ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αμετρη ξεδιάντροπη υποκρισία; Ή ανευθυνότητα… ασχετοσύνη… αμορφωσιά…

αμετρη-ξεδιάντροπη-υποκρισία-ή-ανευθ-245766

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη, Αρχιτέκτονα

e-mail: [email protected]

Αφορμή να επικοινωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σας μου έδωσαν γεγονότα που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες και έγιναν viral (καινούργια διαδικτυακή ορολογία, που υποδηλώνει κάτι το συγκεκριμένο που έγινε πολύ γνωστό).

Ποια είναι; Πολλά! Θα ασχοληθώ όμως με δύο από αυτά που μου έκαναν εντύπωση κυρίως για τα λάθος (ή ηθελημένα) αντανακλαστικά προς αυτά…

Από τη μία λοιπόν η άκαιρη χρονολογικά αλλά και εμφατικά ΠΡΟΤΑΣΗ για ψήφιση του Νομοσχεδίου για τους ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΟΥΣ, και από την άλλη ο ντόρος που δημιουργήθηκε από την παιδική ζωγραφική πάνω στο σώμα ΑΛΟΓΟΥ.

Ας τα δούμε λοιπόν και τα ΔΥΟ!

Το ΠΡΩΤΟ ένα θέμα καθαρά βιολογικό! Επιστημονικό! (γενετικής ανατομίας και ψυχανάλυσης) που πρώτα απ’ όλα ΕΠΡΕΠΕ να τονισθεί πως δεν πρόκειται για ομοφυλοφιλία, πράγμα που δεν το γνώριζαν πολλοί και που όμως πέρασε ασχολίαστο.

Άλλωστε η ποσοστιαία πληθυσμιακή ύπαρξή του είναι μηδαμινή και μόνο μια υπεύθυνη επιστημονική λύση του θα έπρεπε να απαιτήσει την θέσπιση σχετικής Νομοθεσίας.

Παρόλα αυτά κατάντησε πολιτικό-θρησκευτικό ρέμουλο, και κυρίως ατού προπαγάνδας ή αντιπολίτευσης, ανάλογα σε όποιους και όπως συνέφερε.

Ο/ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ήθελαν μάλλον να αποδείξουν τις αριστερές προδομένες από τους ίδιους προοδευτικές τους (;) καταβολές…

Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως ένα πολιτικό άτομο ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ (ο συγκεκριμένος υπουργός)… που δεν ήταν ικανός να λύσει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου θα είχε τέτοιες κοινωνικές ευαισθησίες, ενδιαφέροντα. ΚΑΠΟΙΟΙ σίγουρα στο παιχνίδι της πολιτικής, του το σφύριξαν.

Από την άλλη, μερίδα της Εκκλησίας απέδειξε πως δεν έχει καμιά σχέση με τη διδασκαλία του Χριστού! (ο νοών νοείτο…) αλλά και με την επιστήμη.

Οι υπόλοιποι βρήκαν ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση!

ΕΚΕΙΝΟ που θα έπρεπε να προσβάλει όλους εμάς είναι ότι όλοι αυτοί μας θεωρούν ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ (μήπως αληθεύει;), αλλιώς πώς την εποχή της πληροφορικής αδιαφορούν για τη νοημοσύνη και τις γνώσεις μας.

Το ΔΕΥΤΕΡΟ γεγονός είναι εκείνο που κατά κάποιο τρόπο δικαιολογεί τη μίζερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και εμποδίζει την πρόοδο, κωλυσιεργεί την εξέλιξη.

Όπως συμβαίνει πολύ συχνά και συνήθως όταν κάτι πρωτοποριακό, ρηξικέλευθο πάει να γίνει (λες και είναι απαραίτητο), εμφανίζεται η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ αιτία κάθε στασιμότητας, κάθε οπισθοδρόμησης.

Αιτία που δεν είναι άλλη από τη νοσηρή νοοτροπία κάποιων που ενώ παραμένουν σε διαρκεί ύπνωση, χωρίς καμιά πρόταση, ξαφνικά και εκμεταλλευόμενοι τις ατέλειες του Νόμου κάνουν την εμφάνισή τους, δημιουργώντας χρονοβόρα εμπόδια στην οποιασδήποτε ΕΞΕΛΙΞΗ που μάλλον δεν είναι ικανοί να καταλάβουν, να εμπεδώσουν.

Το ρεπορτάζ ανέφερε… Μέλη ομάδας κατά των κακοποιήσεων ζώων, υπέβαλαν μηνύσεις για το περιστατικό, όπου εκπαιδευτικοί παιδικού σταθμού συνειδητά, ζήτησαν από παιδιά, στο πλαίσιο προγράμματος, να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα λευκό άλογο.

Μία τακτική που σε άλλες χώρες είναι κάτι το αποδεκτό και συνηθισμένο, άλλωστε υπάρχει και ειδικός όρος: «Pet-therapy-εναλλακτική θεραπεία, προσαρμογή, μέσω ζώων».

ΑΛΗΘΕΙΑ πού ήταν/είναι όλοι αυτοί όταν γίνονται τα γνωστά καλλιστεία σκύλων – γάτων που δεκάδες ζώα παρελαύνουν σαν παλιάτσοι! Ανάλογα στα γούστα των ιδιοκτητών τους…

Τους πείραξαν τα χάδια των παιδιών (με τα πινέλα) πάνω στο άλογο, όταν είναι γνωστό πως η ψυχολογία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη σχέση ανθρώπου – αλόγου.

Άλλωστε το άλογο είναι σε θέση να καταλάβει τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα, δηλαδή πώς το βλέπουμε, πώς του φερόμαστε και ανταποκρίνεται ανάλογα, αν νιώθει άνετα μαζί μας, ή όχι.

Επομένως το συγκεκριμένο θα είχε ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ αν δεν του άρεσε.

Όταν τα ανθρώπινα σώματα έχουν καταντήσει κινούμενες γκαλερί tattoo! αυτούς υποκριτικά τους πείραξε το αθώο παιδικό στιγμιαίο χρωματικό άγγιγμα, πάνω στο δέρμα ενός (από ό,τι έδειχνε!) ευτυχισμένου και αμέριμνου… αλόγου.

ΔΥΟ γεγονότα λοιπόν με θέματα τελείως διαφορετικά και παρόλα αυτά το σκεπτικό προβολής και αντιμετώπισή τους ήταν το ΙΔΙΟ.

Ποιο είναι αυτό; Μα η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, η αισχρή ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ για ΙΔΙΟΥΣ λόγους.

Εξηγούμαι…

Στο ΠΡΩΤΟ γεγονός… ΔΕΝ είναι δυνατόν ένα ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΒΙΤΣΙΟ που ακόμη η επιστήμες το ερευνούν και προσπαθούν να βρουν ερμηνεία και λύση, ένας τυχάρπαστος πολιτικός να το ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ για αποπροσανατολισμό από καίρια επίκαιρα θέματα και να το παρουσιάζει δήθενσαν παραταξιακό επίτευγμα.

Απόδειξη αυτής της άκαιρης βιασύνης και ελλιπούς σύνταξης του Νομοσχεδίου που τελικά ψηφίστηκε, είναι ότι υπάρχει ΚΕΝΟ – ΑΤΕΛΕΙΑ, σε ό,τι αφορά τα άτομα (gender non binary) και πιο συγκεκριμένα τα άφυλα άτομα (agender)… Μία κατηγορία συνανθρώπων μας που και αυτή οφείλει την ύπαρξή της στην ίδια αιτία.

Όπως και οι ομοφυλόφιλοι (άλλη κατηγορία γνωστή σαν gay) που στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ αντιμετωπίζονται σαν τα υπόλοιπα μέλη των κοινωνιών μας, παρά μόνο οι περισσότεροι σαν διασκεδαστές.

Παρόλα αυτά, παρουσιάστηκε το θέμα των ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ σαν το μοναδικό που χρήζει πρωτοποριακής επίλυσης.

Αποτέλεσμα η γενική σύγχυση, οι λάθος εντυπώσεις, η πολιτική εκμετάλλευση.

Το ίδιο και στο ΔΕΥΤΕΡΟ…

ΔΕΝ είναι δυνατόν κάποια άτομα, ομάδες ημιμαθών φανατικών που νομίζουν πως προσφέρουν, να διαστρεβλώνουν ανενόχλητοι την πραγματικότητα πράττοντας και διαδίδοντας αναλήθειες, μην υπολογίζοντας τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις.

Τελικά σε αυτή τη χώρα Ο/Οι οποιοιδήποτε ανάλογα τη θέση που κατέχουν, ανεύθυνα, συνειδητά ή ασυνείδητα μπορούν ανάλογα στις γνώσεις, στην εξάρτηση, στον φανατισμό τους να επηρεάζουν την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ανεξέλεγκτοι.

Μια ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στερημένη ιδανικών, σμιλευμένη έντεχνα στην μιζέρια, που αποζητά καθημερινά το καινούργιο! Το διαφορετικό!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου