ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο «αναπτυξιακός παράδεισος» του κ. Τσίπρα μοιάζει με …κόλαση!

ο-αναπτυξιακός-παράδεισος-του-κ-τσί-292314

Του Δημήτρη Βασιλείου, Γεν. Γραμματέα του Ε.Κ. Βόλου

Οταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι «η ανεργία στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται», δεν θα λαμβάνει, μάλλον, υπόψη του τους 15.675 εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ του Βόλου (για να περιορισθούμε στα καθ’ ημάς θλιβερά) και δεν θα έχει αντιληφθεί ότι οι 10.252 εξ αυτών είναι γυναίκες!

Ούτε θα έχει δει ποτέ του τη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, με θέμα την ανεργία (ήτις συνιστά τη μεγαλύτερη σύγχρονη απειλή στην Ελλάδα και την Ευρώπη), που δείχνει ότι ένας στους πέντε ανέργους στη χώρα είναι κάτοχος πτυχίου Ανώτερης ή Ανώτατης Εκπαίδευσης!

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, την «ανάπτυξη», που δυο χρόνια τώρα υπόσχεται, δεν πρόκειται ποτέ να τη δουν τα χιλιάδες αυτά θύματα που τον πίστεψαν! Δυστυχώς –και αυτή είναι η πραγματικότητα– οι άνεργοι του Ν. Μαγνησίας θα πρέπει να περιμένουν πολλά χρόνια ακόμη για να δημιουργηθούν οι περιβόητες νέες θέσεις εργασίαςπου έταζε, όταν υφάρπαζε τις ψήφους των πολιτών!

Και τούτο, γιατί ούτε δείγμα από επενδύσεις βλέπουν να γίνονται (αντιθέτως, φεύγουν και οι λιγοστές που υπήρχαν!), ούτε τους εργοδότες ν’ αλλάζουν τροπάρι, παρά τα αλλεπάλληλα μνημονιακά κίνητρα που τους δίνει η κυβέρνηση (νομοθετική αποθωράκιση των συλλογικών συμβάσεων, μη επαναφορά του κατώτατου μισθού, αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων κλπ)!

Ό,τι και αν λέει ο κ. Τσίπρας, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τον διαψεύδει. Στη Μαγνησία, δε, τον εκθέτει ανεπανόρθωτα ως Πρωθυπουργό της «Αριστεράς» και τον θέτει προ των αποκλειστικών ευθυνών του.

Οι χιλιάδες άνεργες οικογένειες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τον κ. Πρωθυπουργό. Πιέζονται από τη ΔΕΗ, πιέζονται από τον ΕΝΦΙΑ, πιέζονται από τις Τράπεζες, πιέζονται από τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες των παιδιών τους. Πνίγονται από τα έξοδα που δεν καλύπτει η …Δημόσια δωρεάν Παιδεία του, από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που δεν αναγνωρίζει ο …κοινωνικά δίκαιος ΕΟΠΠΥ του!

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η πρωθυπουργική κατοικία βρίσκεται πολύ μακριά από τα φτωχόσπιτα των Ελλήνων και ότι η εικόνα της πραγματικής φτώχειας, της πραγματικής ανεργίας, της πραγματικής κοινωνικής περιθωριοποίησης δεν φτάνει ποτέ ως εκεί!Ο εξάγγελος του …σκισίματος των μνημονίων συνεχίζει να δίνει ελπίδες, συνεχίζει να παίζει με τα όνειρα των φτωχών!

Και ας συνεχίζουν οι Βιομηχανικές Περιοχές στις μεγαλουπόλεις (ανάμεσά τους και του Βόλου) να θυμίζουν βιομηχανικά «νεκροταφεία», και ας αυξάνονται τα λουκέτα ολοένα, και ας στενάζουνόλο και περισσότερο τα νοικοκυριά!

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αναζητούν «άλλη» λύση. Αξιώνουν άλλη πολιτική. Φερέγγυα και αξιόπιστη. Λύση, που τα έργα θα υλοποιούν τις εξαγγελίες και τα «ταξίματα» δεν θα μένουν «ταξίματα»!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου