ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η μοναδικότητά μας

η-μοναδικότητά-μας-350338

Tης Βαρβάρας Τσακουρίδου, Ποιήτριας

Έχουμε έρθει σ’ αυτήν τη ζωή για ν’αναπτύξουμε και να εκδηλώσουμε τα θεία ταλέντα που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα μας. Ο καθένας μας έχει έναν ορισμένο ρόλο να παίξει στο θεατρικό έργο της ζωής. Ο καθένας μας είναι ένα μοναδικό συστατικό μέρος αυτής της μεγάλης μηχανής που λέγεται ανθρωπότητα. Ο καθένας μας είναι ένα μοναδικό κύτταρο, το οποίο έχει τη δική του ιδιαίτερη λειτουργία στο σώμα της ανθρωπότητας.

Λόγια αγάπης στο «χρυσό παιδί» της ελληνικής τεχνικής κολύμβησης, παγκόσμιο πρωταθλητή-πρωταγωνιστή στο Τομσκ της Ρωσίας, Κωνσταντίνο Λιβογιάννη.

Καλό μου παιδί Κωνσταντίνε Λιβογιάννη…

Όταν αρχίσουμε να δεχόμαστε, ν’αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας, τότε και οι άλλοι θ’ αρχίσουν να μας αγαπάνε, να μας δέχονται και να μας σέβονται περισσότερο. Ό,τι σκέφτομαι πραγματοποιείται. Αν περιμένουμε τον εγωισμό και την έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ανθρώπους, τότε αυτό ακριβώς θα μας δώσουν. Να ξέρεις πως όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε, τότε θα δούμε την επιτυχία στη ζωή μας. Να γνωρίζεις επίσης πως νικητής στη ζωή είναι εκείνος που έχει απαλλαγεί από τον φόβο και την ψευδαίσθηση, και πως όταν διασχίσουμε τη «θάλασσα των ψευδαισθήσεων» θα φτάσουμε στην ακτή της αλήθειας.

Όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς τότε θα αποκτήσουμε και ευτυχία και υγεία. Ο κόσμος γύρω μας είναι καθαρά η αντανάκλαση του τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας, για τους άλλους και για τη φύση του ίδιου του κόσμου. Σε συγχαίρω για τα απίστευτα προσόντα σου, της Αρετής και της Ανδρείας, καθώς επίσης και τους γονείς σου που απέδειξαν πως είναι άξιοι στον ρόλο τους με το να βρίσκονται πάντα δίπλα σου, να σε στηρίζουν και να σε καθοδηγούν με αγάπη.

Σ’ ευχαριστώ που μας γέμισες χαρά και υπερηφάνεια. Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής είναι παιδί όλης της γης. Σου εύχομαι να αναζητάς ένα βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα στη ζωή. Να είσαι καλά σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής σου και να ζεις μέσα σε αγάπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου