ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο χρόνος και η βιασύνη που τελικά ψηφίστηκε το άρθρο 3

ο-χρόνος-και-η-βιασύνη-που-τελικά-ψηφίσ-272967

Του Θεοδώρου Περράκη

Με την ιδιότητα του τ. ενεργού μέλους της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της εφηβικής παιδιατρικής και του τ. διευθυντού της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου θα μου επιτρέψετε να τολμήσω να καταθέσω ως ενεργός πολίτης την άποψή μου.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, που όμως σε κανένα δεν ήμουν εγγεγραμμένος όλα αυτά τα χρόνια, ζητούσαν προεκλογικά να υπάρχουν ενεργοί πολίτες που να καταθέτουν καλοπροαίρετα την άποψή τους. Με την ιδιότητα λοιπόν αυτή κατέθετα για πολλά χρόνια άρθρα μου, χωρίς οικονομική συναλλαγή, και οι τοπικές μας εφημερίδες τα δημοσίευσαν όλα διότι έκριναν ότι δεν προσβάλλουν την κοινωνία. Δεν θα αναφερθώ για τον τρόπο που υπηρέτησα στο νοσοκομείο μας. Είχαν την καλοσύνη να αναφερθούν οι φίλοι του νοσοκομείου στη σελίδα 309 του βιβλίου τους με τον τίτλο: «Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου».

Θα υπενθυμίσω ελάχιστα από όσα αναφέρει η βιολογία που διδάσκεται από το λύκειο, σχετικά με τον θαυμαστό τρόπο που τα «φυλετικά χρωματοσώματα» χ και ψ του άρρενος και του χχ του θήλεος καθορίζουν το φύλο με αποτέλεσμα με χψ να καθορίζεται πριν γεννηθεί ότι θα γεννηθεί άρρεν και με χχ ότι θα γεννηθεί θήλυ. Επομένως το φύλο το καθορίζει το άρρεν.

Και έρχομαι στον χρόνο και την βιασύνη που ψηφίστηκε το άρθρο 3. Αυτή την εβδομάδα και πριν τη βιαστική ψηφοφορία, στο κανάλι ΣΚΑϊ εμφανίστηκε μια κυρία ως ειδική επί του θέματος και ανέφερε επί λέξει ότι τα άτομα για τα οποία θα συζητήσουν για το άρθρο 3 με προσοχή και χωρίς σπουδή «είναι λίγα, πολύ λίγα» (σχετικά με τον πληθυσμό της Ελλάδος). Και επειδή τα εκατομμύρια των πολιτών αυτού του τόπου ανησυχούν για το τι θα γίνει και πώς θα επιβιώσουν με τους φόρους που έρχονται σωρηδόν, ιδίως το 2018, πολλοί θα έχουν ήδη σκεφτεί μήπως ο χρόνος και η σπουδή να ψηφιστεί με κομματικές τοποθετήσεις το άρθρο 3 είναι μια κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Βέβαια ο πρωθυπουργός, πάντοτε γελαστός για να πείσει, μιλά για ανάπτυξη. Όμως από την εποχή της αρχαίας Ελλάδος έλεγαν ότι εάν χτυπηθεί η μεσαία τάξη θα κτυπηθεί η οικονομία της χώρας. Αλλά και τώρα οι ειδικοί επί του θέματος λένε ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να μειωθεί η μεγάλη φορολογία, ιδίως της μεσαίας τάξης, και να περιοριστεί η υπάρχουσα γραφειοκρατία. Επί του θέματος της ηλικίας του προς ψήφιση άρθρου 3 τοποθετήθηκε ως ειδικός ιατρός στην εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον κ. Χατζηνικολάου ο κ. Ασκητής και ανέλυσε άριστα το θέμα από ιατρικής πλευράς, καλό θα ήταν να επαναληφθεί η εκπομπή αυτή.

Βεβαίως οι περιπτώσεις των «τρανς» ατόμων, όπως τους αποκαλούν, αξίζει να απασχολήσουν σοβαρά την κοινωνία εφόσον αφορά τις επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους. Και άλλες χώρες έχουν ασχοληθεί επί του θέματος όχι στο «άψε σβήσε» όπως εδώ και με πολιτικές περισσότερο τοποθετήσεις, αλλά αφού αποφανθούν ορισμένοι ειδικοί επί του θέματος. Δεδομένου ότι ορθά έκκριναν ότι το δικαίωμα αλλαγής φύλου γίνεται άπαξ, γεννάται η σκέψη σε μια περίοδο που στην εφηβική περίοδο ο νέος κάνει την «επανάστασή» του, τι θα γίνει εάν αργότερα αλλάξει γνώμη ενώ θα έχει καταφύγει βιαστικά και επιπόλαια σε μια ορμονοθεραπεία ή ακόμη και σε χειρουργική σχετική επέμβαση:

Βλέπετε, και τη ψήφο μας ο νομοθέτης μας την όρισε να γίνεται στα 18.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου