ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ν.Δ.: Η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη

ν-δ-η-μόνη-αξιόπιστη-πολιτική-δύναμη-292304

Του Αργύρη Κοπάνα, πρώην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας, Δικηγόρου

Τα στελέχη της παράταξης, για ακόμη μια φορά, δηλώνουμε παρόντες στο μεγάλο αγώνα που δίνει η Νέα Δημοκρατία για να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα στην ψυχή των Ελλήνων!

Την ελπίδα ότι η Ελλάδα, με τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αντέξει, θα αλλάξει, θα γυρίσει σελίδα, θα οδηγηθεί σε δρόμους ανάπτυξης, προόδου, ευημερίας! Θα αφήσει οριστικά πίσω της τα καταστροφικά χρόνια της κρίσης! Αυτό είναι το μήνυμα, που εκπέμπουμε! Μήνυμα Νίκης, Ελπίδας, Αισιοδοξίας!

Και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας δεν δίνεται μόνο από λίγους ή μόνο από μερικούς, αλλά δίνεται από όλους εμάς, από όλους μαζί, από το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού μας! Δίνεται συλλογικά, ομαδικά, με ενότητα και ομοψυχία!

Το κόμμα βρίσκεται σε εγρήγορση, σε δημιουργική εγρήγορση, σε κατάσταση πλήρους ενεργοποίησης, δράσης και εκλογικής προετοιμασίας!

Η κινητοποίηση ενόψει της ομιλίας του προέδρου μας στη ΔΕΘ ήταν υποδειγματική! Εκδηλώσεις, ομιλίες, περιοδείες βουλευτών, τομεαρχών, στελεχών μας υπήρξαν ο προπομπός της εξαιρετικής παρουσίας του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη! Από τη ΔΕΘ αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία ως η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που έχει συγκεκριμένες θέσεις, ρεαλιστική πρόταση, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και οραματικό σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο παραγωγικό, ανταγωνιστικό, με έμφαση στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας!

Βάζοντας στην άκρη τη μιζέρια και βγάζοντας στην επιφάνεια τις δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές της χώρας μας!

Η Ελλάδα, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους του βίου της, ατύχησε να κυβερνάται από την πιο ακατάλληλη, ανίκανη, ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση! Από μια κυβέρνηση, που διόγκωσε τα προβλήματα και επιδείνωσε την κατάσταση! Από μια κυβέρνηση, που πέφτει από αποτυχία σε αποτυχία και από ήττα σε ήττα! Όχι μόνο στην οικονομία… αλλά σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου και στη διαχείριση κρίσεων!

Δείτε για παράδειγμα πώς αντιμετώπισε τις πυρκαγιές… έλαμψε δια της απουσίας της! Δείτε πώς αντιμετώπισε τη βύθιση της Αγίας Ζώνης… απάθεια, αδιαφορία, τεράστια οικολογική ζημιά!

Στον τομέα της οικονομίας η αποτυχία είναι παταγώδης!

Η ύφεση για να αντιστραφεί σε ανάπτυξη απαιτεί ισχυρές δόσεις ιδιωτικής οικονομίας! Αντίθετα, η κυβέρνηση επιλέγει την υπερφορολόγηση και τον κρατισμό! Με τον κρατισμό και τις ιδεοληψίες της φρενάρει και μπλοκάρει τις επενδύσεις! Δημιουργεί, ωστόσο, το δικό της κομματικό στρατό με προσλήψεις, με παρατάσεις και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων! Στην προσπάθειά της για κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης εδώ και 20 μήνες έχει επιδοθεί σε τοποθετήσεις συγγενών και φίλων σε θέσεις ευθύνης, χωρίς να έχει λειτουργήσει το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και μακριά από τη λογική εφαρμογής ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης!

Έτσι, λοιπόν, αντί το Δημόσιο να είναι ευέλικτο και μικρό, περνάει από το μεγεθυντικό φακό της κυβέρνησης για να γίνει αδηφάγο και μεγάλο, ώστε να αποτελέσει την κύρια δεξαμενή άντλησης ψήφων για το ΣΥΡΙΖΑ! Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα καταστροφικό και αντιαναπτυξιακό!

Όσοι υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού αναγνωρίζουμε τον κυρίαρχο ρόλο της τόσο ως προς την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού μέσα από δομές και πολιτικές στήριξης των πολιτών, όσο ως προς τον αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσα από υποδομές, υλοποίηση έργων, αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων!

Δυστυχώς, αυτός ο ρόλος δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται και να γίνεται αποδεκτός από την κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να «αλώσει» και αυτό το πεδίο προκειμένου να εξυπηρετήσει κομματικούς σκοπούς, θεσπίζοντας την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που με βεβαιότητα θα οδηγήσει στην αποδόμηση του θεσμού, στη σύγχυση, στην έλλειψη κυβερνησιμότητας και στην αδυναμία λήψης αποφάσεων!

Το ζητούμενο μιας πραγματικής μεταρρύθμισης θα έπρεπε να είναι η διοικητική και οικονομική αυτοδυναμία και ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης! Αντί για αυτό η κυβέρνηση ζητά να διαχειρίζεται και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ! Ο Τομέας Εσωτερικών έχει να κάνει πολύ δουλειά! Όλοι μας έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές μας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ασκώντας αιχμηρή, εύστοχη, ουσιαστική αντιπολίτευση και διαμορφώνοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το αύριο!

Τα όρια της αντοχής της χώρας και των πολιτών έχουν ήδη μηδενίσει! Τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν! Το «δεν πάει άλλο» είναι διάχυτο παντού στην κοινωνία!

Η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας πλησιάζει! Η ώρα για να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός! Μπορούμε καλύτερα και θα πετύχουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου