ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απίστευτη ομοιότητα συμπεριφοράς

απίστευτη-ομοιότητα-συμπεριφοράς-531916

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη, αρχιτέκτονα

[email protected]

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, από τότε που μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα χάθηκαν τέσσερις ψυχές παίζοντας η κάθε μια τον δικό της ξεχωριστό ρόλο στο πραγματικά απίστευτο!…σενάριο τρόμου του παράλογου τραγικού τροχαίου συμβάντος στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Ενός συμβάντος που εκτός το αναπάντεχο οδυνηρό αποτέλεσμα, έδωσε αφορμή να φανεί και το επίπεδο σκέψης και δράσης, αυτών που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα.

Άνθρωποι που σε ότι έκαναν ή κάνουν χρησιμοποιούν…, κρύβονται…, καμουφλάρονται! …πίσω από τον χαρακτηρισμό «προοδευτικός» και που δυστυχώς αποτελούν ταοπισθοδρομικά άβολα πειθήνια πιόνια του σημερινού συστήματος διακυβέρνησης της Χώρας, ξαφνικά αποφάσισαν να δείξουν πως έχουν λόγο.

Ακούσαμε λοιπόν να κάνουν απίστευτες δηλώσεις, για την αιτία που αποτέλεσε το ατύχημα, συγκεκριμένα ότι αυτή ήταν το αμαρτωλό «ταξικό στοιχείο» που εμπεριέχεται στην πλευρά του θύτη.

Χωρίς να γνωρίζουν πράγματα και ανθρώπους σαν να επρόκειτο για ποδοσφαιρική κουβέντα αναφέρθηκαν στο πλούσιο παιδί (θύτη), το καλοανατεθραμμένο, μίλησαν για «ταξικό» παραλογισμό,όπως και για «ταξικό» ζαμανφουτισμό.

Δεν σεβάστηκαν τον πόνο για την ανθρώπινη απώλεια και σαν τους πιο ειδικούς, έμπειρους πραγματογνώμονες δηλώσαν πως αιτία του δυστυχήματος ήταν το γεγονός ότι ένα πλουσιόπαιδο οδηγούσε απαξιωτικά για τους άλλους ένα πανάκριβο supercar.

Στις δηλώσεις τους μάλιστα είπαν πως το πανάκριβο αυτό αυτοκίνητο, οι ίδιοι αδυνατούν οικονομικά να το αγοράσουν.

Δήλωση που δείχνει άγνοια, γιατί το αυτοκίνητο αυτό σήμερα μπορεί να αγοραστεί (μεταχειρισμένο) σε προσιτή τιμή, άριστη κατάσταση και από κάποιον που δεν είναι πολύ πλούσιος, αλλά του αρέσει η εξέλιξη της τεχνολογίας… (παρένθεση).

Έχω βαρεθεί (το έχω ξαναγράψει) κάποιοι που στην ζωή τους το μόνο που έμαθαν και ξέρουν να κάνουν είναι να υποστηρίζουν ένα κόμμα, να έχουν το θράσος να με θεωρούν μ@λ@κ@.

Καθημερινά συμβαίνουν παρόμοια ατυχήματα, άλλωστε η Χώρα μας κατέχει ποσοστιαία, τα πρωτεία.

Τα μέσα που προξενούν αυτά τα ατυχήματα είναι κοινά αυτοκίνητα δίτροχα ή τετράτροχα και τα οδηγούν διάφοροι από εμάς, όλων των κοινωνικών τάξεων.

Οι απώλειες ζωών αναρίθμητες, οι συνέπειες ανυπολόγιστες, κανένας όμως από αυτούς τους κριτές! …δεν έκανε την παραμικρή νύξη, παρόλο που στην πραγματικότητα οι αιτίες είναι όντος «ταξικές» αλλά και κυρίως εξαρτημένες από το πολιτιστικό επίπεδο των πραγματικών «μη οριοθετημένων»…. (όρος που χρησιμοποίησαν για τον θύτη στις δηλώσεις τους) υπαιτίων.

Από την άλλη, αν ανατρέξουμε μερικούς μήνες πίσω στον Αύγουστο που πέρασε, θα θυμηθούμε το πολύνεκρο ναυτικό ατύχημα στα νερά της Αίγινας, όπου είχαμε σύγκρουση (εμβολισμό) ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος (λάντσα), 4 οι νεκροί και 16 οι τραυματίες.

Γιατί δεν μίλησε κανένας τότε, το ταχύπλοο το οδηγούσε κάποιος φτωχός φουκαράς; Ή κάποιος πλούσιος φίλος του κόμματός τους;… όπως τα ρεπορτάζ τότε άφηναν να εννοηθεί.

Πάντα μου άρεσε να παρομοιάζω μεταξύ τους τα διάφορα γεγονότα, αυτό θα κάνω και τώρα.

Για μένα «ταξικό στοιχείο» συμπεριφοράς είναι και το αποτέλεσμα του τρόπου που μεγαλώνει, ανατρέφεται σε μια πλούσια οικογένεια ένα παιδί.

Το παράδειγμα θα αναφερθεί στην πορεία κάποιου συγκεκριμένου και πολύ γνωστού σε όλους.

Γόνος πλούσιας οικογένειας, αντιδρώντας πιθανώς στην οικογενειακή ευμάρεια καλυμμένος όμως από αυτήν (βλέπε όπως Porsche της Εθνικής), ειδικεύτηκε στις καταλήψεις Σχολείων.

Αποτέλεσμα να διαμορφώσει ένα τρόπο σκέψης επηρεασμένο από το πνεύμα των καταλήψεων.

Πνεύμα που ξεγελάει, υπόσχεται, αλλά το μόνο και τελικό αποτέλεσμα που πετυχαίνει είναι η καταστροφή.

Στο πνεύμα αυτό έκανε και κατάληψη στην Χώρα, η Porsche αφάνισε 4 ζωές, στο παράδειγμα αφανίζεται μια ολόκληρη Χώρα! και κανένας δεν αντιδρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου