ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τι ειρωνεία! Tην 1η/10 την αφιέρωσαν στους ηλικιωμένους!

τι-ειρωνεία-tην-1η-10-την-αφιέρωσαν-στους-η-282686

Του Θεόδωρου Περράκη

Σε εμάς, που μας πετσοκόβουν τις συντάξεις παρανόμως, σύμφωνα με απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου μας και συγκεκριμένα του Αρείου Πάγου, αν και η ενέργεια αυτή κρίθηκε ως παράνομη και όμως συνεχίζεται να εφαρμόζεται, παρανόμως πλέον, ακόμα και σε εκείνες τις συντάξεις που πληρώθηκαν αποκλειστικά από την τσέπη των απόμαχων της ζωής!

Στους συνταξιούχους, που ορισμένους τους φτάσανε σε σημείο να αδυνατούν αυτοί και η οικογένειά τους να πληρώσουν τα έξοδα της νοσηλείας ακόμη και της κηδείας τους. Για τον λόγο αυτό πρόσφατα ιδρύθηκε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που να καλύπτει με δαπάνη του συνταξιούχου ή των μελών της οικογένειάς του τα έξοδα της κηδείας του!

Στους συνταξιούχους που περικόψανε τις προληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις για τον καρκίνο, με το δικαιολογητικό ότι οι ηλικιωμένοι δήθεν μετά από ορισμένη ηλικία δεν παθαίνουν καρκίνο!

Στους ηλικιωμένους, που ενώ ορισμένοι βουλευτές επιδεικνύουν και στη βουλή τη χλιδή της διαβίωσής τους ο «κοσμάκης», όπως μας αποκαλούν οι εκάστοτε κυβερνώντες, στριμώχνεται για μια μερίδα φαγητό. Ας είναι καλά οι έμποροι των λαϊκών αγορών που στο τέλος της ημέρας δωρίζουν ορισμένα τρόφιμα που περίσσεψαν.

Την περασμένη Κυριακή, μια και η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους ηλικιωμένους, τη διάλεξα σκόπιμα για να δημοσιεύσω ένα άρθρο αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Μαγνησίας στον οποίο, όπως ανέφερα, ότι ενώ όλοι οι βουλευτές ψήφισαν στη βουλή νομοσχέδιο ώστε να μην πληρώνουν ούτε τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους και το πέτυχαν, μια που όπως λέει ο σοφός λαός μας με πικρία: «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Ενώ δεν συγκινούνται ώστε να φέρουν στη βουλή προς ψήφιση να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για όσους άνανδρους εισβάλουν συχνά στα σπίτια των ανήμπορων ηλικιωμένων, ιδίως τον τελευταίο καιρό, και κακοποιούν μέχρι θανάτου τους δυστυχούντες ηλικιωμένους, για να τους αποσπάσουν τα ελάχιστα χρήματα που του απόμειναν για την κηδεία τους!

Ελπίζω ότι επιτέλους θα προστατέψουν με νομοσχέδιο τους δυστυχείς ηλικιωμένους που δέχονται άνανδρη δολοφονική επίθεση μέσα στο σπιτικό τους, πριν φτάσουν ορισμένοι ηλικιωμένοι στην απόγνωσή τους να αμυνθούν με όποιο πρόχειρο αντικείμενο βρεθεί μπροστά τους, και να «λερώσουν» στα τέλη της ζωής τους τα χέρια και τη συνείδησή τους!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου