ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Με ισχυρό ΚΚΕ και Κοινωνική Συμμαχία έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε πορεία

με-ισχυρό-κκε-και-κοινωνική-συμμαχία-έ-273063

Του Μιχάλη Τσιώνα, Μέλους της Ε.Π. του ΚΚΕ

Με αφορμή το «αναπτυξιακό συνέδριο» που διοργάνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Λάρισα, η Τ.Ε. Μαγνησίας του Κόμματος ανέπτυξε μια πλούσια δράση σε χώρους εργασίας και τη συνοικία, για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους στοιχήσει πίσω από τους στόχους της αστικής τάξης. Στις ομιλίες τους τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ ανέδειξαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους με τα γνωστά επιχειρήματα ότι τώρα έρχεται η ανάπτυξη και μάλιστα θα ‘ναι δίκαιη στην κατανομή του πλούτου, ότι μπαίνει τέλος στα μνημόνια και επιτροπεία, ότι μπαίνουμε στην προηγούμενη κανονικότητα και ότι μέσα από την καπιταλιστική ανάπτυξη θα λυθούν τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αναδείξαμε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελος δικό μας.

Όλα αυτά αποδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο από τις ομιλίες των 17 υπουργών και υφυπουργών που μετακόμισαν στη Λάρισα όσο και από την ομιλία του ίδιου του πρωθυπουργού. Όλες ήταν στοχοπροσηλωμένες στο πώς θα στηριχτούν αποτελεσματικότερα και θα υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του στη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων της τοπικής διοίκησης, επιχειρηματικών και άλλων φορέων της περιοχής για την επίτευξη του κοινού τους σκοπού, που είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, με κυνικό τρόπο, αφού αναγόρευσε την καπιταλιστική ανάπτυξη σε εθνικό στόχο ανέφερε ότι η δική τους ανάπτυξη θα είναι δίκαιη, δηλαδή θα ωφεληθούν και το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ. Χωρίς ντροπή και με περίσσιο θράσος ανέφερε ότι γι αυτούς «αναπτυξιακή πολιτική δεν είναι ούτε η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ούτε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ούτε η διάλυση του κοινωνικού κράτους».

Όλα αυτά, από μια κυβέρνηση που έχει διαλύσει εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, ενώ με την 3η αξιολόγηση έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, παραπέρα διάλυση εργασιακών σχέσεων, νομοσχέδιο ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, αύξηση της βαριάς φορολογίας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, παιδείας.

Το ΚΚΕ απευθυνόμενο προς τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ που ξεκληρίζονται και σαρώνονται από τις πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τους λέει για ακόμη μια φορά ότι από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν να ωφεληθούν το παραμικρό. Γιατί η ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη, ούτε για όλους. Θα αφορά την άνοδο των κερδών του κεφαλαίου και θα στηριχτεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών, με τη φθηνή δουλειά, το τσάκισμα των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταστολή του δικαιώματος της απεργίας και των εργατικών λαϊκών αγώνων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο σάρωμα χιλιάδων μικρών αγροτών και ΕΒΕ. Και όταν και με αυτά δεν ικανοποιούνται θα προχωράνε στην καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, την επαναχάραξη των συνόρων και νέα κύματα προσφύγων, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλωστε η κρίση την οποία βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι αποτέλεσμα αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης και γενικά του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής της οικονομίας.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους οι εργαζόμενοι, τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να τους υποτάξουν στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα ότι η διέξοδος για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι μακριά από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, όποιος κι αν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα με την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την οργάνωση γερών και ταξικά προσανατολισμένων σωματείων στους κλάδους και όλους τους χώρους δουλειάς. Με τη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, της εργατικής τάξης με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση, ενάντια συνολικά στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η διέξοδος βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και με τη γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με το καπιταλιστικό σύστημα για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, όπου μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό θα αναπτυχτούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού. Για να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, για το οποίο καμιά ευθύνη δεν έχει ο ελληνικός λαός. Για να αποδεσμευτεί η χώρα από το σφαγείο του ΝΑΤΟ, για τις ανάγκες του οποίου πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ ετησίως.

Μόνο μέσα από έναν τέτοιο δρόμο ανάπτυξης θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να απολαύσουν τους καρπούς της δουλειάς τους και να ζήσουν χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου