ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

11ο Συνέδριο ΝΔ– Προχωράμε μπροστά, αλλάζουμε την Ελλάδα

11ο-συνέδριο-νδ-προχωράμε-μπροστά-αλλ-194745

Του Λευτέρη Αυγενάκη*

Η ΝΔ, σήμερα, διοργανώνει το 11ο Τακτικό Συνέδριό της, που θα επικυρώσει τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου του Κόμματός μας, του κυβερνητικού πλαισίου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα κληθούμε πολύ σύντομα να υλοποιήσουμε.

Το 11ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, είναι το δεύτερο Συνέδριό μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της παράταξής μας. Είναι το συνέδριο στο οποίο αποτυπώνεται η ανανέωση, η εξωστρέφεια, οι νέες ιδέες και θέσεις που έρχονται να χαλυβδώσουν τις παραδοσιακές μας αξίες, τα θεμέλια της παράταξής μας, όπως αυτά ετέθησαν από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή 43 χρόνια πριν.

Η παράταξή μας διαχρονικά εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες! Εκφράζει τον μέσο Έλληνα, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον νέο, τον μισθωτό, τον αγρότη, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον βιοπαλαιστή. Εκφράζει τον Έλληνα που δουλεύει, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, με αξιοπρέπεια, βασισμένος στις δικές του δυνάμεις.

Το προηγούμενο διάστημα, η Ν.Δ. στα 7 θεματικά Προσυνέδρια και στις 2 ειδικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, όλους αυτούς τους Έλληνες φέραμε κοντά μας και σ’ αυτούς δώσαμε τον χώρο να αναπτύξουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. Μέσω μιας μακράς και επιτυχημένης προσυνεδριακής πορείας, η ΝΔ απέδειξε πως είναι κοντά σε όλους τους πολίτες, στους εργαζόμενους και τους άνεργους, κοντά στους συνταξιούχους και τους νέους,σε όλους εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να κινητοποιήσουμε την πραγματική κοινωνία και το καταφέραμε. Ακούσαμε και συνομιλήσαμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών. Κάναμε αυτό που πάντα πράττει η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά μας παράταξη. Υλοποιούμε το κεντρικό νόημα της πολιτικής.

Το Συνέδριό μας είναι ένα καινοτόμο συνέδριο στο οποίο πέραν του εποικοδομητικού και δημιουργικού διαλόγου, περιλαμβάνει ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, για τα οποία περιμένουμε και τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Βασικός μας στόχος είναι να καταγραφεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, η άποψη του ανώτατου οργάνου του Κόμματος, του Συνεδρίου, για μια σειρά από διλήμματα πολιτικής, αναβαθμίζοντας έτσι το ανώτατο θεσμικό μας όργανο και δίνοντας ουσιαστικό ρόλο στα στελέχη μας.

Στο Συνέδριο αυτό θέτουμε όλοι μαζί τις βάσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ιστορικής μας παράταξης, τις βάσεις για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο. Η Νέα Δημοκρατία συνδιαμορφώνει με ειδικούς, με τα μέλη της, αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου μας για την επόμενη μέρα.

Προχωρούμε μπροστά, με ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες και σκληρή δουλειά.Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις, με μετρημένο και εφαρμόσιμο σχέδιο. Στον πυρήνα της προσπάθειάς μας βρίσκεται ο αγώνας να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα της ελπίδας, της ανάπτυξης, των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα!

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου