ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το Επιμελητήριο πρέπει να είναι ανοιχτό στα μέλη του και την κοινωνία

το-επιμελητήριο-πρέπει-να-είναι-ανοιχ-202570

Του Λευτέρη Πλαστάρα, Υποψηφίου επιμελητηριακού συμβούλου στο Τμήμα Μεταποίησης

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και αρωγός του επιχειρηματία, οφείλει να προάγει αδιάλειπτα την εξωστρέφεια και να ασπάζεται την ανάγκη για καινοτομία και υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών.

Αφουγκραζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του τόπου, τις αδυναμίες του αλλά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, όσοι συμμετέχουμε στον συνδυασμό «Μαγνησία 2025» είμαστε αποφασισμένοι να συνταχθούμε στο πλευρό των επιχειρήσεων του νομού, καθιστώντας πλέον δυνατή την ταχύτατη πληροφόρηση και την άμεση χρήση υπηρεσιών δημόσιας αρχής.

Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι πρώτα από όλα συνεργάτης των μελών του, αλλά και κόμβος δικτύωσης και διασύνδεσης των κλάδων, ένα επιμελητήριο ουσιαστικό αρωγό και πρακτικό οδηγό σε κάθε επιχειρηματικό βήμα. Η προγραμματική πρόταση που καταθέσαμε προς τους συνάδελφους επαγγελματίες, διαμορφώνει μια σχέση αμφίδρομη, βασισμένη στην εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια, καθώς το Επιμελητήριο είναι και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό στα μέλη του και την ευρύτερη κοινωνία.

Στόχος μας είναι να εγκαθιδρύσουμε την αλλαγή νοοτροπίας και διοίκησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, προσφέροντας στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να ενημερώνεται διαρκώς για νέα προγράμματα, τρόπους χρηματοδότησης και δράσεις, να ανιχνεύει νέους τρόπους προβολής και προώθησης της επιχείρησής του, και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις ελληνικές και τις διεθνείς αγορές. Επιθυμία μας είναι το Επιμελητήριο να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο που θα διευκολύνει τα μέλη μας να ανταποκριθούν στις σύγχρονες οικονομικές προκλήσεις και να εκπληρώσουν τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες.

Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις που επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος, από την επόμενη μέρα της εκλογής μας φιλοδοξούμε να είμαστε οι εκφραστές των επιχειρηματικών αναγκών του τόπου και ενεργοί σύμμαχοι όλων και κάθε ενός από τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως, ή θα εντείνουμε τις προσπάθειες για σταδιακή ανάκαμψη, συγκροτώντας ένα μείγμα πολιτικής αποτελεσματικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας μαζί με την αναγκαία πολιτική συνδικαλιστική δράση, ή θα πορευτούμε με συντηρητικές επιλογές, προσανατολισμένες σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος, τις οποίες εκφράζει η απερχόμενη διοίκηση του κ. Μπασδάνη.

Για αυτή τη νέα εποχή, είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις εκλογές που ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα και αύριο Δευτέρα στον Βόλο.

Προχωράμε όλοι μαζί. Στηρίζουμε δυναμικά τον συνδυασμό «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» με υποψήφιο πρόεδρο τον Τρύφωνα Πλαστάρα, για να οδηγήσουμε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη νέα εποχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου