ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

30 του μηνός!!!

30-του-μηνός-361990

Του Αποστόλη Κυριτσάκη, συνταξιούχου

30 του μηνός! Μεγάλη ημέρας. Η ημέρα των ημερών. Η ημέρα που δεν σπρώχνεται. Η ημέρα της βαθιάς ανάσας. Η ημέρα των μεγάλων καταστημάτων, των τραπεζών και των μάρκετ.

Η ημέρα συνάντησης παροπλισμένων ανθρώπων, βασανισμένων ανθρώπων που μια ζωή έτρεχαν, μοχθούσαν, υπέφεραν και αγωνιούσαν για την οικογένεια, τα παιδιά, το σπιτικό. Ημέρα που έχει μια γλυκόπικρη αγωνία για το εάν θα ξεπεραστούν ή όχι οι υποχρεώσεις.

30 του μηνός! Η μίας ημέρας κίνηση για την αγορά. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίσαμε σιγά – σιγά, όπως έχουμε συνηθίσει τόσα άλλα ακόμη, πολύ πιο χειρότερα, που μας έχουν επιβάλλει.

30 του μηνός! Κάνουν έναν γελοίο κύκλο τα χρήματα από το κράτος σ’ εμάς και πάλι στο κράτος με περισσότερες απαιτήσεις και κάθε είδους παραλογισμούς, που τους περνούν με μεγάλη δεξιοτεχνία.

30 του μηνός! Περιμένουν να πληρωθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με την ψυχή στο στόμα για να πάρουν κάποια ψίχουλα, οι τυχεροί.

30 του μηνός! Δεν υπάρχει χαμόγελο στα χείλη κανενός, όπως παλιά. Δεν υπάρχει αισιοδοξία, ελπίδα, αίσθηση δημιουργίας, προοπτική για το αύριο, μελλοντικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά, δεν υπάρχουν χρήματα για εμάς, για το σπίτι μας, για τα παιδιά μας. Ο κόσμος σέρνεται από τράπεζα σε τράπεζα, από ΔΕΚΟ σε ΔΕΚΟ. Βλέπει αξιοθρήνητος και λυπημένος ότι αυτά που περίσσεψαν είναι μόνο για λίγα τρόφιμα.

Το έχουν μελετήσει πολύ καλά το θέμα. Θα μας δώσουν τόσα όσα χρειάζονται για να μας τα πάρουν.

30 του μηνός! Για τον περισσότερο κόσμο δεν λέει τίποτε. Απλά γιατί έχει καταστραφεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, γιατί έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα.

Γιατί από αύριο θ’ αρχίσει να σπρώχνει πάλι τις ημέρες μία – μία, ώρα με την ώρα, αγωνία με την αγωνία. Γιατί περιμένει να ξανάρθει 30 του μηνός!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου