανοποιήσει και τους δανειστές, από την άλλη πλευρά όμως διέπεται από αριστερά σύνδρομα που όχι μόνο επενδύσεις δεν πρόκειται να φέρουν, αλλά ακόμη και όσες ήταν έτοιμες από το τέλος του 2014 καρκινοβατούν κι έχουν σταματήσει.

Χάος λοιπόν παντού, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γίνουν.

Το περασμένο σαββατοκύριακο με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΝΔ. Με τόλμη και σοβαρότητα και με συγκεκριμένες προτάσεις η ΝΔ απέδειξε ότι έχει και πρόγραμμα και θέληση να αλλάξει πολλά, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τα τρία σημαντικά γεγονότα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη από τη νέα χρονιά και είναι κατ’ αρχήν η γερμανική κυβέρνηση, οι προτάσεις Μακρόν για μια νέα Ευρώπη, αλλά και το brexit που θα οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2019 και θα επηρεάσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Για μια νέα διακυβέρνηση λοιπόν με στοχευμένες προτάσεις και ξεκάθαρη ιδεολογία για τη δεξιά, το κέντρο, το μεσαίο χώρο, με φιλολαϊκές όμως πολιτικές που θα προσελκύσουν επενδύσεις, όπως η μείωση της φορολογίας την οποία προσωπικά εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μειώσουν την ανεργία και θα δελεάσουν και τους νέους ανθρώπους που σήμερα φεύγουν κατά χιλιάδες και με τις γνώσεις τους εμπλουτίζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι μόνο.

Σε μια κοινωνία που ζει στην παραζάλη μια κοινωνία παρατημένη, που δεν πιστεύει σε τίποτα, που δεν μπορεί τίποτα και που δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται η νέα πρόταση της ΝΔ είναι κυρίως η αλήθεια και η αποτελεσματικότητα, που εχει ξαναβρεί τον εαυτό της, χρειάζεται βέβαια ακόμη δουλειά και απαλλαγή από σύνδρομα.

Είναι όμως η μόνη ελπίδα και προοπτική για να ξανακτιστεί ότι έχει καταρρεύσει και να κλείσει τις πληγές που συνεχώς ανοίγουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου