ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το χρέος της Ελλάδας και το χρέος των Ελλήνων

το-χρέος-της-ελλάδας-και-το-χρέος-των-ελ-409388

Του Δ.Γ. Καπότση

Οι πολιτευόμενοι και οι διαχειριστές της εξουσίας δωροδοκούνται και εξαγοράζονται, η δε μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δεν καταλαβαίνουν τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα γνωρίζουν χωρίς να αντιδρούν, βυθισμένοι στη ραστώνη και την άνεση του καναπέ, αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας. (Δημοσθένης /4ος αιών πχ.)

Πριν 2 περίπου χρόνια τα παπαγαλάκια της διαφθοράς και της διαπλοκής με τις ευλογίες και των εγχώριων ΜΜΕ και των γνωστών διεφθαρμένων εκδοτών, είχαν χαλάσει τον τόπο, ότι η χώρα μας θα ακολουθήσει την πορεία καταστροφής της Αργεντινής, αν η κυβέρνηση δεν ενδώσει στις επιταγές της τρόικας και των δανειστών και δεν υπογράψει άμεσα ό,τι της δώσουν…

Διατυμπάνιζαν συνέχεια, ότι θα έχουμε και εδώ, όπως και στην Αργεντινή, επιθέσεις στα καταστήματα τροφίμων, ξεπούλημα των ενεργειακών μας πηγών, ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας και γενικά ότι απειλούμαστε με οικονομική κατάρρευση και με άμεση χρεωκοπία, όπως δήθεν συνέβαινε με τη χώρα της Νότιας Αμερικής…

Ξαφνικά όλα τα παραπάνω καταστροφικά σενάρια σήμερα σταμάτησαν, όχι βέβαια ως δια μαγείας, αλλά διότι απλούστατα η Αργεντινή, η οποία αντιστάθηκε σθεναρά και συγκρούστηκε και με τους διεθνείς τοκογλύφους και με το ΔΝΤ, πέρασε μεν 2 χρόνια πολύ δύσκολα, με θυσίες, με σφιγμένο το ζωνάρι και αρκετή φτώχεια, αλλά σήμερα φιγουράρει στη διεθνή σκηνή με εντυπωσιακή οικονομική ευμάρεια, και έχει:

1.την ανάπτυξη της να τρέχει με ποσοστό 20% δηλαδή τριπλάσιο και από το ποσοστό της υπερδύναμης Κίνας.

2. να έχει αποκτήσει μέσα σε 2 χρόνια, ίδια ταμειακά αποθέματα-ρεκόρ που ξεπερνούν τα 150 δισ. δολάρια.

3.να είναι σε τέτοια σταθερή οικονομική θέση σήμερα, ώστε να μπορεί να εκδώσει δικό της 100ετές ομόλογο.

4.να έχει απογειώσει τις εξαγωγές της παγκοσμίως.

Κατά συνέπεια εμείς ως Έλληνες, όσο δεν συγκρουόμαστε με τους διεθνείς τοκογλύφους και τον εκπρόσωπό τους Σόιμπλε, όσο δεν επενδύουμε στην αξιοκρατία των συμπολιτών μας, όσο δεν φροντίζουμε να αξιοποιήσουμε και να διαχειριστούμε μόνοι μας το Εθνικό μας πλούτο, αλλά όσο ακολουθούμε τα μνημόνια θα σερνόμαστε γονυπετείς, για τα επόμενα 50 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διότι τα μνημόνια, τα οποία σερβίρονται εντέχνως από την διεθνή τοκογλυφία σαν η καλλίτερη ασφάλεια-λύση για την οικονομική ανασυγκρότηση, δεν είναι παρά η ΠΑΓΙΔΑ για να χάσεις ουσιαστικά και με μαθηματική ακρίβεια την ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Η Ελλάδα, η χώρα μας, με την προνομιούχο γεωγραφική της θέση, με το εύφορο και ποιοτικό σε προϊόντα έδαφος και με το ευλογημένο της σε ορυκτά, μέταλλα και υδρογονάνθρακες υπέδαφος, με το μοναδικό φώς και την υπέροχη θάλασσα και τα πανέμορφα νησιά της, είναι εκ φύσεως χώρα πλούσια και δεν πρέπει κάποιοι να τη σέρνουν σε συνεχή οικονομική αιμορραγία και να την επιβουλεύονται, καθιστώντας την μόνιμο παρία της Ευρώπης, για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Η καίρια ερώτηση που πρέπει να είναι στα χείλη ενός εκάστου έλληνα πολίτη, όπου και αν αυτός ανήκει πολιτικά είναι, το ΓΙΑΤΙ φτάσαμε σε σημείο να χάνουμε, τις περιουσίες μας, καθώς και την εθνική μας κυριαρχία και να υποδουλωθούμε με τα μνημόνια, εφόσον τελικά το χρέος θα φθάσει το 2060 στις αντίστοιχες τιμές ποσοστών του ΑΕΠ, εκεί που ήταν αυτό το 2009!

Δίνω ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η κατρακύλα της χώρας μας και η υποταγή της και εξάρτιση στη γερμανική κυριαρχία. Η ΦΡΑΠΟΡΤ εξαγόρασε τα 14 καλλίτερα τουριστικά αεροδρόμια της Ελλάδας, με στόχο δήθεν την αναβάθμισή τους, τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν με τις εργασίες και την αντίστοιχη συμβολή της, στη μείωση της ανεργίας μας.

Η ΦΡΑΠΟΡΤ όμως, απέκτησε τα 14 τουριστικά αεροδρόμια αντί πινακίου φακής και αφού δανειοδοτήθηκε από την ελληνική ΑΛΦΑ τράπεζα με ζεστό ελληνικό χρήμα, η οποία τράπεζα διασώθηκε, από τη φτωχοποίηση τωνΕλλήνων πολιτών, με την επιβολή των μνημονίων, όχι μία αλλά τρείς φορές, δηλαδή με άλλα λόγια δίνουμε στον εχθρό το όπλο που εμείς ως λαός κατασκευάσαμε και του λέμε να μας πυροβολήσει και από πάνω… τα συμπεράσματα δικά σας…

Όσον αφορά το αφήγημα-παραμύθι της ποσοτικής χαλάρωσης, αυτή όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά αντίθετα θα επιδεινώσει την οικονομική θέση της χώρας μας, η οποία, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ευρίσκεται τα τελευταία 9 χρόνια, σε πλήρες καθεστώς ελεγχόμενης χρεωκοπίας…

Διότι σε μια οικονομία που πνίγεται στο χρέος, δεν μπορείς να ποντάρεις σε ανάκαμψη με ακόμη μεγαλύτερο χρέος, έστω και αν η ΕΚΤ δημιουργεί..πλασματικό χρήμα για τις τράπεζες μέσω ομολόγων, δημοσίων και ιδιωτικών, οι οποίες τράπεζες με τη σειρά τους, θα δανείσουν το πλασματικό χρήμα, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με υψηλότατο τόκο, με στόχο πάντα την κερδοσκοπία….

Να το αναλύσουμε λίγο όμως για να γίνει αντιληπτό. Ο κάθε τραπεζίτης ή κράτος της Ε.Ε. απευθύνεται στη ΕΚΤ (κ. Μ. Ντράγκι) και του ζητάει να του πάρει ένα ομόλογο πχ 20 δισ. ευρώ. Ανάλογα με την οικονομία του κράτους-μέλους η ΕΚΤ παίρνει το ομόλογο σε ποσοστό 70% της αξίας του, παρέχοντας μια εγγύηση ρευστότητας στον τραπεζίτη, η στο κράτος μέλος.

Αυτός στη συνέχεια τα 14 δισ.-εγγύηση που πήρε από την ΕΚΤ, τα τοκίζει στη χώρα του με ένα μέσο τόκο 12%, ενώ στην ΕΚΤ έχει πληρώσει τόκο 2% αλλά για 20 δισ. Και όταν είναι όλα καλά και πληρώσουν όλοι όσοι δανείστηκαν, κερδίζουν όλοι, αλλά τι γίνεται όταν υπάρχουν δάνεια στο κόκκινο; (Αυτό συνέβη με τους συνεχείς δανεισμούς της χώρας μας που συνήπταν οι κυβερνήσεις της διαφθοράς…)

Οι αριθμοί δείχνουν ότι πάνω από το 1/3 του ΑΕΠ της ευρωζώνης χρηματοδοτείται με αυτόν τον τρόπο από την ΕΚΤ και κάποιοι μιλάνε για άνοδο του ΑΕΠ, ενώ στην ουσία και για αποφυγή της κατάρρευσης του Ευρωσυστήματος, τα χρέη που εύλογα δημιουργούνται στις πιο αδύναμες οικονομίες (χώρες του Νότου) μεταφέρονται πάντα, στις πλάτες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Διότι η πίστωση που υποστηρίζει την οικονομική δραστηριότητα, δεν δημιουργείται από την παροχή αντίστοιχων μεγάλων καταθέσεων, οι οποίες μετά επιτρέπουν στις τράπεζες να δανείζουν, αλλά αντίθετα η πίστωση ζητείται από τους δανειολήπτες, οι οποίοι με τη σειρά τους καταθέτουν τα δάνεια τους ως καταθέσεις… (θυμάστε το ΤΕΜΠΕ;) …ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ….

Αυτό το στυγνό θα έλεγα έγκλημα της ποσοτικής χαλάρωσης διαφημίζεται και προτείνεται από τους διεθνείς τοκογλύφους και τραπεζίτες σαν λύση, επειδή και μόνο συμφέρει τις τράπεζες, τους κερδοσκόπους και τις χρηματαγορές. (Αυτά τα χρέη πληρώνουμε σαν ηλίθιος και αφελής συνάμα λαός, σώζοντας τις ισχυρές γαλλογερμανικές τράπεζες και χρεοκοπώντας με τις ευλογίες κάποιων τη χώρα μας.)

Συμπερασματικά απαιτείται άμεση ρήξη της κοινωνίας με το διεφθαρμένο εκείνο πολιτικό και οικονομικό σύστημα και τους συνεργάτες του, εγχώριους και ξένους, που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, καθώς και άμεση ρήξη με τους διεθνείς δανειστές-τοκογλύφους, με παράλληλη και σταδιακή απομάκρυνση της χώρας από το λησταρχείο της Ε.Ε και με απώτερο στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που είναι και το ασφαλές καταφύγιο των λαών.

Το παράδειγμα της Αργεντινής τελικά, για όσους σκόπιμα χλεύαζαν, δεν ήταν προς αποφυγήν, αλλά μόνο προς μίμηση και όσοι το κατάλαβαν από τους Έλληνες το κατάλαβαν… οι υπόλοιποι και αν συνεχίσουμε με σκυμμένο το κεφάλι και γονυπετείς στον Γερμανό δυνάστη, όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε σύντομα… το DON’T CRY FOR ME ARGENTINA…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου