ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Το Εμπορευματικό Κέντρο στοιχειώνει… συζητώντας

δικτυο-ανανεωτικησ-αριστερασ-το-εμπο-394955

Σε ανακοίνωση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς αναφέρονται τα εξής:

«Πολλή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες για το Εμπορευματικό Κέντρο Βελεστίνου κατά την προσφιλή μας… συνήθεια να συζητάμε εκτός τόπου και χρόνου.

Σύμφωνα με το Χωροταξικό Σχέδιο της Θεσσαλίας του 2003 προβλεπόταν η δημιουργία του στον άξονα Βόλου – Λάρισας με πιθανότερη θέση την περιοχή του Βελεστίνου λόγω φανερών πλεονεκτημάτων θέσης (κοντά σε ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, λιμάνι και αεροδρόμιο). Με την αναθεώρηση του 2014 επιβεβαιώνεται αυτή η απόφαση και τονίζονται οι προοπτικές του να αποκτήσει εθνική εμβέλεια. Στο ενδιάμεσο διάστημα στη Μαγνησία δεν κουνιέται φύλλο!!! Δήμος Βόλου, Π.Ε. Μαγνησίας, φορείς, βουλευτές όλοι περί άλλων τυρβάζουν. Αρχίζει μια αντιπαράθεση -πάγια τακτική για την περιοχή μας- και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνουν ότι δεν αλλάζει τίποτα, ο περιφερειάρχης ξανά νίπτει… τας χήρας του δηλώνοντας ότι θα στηρίξει όποια λύση επιλέγει (τα χωροταξικά… έχουν μηδαμινή αξία για αυτόν) και η ΓΑΙΟΣΕ με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι θα γίνουν 2, ένα στο Βελεστίνο που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση (φανταστείτε και να μην αποτελούσε) και άλλο ένα στη Λάρισα για αγροτικά προϊόντα με ιδιώτες επενδυτές. Αν διαμαρτυρηθούν τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα μπορούμε να υποσχεθούμε άλλα δυο και σε αυτούς! Ελλάδα το μεγαλείο σου.

Εδώ προκύπτουν ερωτήματα: Τα χωροταξικά σχέδια δεν έχουν καμία αξία για κυβέρνηση και Περιφέρεια; Μπορούμε ανάλογα με την πίεση να υποσχόμαστε 2 ή 3 εμπορευματικά κέντρα; Μπορούμε εμείς οι Βολιώτες συνεχώς να σφυρίζουμε αδιάφορα (σιγά η πόλη του Μπέου κοιμάται) ή απλά να μην κάνουμε τίποτα εντελώς αδρανείς;

Είναι επιτακτική ανάγκη κάποιοι να αφυπνιστούν μια που αρκετά κοιμήθηκαν. Η Π.Ε. να αναλάβει επιτελικές πρωτοβουλίες, να τοποθετηθεί υπεύθυνα και ξεκάθαρα η Περιφέρεια για ένα θέμα που δεν τίθενται συμψηφισμοί αλλά χρήζει άμεσης έγκρισης και έναρξης υλοποίησης, και ο Δήμος Βόλου ας προσπαθήσει να αναληφθεί για μια φορά ότι σημαντικά θέματα για την περιοχή κινδυνεύουν, αν δεν έχουν κιόλας απολεσθεί…

Πρέπει να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού και όλους τους αρμόδιους φορείς και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις προς την ΓΑΙΑΟΣΕ και την κυβέρνηση. Πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα και δυναμικά η υλοποίηση του Χωροταξικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι φορείς της πόλης θα πρέπει να επαγρυπνούν γι’ αυτό όπως και για άλλα ουσιώδη ζητήματα της περιοχής. Εμπιστοσύνη δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει προς δήμο και Περιφέρεια. Τέλος, η κοινωνία των πολιτών πρέπει να δικαιολογήσει την ύπαρξή της και να ενεργοποιηθεί. Είναι αυτονόητο ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις δεν πρέπει να μείνουν μόνο σε ανακοινώσεις αλλά να φέρουν για συζήτηση το θέμα στα αρμόδια όργανα (Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο). Εδώ όμως αρχίζουν ξανά τα δύσκολα… και ακόμη μια απώλεια (του εμπορευματικού κέντρου) δεν αντέχεται πλέον από την πόλη και τους κατοίκους της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου