ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Παναγιά μου! ή η Ορθοδοξία ως επιλογή

παναγιά-μου-ή-η-ορθοδοξία-ως-επιλογή-355535

Του Νικολάου Κατσιαβριά

Οι επίδοξοι αποδομητές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, καθώς και οι νέο – ειδωλολάτρες ισχυρίζονται και θέλουν να επιβάλλουν τη γνώμη ότι οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί δια της βίας.

Η άποψη αυτή είναι ανόητη και αστήρικτη. Ενδεικτικά:

1. Θεωρεί τους αρχαίους Έλληνες χαϊβάνια, που υποτάχθηκαν στην Α ή Β ηγεσία, πράγμα που δεν ισχύει.

2. Θεωρεί τη χριστιανική πίστη ιδεολογία στην οποία μπορείς να παρασύρεις ένα λαό. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Χριστός ζητάει άσκηση, βία στον εαυτό μας, τήρηση εντολών, και συγχώρηση των εχθρών και άλλα, τα οποία απαιτούν αυτοπροαίρετη ενεργοποίηση της θέλησης του ίδιου του ανθρώπου. Οι τόσοι άγιοι, μάρτυρες, ιεράρχες και όσιοι, που έβγαλε ο ελληνισμός, φανερώνουν κραυγαλέα ότι ο λαός αγάπησε το Χριστό και τον ακολούθησε ελευθέρως και αυτοβούλως.

3. Οι ταλαίπωροι νέο ειδωλολάτρες μιλούν για την «ελληνική» θρησκεία, τη «θρησκεία μας» όπως τη λένε, σαν να είναι κάτι σπουδαίο και μεγαλειώδες, το οποίο πρέπει να ξαναφέρουμε στη ζωή μας. Και μόνο την τραγική θέση του Αγαμέμνονα να θυμηθούμε φτάνει. Του είπαν οι μάγοι – τα δαιμόνια στην ουσία – να θυσιάσει την κόρη του για φυσήξει αέρας, ώστε να κινήσουν τα πλοία! Και ήταν υποχρεωμένος να τη θυσιάσει! Θέλουν να βρεθούν στη θέση του;

Συνοπτικά θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Ορθοδοξία ως επιλογή είναι η ανώτερη απ’ όλες τις πίστεις και τα θρησκεύματα. Ο πιστός και συνειδητός χριστιανός είναι ανορθωμένη προσωπικότητα, κατά τέτοιον τρόπο που η χάρις του Θεού αναπαύεται πάνω του, ζει με το φρόνημα των αγίων Αποστόλων, Πατέρων και Προφητών και σε εν Χριστώ κοινωνία μαζί τους. Συνηθέστατα έχει τον Χριστό, την Παναγία Μητέρα του και όλους τους αγίους αρωγούς στα δύσκολα της ζωής αλλά και στήριγμα στις καλές ημέρες για να μην ξιπαζόμαστε.

Ενα μεγάλο θαύμα της Παναγίας, που φανερώνει την ευεργετική και λυτρωτική παρουσία της Ορθοδοξίας στο λαό έγινε το τρέχον έτος 2017. Κατά την πτώση ελικοπτέρου του Στρατού στις 19 Απριλίου στην περιοχή της Ελασσόνας σκοτώθηκαν τέσσερις αξιωματικοί και διασώθηκε μόνο ένα μέλος του πληρώματος! Μία κοπέλα Αρχιλοχίας!

Σχετικά την Παρασκευή 13 Ιουλίου στην ειδησεογραφία βρήκαμε το ακόλουθο:

«Το πρωί, η οικογένεια της Βασιλικής Πλεξίδα τέλεσε λειτουργία στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

»Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε από θαύμα όταν …

»Η Αρχιλοχίας αφιέρωσε στην Εκκλησία ένα καντήλι στο οποίο ήταν δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, το κομποσκοίνι της και την φόρμα που φορούσε την μοιραία ημέρα, η οποία ήταν σκισμένη απο τα χτυπήματα, μετά απο την πτώση του ελικοπτέρου.

»Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, πρώτη φορά δημοσίως για το δυστύχημα, είπε:

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν [η Παναγία] κατέβηκε. Την είδα ολοζώντανη. Με ξερίζωσε από το πάτωμα και το κάθισμα μαζί. Την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα».
Σε σχετικό πρόσφατο βίντεο, τόσο καιρό μετά το ατύχημα, η κοπέλα είχε καλυμμένο το κεφάλι με μαντήλι, προφανώς ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.

Εδώ είναι κατάλληλη η ώρα για μερικές παρατηρήσεις και ερωτήματα.

Η Παναγία, που έσωσε την κοπέλα, δεν θα μπορούσε να σώσει και τους υπόλοιπους;

Θα μπορούσε η Παναγία να μην έχει η κοπέλα κανένα τραύμα; Φυσικότατα. Γιατί δεν το έκανε;

Ο λογισμός μου λέει ότι αυτά όλα έγινε για εμάς.

Τι πιθανότητες έχει κανείς να ζήσει από πτώση ελικοπτέρου; Μηδέν.

Και όμως ένα μέλος του πληρώματος εσώθη! Και ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε το θαυμαστό γεγονός το είδαν και το βεβαίωσαν όλοι: Οι διασώστες, οι γιατροί και οι νοσοκόμες, ο υπουργός, ο αρχηγός ΓΕΣ και όλη η Ελλάδα!

Τώρα γιατί δεν σώθηκαν οι άλλοι; Ο Θεός δεν επεμβαίνει στον κόσμο αν δεν τον επικαλεσθούμε και δεν ζητήσουμε τη βοήθειά του. Μας αφήνει στη νομοτέλεια των φυσικών διεργασιών. Ιδίως αν είμαστε βλάσφημοι, πόρνοι και μοιχοί. Δυστυχώς πολλοί Έλληνες έχουν πάψει να πιστεύουν στο Θεό και να επικαλούνται τη βοήθεια των αγίων και της Παναγίας Μητέρας του.

Ας έλθουν τώρα να μας πουν οι μεγάλοι λογάδες, που θέλουν να επιστρέψουμε την ειδωλολατρία: Θα έπρεπε και η κοπέλα να έχει την τύχη των άλλων. Καλώς ή κακώς επικαλέστηκε την Παναγία; Καλώς ή κακώς οι γονείς της την ανέθρεψαν με πίστη και αυτή κράτησε τις παραδόσεις; Τι έχει χάσει ως Ελληνίδα και ως άνθρωπος από την εμμονή της στην πίστη;

Κακά τα ψέματα και οι μεγάλες κουβέντες. Οι πρόγονοί μας ήταν σοφοί. Είδαν και ερεύνησαν την αξία της ζωής των αγίων και ύστερα έγιναν χριστιανοί. Το σπουδαίο απόκτημα το μετέφεραν στα παιδιά τους ως ακριβό «τζιβαερικό», που λέει και ο Μακρυγιάννης.

Καλότυχοι και μακάριοι όσοι κρατούν την ορθόδοξη πίστη.

Δυστυχώς κάποιοι αφελείς και ιδίως συχνάζοντες στα ανώτατα κλιμάκια της κοινωνίας τα παραπετούν και το παίζουν και φιλόσοφοι. Και ευκαίρως ακαίρως χλευάζουν τους έχοντες σχέση πιστότητας με την Ορθοδοξία. Γι’ αυτό έχουμε παραδοθεί σε χέρια ασήμαντων και κακόψυχων ανθρώπων τύπου Τόμσεν, Σόιμπλε και λοιπά. Πολλούς από αυτούς δεν τους γνώριζε ούτε η μάνα τους και τώρα καθορίζουν τις τύχες ενός μεγάλου και ιστορικού έθνους.

Η Παναγία μας λέει με την αναφερθείσα επέμβασή της: Είμαι εδώ. Και παρακολουθώ. Δίπλα σας. Συμπάσχω μαζί σας. Με τη χάρη του Θεού μπορώ τα πάντα. Μετανοήστε, αφήστε τις ανοησίες και επικαλεσθείτε με.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου