ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πολλά τα… έτη

πολλά-τα-έτη-338285

Είναι φορές που η ανθρώπινη αντίδραση και η επινοητικότητα προκαλεί στοιχεία θαυμασμού.

Εμείς οι άνθρωποι όλο ιδέες είμαστε. Γινόμαστε τόσο δημιουργικοί που, μόνο φαεινές σκέψεις το μυαλό μας αραδιάζει, που, στο τέλος, γίνονται αποφάσεις.

Η εκκλησία μας αίφνης αφιέρωσε την κάθε μέρα σε κάποιο Αγιο. Εμείς ο κόσμος δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια, ονομάσαμε με τη σειρά μας τις μέρες της χρονιάς. Ετσι έχουμε τη μέρα της μητέρας, του βιβλίου, της υγείας, του καταναλωτή, της ειρήνης, των ηλικιωμένων. Το Κράτος πάλι, διέκρινε το ημερολογιακό έτος σε εκπαιδευτικό, δικαστικό, φορολογικό, κυνηγετικό, ποδοσφαιρικό, διαχειριστικό. Η εκκλησία έχει το δικό της έτος.

Ετσι έχουμε και λέμε.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Εκ Θεού άρξασθε !!!

Αρχίζουμε από την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη που η εκκλησία μας είναι το εκκλησιαστικό έτος, αρχή του Ινδίκτου, όπως λέγεται. Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Ποιμενάρχη μας. Θα εντείνει περισσότερο τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις, στα προγράμματα, στις γιορτές, στις συγκεντρώσεις των ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Σωματείων. Φλέγεται για κάτι τέτοια. Αποκτήσαμε φλογισμένα ράσα!! Εις πολλά έτη Δέσποτα και μην κοιτάς προς Ιερώνυμο μεριά πότε θα φύγει. Σε θέλει ο Βόλος, όπως παλιά τον Χριστόδουλο.

Εσένα πατέρα Χαρίλαε σε ξέρουμε από τη δράση σου στο «Δος Ημίν Σήμερον». Προχώρα, είμαστε μαζί σου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Οι αποσπασμένοι καθηγητές τρέχουν και δεν φτάνουν από σχολείο σε σχολείο να προλάβουν να διδάξουν. Οι δάσκαλοι πάντως είναι ήρεμοι, αφού έβγαλαν για πολλοστή φορά τον Μούσιο.

Τον εμπιστεύονται ότι θα ενδιαφερθεί για όλους. Το ερώτημα είναι θα τον ακούσει ο Γαβρόγλου; Τον βλέπω στον προθάλαμο του Υπουργείου να περιμένει… την κλήρωση για να πετύχει σειρά προς ακρόαση!!!

Είκοσι χρόνια τώρα τον εκλέγουν Πρόεδρο. Ισως να δούμε και καμιά γιορτή. Πώς γιόρτασε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τα 182 χρόνια από την ίδρυσή του. Μην παραξενευτούμε αν δούμε κανένα πανηγύρι για την εικοσάχρονη θητεία στον προεδρικό θώκο του Απόστολου. Χριστέ και Παναγία θα υπάρξει και τέτοιο Ιωβηλαίο;!!

Εσείς εκεί στη Νέα Δημοκρατία, μην χαίρεστε ιδιαίτερα. Αυτός είναι πρόεδρος όλων… των αποχρώσεων.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Κανονικά αυτό αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου. Βλέπω να βγάζει φτερά στα πόδια του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου. Η Παπαδημητρίου των δικαστικών υπαλλήλων συνεχίζει τις δηλώσεις της για τα θέματα των συναδέλφων της. Ιωάννα μου, δεν γίνεται τίποτα με τις δηλώσεις, χρειάζονται… διαδηλώσεις.

Από την άλλη η δική μας η Μαρούγκα δεν προλαβαίνει να τρέχει στις αίθουσες του Μονομελούς και Τριμελούς για να καταγράψει τις καταδικαστικές αποφάσεις (τώρα θυμήθηκα και τον Μαντίδη που παλιά έκανε δικαστικό ρεπορτάζ). Πρέπει, βλέπετε, να γεμίσουν οι εσωτερικές σελίδες του φύλλου. Μπουχτίσαμε με τις καταδικαστικές, γράψε κορίτσι μου και για καμιά αθωωτική να… ξελαφρώσουμε.

Ασχετο: Με τον Σώρρα τι θα γίνει βρε παιδιά. Θα τον πιάσουνε κάποια φορά να δικαστεί κι αυτός, όπως οι άλλοι, σε κάθειρξη με… αναστολή;!!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Εδώ κλάψ’ τα Χαράλαμπε. Ολοι μας ζούμε σε αναμμένα κάρβουνα. Ούτε που θέλουμε να αντικρίσουμε τα κτίρια των ΔΟΥ (όχι βέβαια και τους υπηρετούντες ενοίκους). Με τρεμουλιαστά χέρια ανοίγουμε την αλληλογραφία, μήπως μας ψάχνουν για κάποια οφειλή. Τους άλλους φακέλους , της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΜΒ, του Αερίου, της Cosmote, έχουμε μάθει το εξωτερικό τους χρώμα και δεν ανησυχούμε. Αποφεύγω να χρωστάω φόρους. Κύριε Εφορε… απελθέτω απ’ εμού το ποτήριο τούτο που λέγεται…Τσακαλώτος. Δεν θέλω ούτε το μωρό του, ούτε τα μπουγαδόνερα (αγγλική παροιμία, που την έμαθε στο Λονδίνο).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Εύχομαι και προσδοκώ την περίοδο αυτήν να τα βρούνε οι διοικητικοί παράγοντες των (μήπως τριών;) ομάδων για το καλό της πόλης. Μην παραξενευτείτε, την ίδια άποψη έχει και ο Μπέος, πρόθυμος ακόμη και να κόψει κονδύλια από το δημαρχιακό ταμείο. Σας το λέμε καθαρά, το δικό μας χειροκρότημα θα το έχετε σε όλες τις αναμετρήσεις σας. Βρέστε τα μεταξύ σας μπας και ανέβουμε κατηγορία. Χριστέ μου μην μας βάλουν να παίξουμε μπάλα στο Σεραντζή, στο Ακιτς και στο Χατζημίσι !!!

Μετά από απαίτηση του δικτάτορα Μουσολίνι ιδρύθηκε στην Ιταλία η Ρόμα από συγχώνευση των ομάδων Αλμπα, Προ Ρόμα και Φορτιτούντα. Τέτοιες ενέργειες αποκρούονται ευθαρσώς. Όχι έκοντες – άκοντες, μόνο εκουσίως. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ:

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά της Μαγνησίας που πέτυχαν στις φετινές εξετάσεις και να τα ευχηθούμε να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στις σχολές τους.

Μην ανησυχείτε, τραβάτε μπροστά με θεμέλιο τη μελέτη «Μελέτα (η) το πάν» έλεγαν οι αρχαίοι. Εμείς οι γονείς σας αναπνέουμε και ζούμε για σας….

Επιτρέψτε μου αν θέλετε, αυτό το σημείωμα να το κλείσω με τα εξής: Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτά που διαβάζω στον τοπικό Τύπο, ότι δηλαδή νέοι που φοιτούσανε στο εδώ Πανεπιστήμιο, όχι μόνο πήραν το πτυχίο τους (ίσως και το δεύτερο), συνοδεύοντάς τα με ένα άξιο μεταπτυχιακό, αλλά πέτυχαν και βαθμούς που αγγίζουν το άριστα. Να σας καμαρώνουν οι γονείς σας, εμείς σας σφίγγουμε θερμά το χέρι σας…..

Εσείς από τις καπνοβιομηχανίες της χώρας, ελάτε εδώ στην πόλη μας για να δείτε ότι από τις παλιές καπναποθήκες του Παπαστράτου δεν βγαίνει μαύρος καπνός, αλλά μόνο… λευκός, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά… λευκοφορεμένη η μελλοντική, λαμπρή καριέρα αυτών των αποφοίτων.

Κύριοι πτυχιούχοι να είστε βέβαιοι ότι οι νύχτες της μελέτης σας θα μεταβληθούν σε αστραφτερές μέρες στον επιστημονικό σας βίο…

ΟΥΤΙΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου