ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τα ψυχοφθόρα και αυτοκτονικά μηνύματα όπως αυτό της «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑΣ»

τα-ψυχοφθόρα-και-αυτοκτονικά-μηνύματ-449673

Του Θεόδωρου Περράκη

Προβάλλεται και παραπλανεί ότι τάχα πρόκειται για «παιχνίδι» με την αθώα εκ πρώτης όψεως, ονομασία ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ. Και έτσι πέφτουν στην παγίδα του κυρίως ανήλικα παιδιά διότι, δυστυχώς, πρόκειται για ένα ψυχοφθόρο και αυτοκτονικό μήνυμα! Αποτέλεσμα είναι να υπακούει σε εντολές από άγνωστο εντολοδόχο, που όμως κατορθώνει ώστε να τον υπακούσουν οι ανήλικοι στην αρχή σε κελεύσματα αυτοτραυματισμού ή να προβούν σε πιστοποιημένη επιτυχία σε επικίνδυνες ενέργειες για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως η αναρρίχηση τους σε ψηλά κτήρια, μέχρι τελικά ακόμη και να το προτρέπουν σε μια εντυπωσιακή αυτοκτονία!

Λόγω της σοβαρότητάς του, έχει ήδη γίνει στη χώρα μας, ευτυχώς, παρέμβαση του Αρείου Πάγου εγκαίρως για αυτό το δήθεν «παιχνίδι» της παραπλανητική εκ πρώτης όψεως δήθεν αθώας ονομασίας της «μπλε φάλαινας» και ζητεί από την Εισαγγελία ενημέρωση των γονιών και εκπαιδευτικών πριν είναι αργά και λάβει και στη χώρα μας σοβαρές διαστάσεις! Στην οποία σπεύδω να ανταποκριθώ και εγώ όμως, και κάθε ενεργός πολίτης ή γονιός οφείλει προκειμένου να ενημερώσω με την ιδιότητα του παιδιάτρου και τ. διευθυντού της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, τους ανυποψίαστους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά.

Κατ’ αρχάς θα μου επιτρέψετε να έχω την άποψη ότι η τηλεόραση, όταν υπάρχει ανήλικο παιδί στην οικογένεια, πρέπει να είναι στο «καθιστικό» της τραπεζαρίας ή του σαλονιού δωμάτιο. Εάν το παιδί παρά την απειρία του λόγω ηλικίας, επιμένει να παρακολουθεί ανεξέλεγκτα τα προγράμματά της κλεισμένο στο δωμάτιό του, η μητέρα του να του πηγαίνει ένα γλυκό ή ένα μεζέ για να βλέπει, για το καλό του, τι προγράμματα παρακολουθεί, στην τηλεόραση και ιδίως τώρα που το ενδιαφέρον εστιάζεται από όλους μας και στο internet, το οποίο είναι και μια διαχρονικά ενημερωμένη και πάντα επίκαιρη εγκυκλοπαίδεια. Όμως, υπάρχουν και προγράμματα τα οποία μπαίνουν απρόσκλητα στο σπίτι μας.

Για αυτό, όταν στην οικογένεια υπάρχει και ανήλικο παιδί που η κρίσιμη ηλικία του το κάνει να έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι ικανό να προστατέψει τον εαυτό του, και έτσι να πέφτει θύμα σε δήθεν «παιχνίδια» με αθώο τίτλο όπως αυτόν της «Μπλε φάλαινας». οφείλει να συμβουλευτούν εγκαίρως έναν τεχνικό ώστε μέσω του rooter να μην έχει internet στο δωμάτιό του ο ανήλικος ή να υπάρχει «φραγή» των εισερχομένων μηνυμάτων. Η οικογένεια μετά τα τόσα θύματα που έχει «το παιχνίδι», που έχει σκαρφισθεί και εφάρμοσε ένας νεαρός που δικαιολογημένα τον κλείσανε φυλακή για τα ανυποψίαστα παγκόσμιως ανήλικα θύματά του, μεταξύ των οποίων άρχισαν δυστυχώς να καταγράφονται και στη χώρα μας!

Για αυτό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους γονείς που θα υποπτευθούν ότι το ανήλικο παιδί τους σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση με το παραπλανητικό δήθεν αθώο όνομα ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ ή σε παρόμοια, ή όποιος ενεργός πολίτης έχει υποπέσει στην αντίληψή του και γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακολούθους τρόπους: Τηλεφωνικά στο 11188, ή στέλνοντας e-mail στο [email protected] ή με smart phones CYBERKIT, ή μέσω twitter στο: @cyberAlertGR

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου