ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μήπως οδεύουμε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

μήπως-οδεύουμε-σε-τρίτο-παγκόσμιο-πόλ-489388

Toυ Θεόδωρου Περράκη

Μετά το τέλος του οποίου (κατά τον Ουίλσον Τσόρτσιλ) «δεν θα έχει απομείνει κανείς για να χειροκροτήσει τους νικητές!»

Ο Προμηθέας της μυθολογίας μας θα μετάνιωσε, θαρρώ, που έδωσε στους ανθρώπους τη δύναμη της φωτιάς. Μπορεί να αποτελεί ένα σταθμό στην εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας αλλά και τόσων καταστροφών από απρόσεκτη χρήση της. Και ο αξεπέραστος Αϊνστάιν, ως νέος Προμηθέας, πέθανε με τον καημό του αφού και αυτός ανακάλυψε την τρομακτική δύναμη της πυρηνικής ενέργειας που ναι μεν με αυτή κατακτήσαμε τη Σελήνη και στείλαμε διαστημόπλοια στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος, αλλά κινδυνεύει η ανθρωπότητα από κακή χρήση της με αφανισμό της. Αφού (και κατά τον ίδιον) «τα όρια του σύμπαντος μπορεί να έχουν κάποιο τέλος, όχι όμως και η ανθρώπινη βλακεία!»

Σαν να μην έφταναν τα δικά μας, που ενώ δηλώνουν με μόνιμα χαμόγελα ότι «οδεύουμε σε ανάπτυξη», συγχρόνως ο «κοσμάκης», όπως μας αποκαλούν υποτιμητικά οι εκάστοτε κυβερνώντες, ιδίως τώρα τελευταία ΔΕΝ χαμογελάει πια, ΔΕΝ προλαβαίνει να γεράσει αφού πεθαίνει νέος από ανακοπή, εγκεφαλικά, καρκίνο, καρδιακά εμφράγματα έκανε την εμφάνισή της και «η ασθένεια της φτώχειας» η οφειλόμενη στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης η φυματίωση. Σε έξαρση, σύμφωνα και με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και οι πνευμονοπάθειες από το τοξικό νέφος που αναπνέουμε, αλλά και από το τσιγάρο που καπνίζουμε ενεργητικά και παθητικά, παρά την ακρίβεια του μιας και οι νόμοι στην Ελλάδα ΔΕΝ εφαρμόζονται παρά τις από έτη. Συστάσεις και από κοινού στην τηλεόραση του TRT «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα» του πιο αρμόδιου Κ Κωνστ. Γουργουλιάνη και της ταπεινότητάς μου ως τ. διευθυντού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, πολλοί είναι εκείνοι οι Έλληνες γονείς που καίτοι φιλόστοργοι επιμένουν να καπνίζουν στο αυτοκίνητο με τα ανήλικα παιδιά τους μέσα, αλλά και στις δεξιώσεις μετά τα βαφτίσια…! Ακόμη, όπως είδαμε στην αξιόλογη εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, τελευταία οδηγούνται πολλοί Έλληνες με χειροπέδες στο δημόσιο ψυχιατρείο. Ακόμη, πολλοί Έλληνας τελευταίως ΔΕΝ κατορθώνουν να κοιμούνται ούτε τα βράδια, και για αυτό αναγκάζεται να ψεκάζεται ή παίρνει για να κοιμάται σκευάσματα μελατονίνης, που όπως θα έχετε προσέξει διαφημίζονται καθημερινά τελευταίως…

Έρχονται και ειδήσεις ακόμη και για επικείμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και διερωτάται δικαιολογημένα κάποιος μήπως μια και η ανθρωπότητα τελευταία διαθέτει πυρηνικά και όχι σφαίρες, και συμβαίνει να έχει προκαθήμενους προέδρους που τα διαχειρίζονται στα όρια του παλαβού όπως ο Βορειοκορεάτης, ο νέος πρόεδρος της Αμερικής που απειλείται από αλλά και απειλεί τον Βορειοκορεάτη, ενώ και με τον πρόεδρο της Ρωσίας δεν τα πάει καλύτερα, και από τη γειτονιά μας έχουμε τον «σουλτάνο», που δεν κοιτάει το κατάντημα της οικονομίας της χώρας του και τα βάζει με όλους τους δικούς του, τους Ευρωπαίους, τη Συνθήκη της Λωζάννης, τους Κεμαλιστές και πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ τα βίντεο και οι Ευρωπαίοι παρατηρητές νοθεία διαπιστώνουν. Αξιέπαινη σε όλα αυτά η ψύχραιμη και ορθολογιστική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας μας και των ενόπλων δυνάμεών μας.

Η όλη παγκόσμια κατάσταση θυμίζει ένα ανήλικο παιδί που περιεργάζεται ένα κουτί με σπίρτα και το κακό συνήθως δεν αργεί να γίνει…!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου