ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο δεύτερος γύρος επιβάλλεται να διεξαχθεί

ο-δεύτερος-γύρος-επιβάλλεται-να-διεξα-231991

Του Λάμπρου Νούση, μέλους ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Για να εκλεγεί στον πρώτο γύρο (12.11.2017) ο νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1 των εγκύρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δύο πρώτοι σε ψήφους θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο (19.11.2017). Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες και αν είναι αυτές».

Το ανωτέρω αποτελεί απόσπασμα από τις Γενικές Διατάξεις της εγκυκλίου, της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για την εκλογή επικεφαλής νέου πολιτικού φορέα, που συμφωνήθηκε από όλους τους υποψήφιους και απετέλεσε και την προσωπική δέσμευσή τους, στον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Συνεπώς, οι έγγραφες τοποθετήσεις, τα σχόλια στα ΜΜΕ-κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η υφέρπουσα παραφιλολογία, περί μη αναγκαιότητας διεξαγωγής του δεύτερου γύρου εκλογών την προσεχή Κυριακή (19.11.2017), που ξεκίνησαν με την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων και συνεχίζονται, στερούνται θεσμικής νομιμοποίησης και δημοκρατικής νομιμοφροσύνης.

Η ομόφωνα αποφασισμένη εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, επιβάλλεται να διεξαχθεί κανονικά και να στηριχθεί μαζικά με την καθολική συμμετοχή όλων όσων ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, για τους εξής λόγους.

1) Η ακολουθητέα διαδικασία είναι συμφωνημένη και δεσμεύει προσωπικά όλους τους υποψηφίους.

2) Με βάση το υπάρχον αποτέλεσμα, μόνο 4 στους 10 συμμετέχοντες (ή 42%) ψήφισαν την πρωτεύσασα στον πρώτο γύρο. Τυχόν μη επανάληψη της διαδικασίας στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτούς που δεν επέλεξαν έναν από τους 2 πρωτεύσαντες και παράλληλα, τους αποκλείει από το να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Είναι, λοιπόν, βάναυσα προσβλητικό, για αυτούς τους πολίτες που στάθηκαν αρωγοί στο εγχείρημα!

3) Η εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής, δεν αφορά εσωκομματικό θέμα του ΠΑΣΟΚ, επειδή επικράτησαν δυο υποψήφιοι από τον χώρο αυτό (που ενδεχομένως θα μπορούσε να εκτιμηθεί διαφορετικά),αλλά εκλογή αρχηγού νέου πολιτικού φορέα!!! Γιατί, λοιπόν, αυτός (η) που θα επικρατήσει τελικά, να μη διαπιστώσει την απήχηση που έχει στο σύνολο της παράταξης και να επαναπαυθεί στις δάφνες της κομματικής (ΠΑΣΟΚ), που έδρεψε την πρώτη Κυριακή. Η ενότητα της επόμενης μέρας σφυρηλατείται μόνο με πράξεις και όχι με δηλώσεις κενές περιεχομένου!

4) Η εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής δεν αφορά στο ποιος θα πάρει τα κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη. Αποτελεί πολιτική επιλογή που στοχεύει στο μέλλον και βασίζεται στη βούληση των συνιδρυτών του νέου φορέα. «Τώρα είναι η εποχή μας» είπε ο Σαρτρ!

5) Η δημοκρατική νομιμοποίηση του νικητή δεν γίνεται ούτε δια βοής, ούτε μέσω συναλλαγής και αντιπαροχής, πίσω από κλειστές πόρτες, για να λεχθεί στο τέλος όλοι ίδιοι είναι!!! Κατοχυρώνεται μέσα από αδιάβλητες εκλογικές διαδικασίες και επικυρώνεται με την ψήφο μας και μόνο!

Μετά από όσα αναφέρθηκαν, αλλά και με την ιδιότητα του πρώην Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, κάνω έκκληση σε όλους όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, να παραμείνουν απερίσπαστοι στο κοινό μας όραμα και να προσέλθουν μαζικά και στην εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, για να επιλέξουν και να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τον αρχηγό του νέου πολιτικού φορέα.

Η προσωπική μου στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη, προσβλέπει αποκλειστικά στην αλλαγή νοοτροπίας για να έχει μέλλον η παράταξη και προοπτική η πατρίδα!

«Χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν έχουν δοθεί ποτέ!».

Λαϊκή σοφία!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου