ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ντάνος και πάσης… Ελλάδος

ντάνος-και-πάσης-ελλάδος-400159

Της Νατάσας Λαμπρινάκου, Κλασικής Φιλόλογου

[email protected]

Το μόνιμο θέμα σε όλες τις συζητήσεις είναι φυσικά το Survivor και ο νικητής του που πλέον τον γνωρίζουμε και δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Αγγελόπουλο ή αλλιώς Ντάνο! Όπως, λοιπόν, καταλαβαίνετε αυτό το άρθρο θα είναι το εγκώμιό του!

Είναι ο άνθρωπος που μεταπήδησε από τους «Μαχητές» στους «Διάσημους» εκπληρώνοντας, έτσι, εν μία νυκτί το American dream! Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε την «κλίκα» του Χανταμπάκη! Που έκανε πολύ κόσμο να αρχίσει να βλέπει Survivor ακόμη και την τελευταία βδομάδα προβολής του, μόνο και μόνο για να δει ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο περιβόητος Ντάνος! Είναι ο άνθρωπος που έκανε ακόμη μεγαλύτερη μόδα τα κομποσκοίνια! Που ήξερες ότι μόλις μπει σε αγώνισμα θα το πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι ο άνθρωπος που μας έκανε να βλέπουμε Survivor τον τελευταίο καιρό λες και παρακολουθούσαμε τους ένδοξους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος το 2004! (Ναι, τους έβλεπα και μάλιστα πανηγύριζα με σημαία στην Ιάσονος όταν σκόραρε στον τελικό ο Χαριστέας.) Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να προσεγγίσει την απήχηση του Ρουβά στις περισσότερες γυναίκες (ο οποίος παρεμπιπτόντως παντρεύτηκε!) προκαλώντας καθ’ αυτόν τον τρόπο το μίσος στους περισσότερους άντρες! (Όσοι συναναστρέφομαι εγώ πάντως στραβομουτσουνιάζουν.) Είναι ο άνθρωπος που έκανε πολλά άλλα και μεταξύ αυτών να τρέχουν όλοι να κάνουν αίτηση για το επόμενο Survivor με ρυθμούς φρενίτιδας!

Γιατί, όμως, όλο αυτό το ρεύμα; Γιατί η τόση αγάπη του κόσμου; Μα φυσικά, επειδή είναι το «καλό παιδί», το «παιδί του λαού»! Δεν ανήκε εξαρχής στους «Διάσημους», κάτι που τον έκανε ακόμη πιο αγαπητό, καθότι ήταν προσιτός κι όχι ακόμη ένας famous! Δέχθηκε πόλεμο από τους συμπαίκτες του, λόγος για τον οποίο κέρδισε την υποστήριξη και συμπαράσταση του κόσμου. Τον ψήφιζαν συνεχώς ως προτεινόμενο για αποχώρηση, αλλά εκείνος σε πείσμα όλων κατόρθωνε να παραμείνει, καθώς κάτι τέτοιο πείσμωνε και συσπείρωνε ακόμη περισσότερο τους fans του! Και ο κυριότερος λόγος; Πέτυχε αυτό που όλοι ποθούμε αλλά λίγοι κατορθώνουν … έπαιξε, κέρδισε, αγαπήθηκε και απέκτησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό έπαθλο. Το πέτυχε, όμως, με τρόπο αξιοπρεπή και τίμιο, χωρίς δόλους και ίντριγκες, αλλά αντίθετα δίνοντας μάχη και καταβάλλοντας κόπο. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν προκάλεσε τη ζήλεια και τον φθόνο του κοινού, παρά μόνο των συμπαικτών και συναγωνιστών του.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγαπήσαμε τον Ντάνο! Γιατί κατάφερε αυτό που όλοι θα θέλαμε! Γιατί έζησε το δικό του παραμύθι, που μόνο σε αμερικάνικες ταινίες μπορούμε να δούμε πλέον, δίνοντας ελπίδα σε έναν κόσμο που έχει αρκετά προβλήματα εν μέσω μιας πολύ δύσκολης εποχής. Γιατί μας έκανε να πιστέψουμε ότι όταν παλεύεις, θα πετύχεις! Και, τέλος, γιατί απέδειξε, ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ακόμη κι αν όλο το σύμπαν δεν συνωμοτήσει για να το καταφέρεις, θα «συνωμοτήσεις» εσύ ο ίδιος και οι άνθρωποι που σε αγαπούν!

Συμπέρασμα; Στη Σκιάθο, αδερφές μου, στη Σκιάθο!

Υ.γ. Όπως καταλαβαίνετε, η θεματολογία του καλοκαιριού -εκτός απροόπτου στην επικαιρότητα- θα είναι ανάλαφρη!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου