ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Eπιζήμιος ελληνικός κρατισμός

eπιζήμιος-ελληνικός-κρατισμός-542795

Του κ. Ιωάννου Μανιαδάκη, Δικηγόρου Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω

Είναι νωπή η μνήμη που ο Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν συνεχώς αντίθετος στις επενδύσεις. Όμως με αυτές, έρχεται συνάλλαγμα, κεφάλαια, από το εξωτερικό, θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας. Έτσι το κράτος αυξάνει τα έσοδά του και δεν καταφεύγει σε μνημόνια, περικοπές ή διακοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων.

Η Ν.Δ. με κυβέρνηση Σαμαρά δημιούργησε σημαντικά αποτελέσματα στις αξιοποιήσεις και επενδύσεις με χώρες και επιχειρηματίες από το εξωτερικό, παρά την ακραία δυσφήμιση και απειλές του Σύριζα, ότι όταν θα ερχόταν στην κυβέρνηση, θα ακυρώσει κάθε συμφωνία. Έτσι δημιουργούσε προβληματισμό, ανασφάλεια και άρνηση στο εξωτερικό, για επενδύσεις στη χώρα μας.

Όμως ερχόμενος κυβέρνηση πλέον ο Σύριζα και πιεζόμενος, από τις ανάγκες των υποχρεώσεών του, αλλά και από τους θεσμικούς μας πλέον δανειστές αναγκάζεται, να διαπραγματεύεται, καλώντας τους ξένους επενδυτές, να φέρουν τα κεφάλαιά τους.

Όμως το «Ελληνικό Χρηματιστήριο» με κυβέρνηση Σύριζα υποβιβάστηκε, υποτιμήθηκε, το ενδιαφέρον στα αζήτητα. Οι ξένοι επενδυτές, τα κεφάλαια από το εξωτερικό δεν επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας. Διότι γνωρίζουν, ότι η αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα δεν βλέπει με «καλό μάτι» την αξιοποίηση, την επένδυση. Βλέπετε είναι οι συνιστώσες, οι 53 κ.α., που δημιουργούν ένα πάζλ κωλυσιεργίας και άρνησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στον θεμιτό ανταγωνισμό. Αλλά δεν φτάνει που με κυβέρνηση Σύριζα α) η Ελληνική δημόσια προσφορά υποτιμήθηκε, λόγω του χρονοβόρου και αβέβαιου αποτελέσματος β) η εκ προοιμίου καχύποπτη στην επένδυση και, γ) η έλλειψη σοβαρότητας (βλέπε Βαρουφάκη) και το απύθμενο γενικώς, στις πρέπουσες διαπραγματεύσεις.

Βλέπουμε την επένδυση με το συνάλλαγμα και τις θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική «Ελληνικός χρυσός» που έχει βάλει φρένο, ένεκα των «αρχών» του ο Σύριζα.

Βλέπουμε στα λιμάνια και στα αεροδρόμια πόσο πιο έγκαιρα και επωφελέστερα για το Δημόσιο συμφέρον πρόβαλε η Ν.Δ.

Τα ίδια στελέχη (υπουργοί) του Σύριζα ομολογούν τις αδυναμίες και τα λάθη τους. Το αεροδρόμιο του Ελληνικού σημερινός υπουργός του Σύριζα έλεγε, ότι με κυβέρνηση Σαμαρά ήταν δώρο το Ελληνικό, η αξία του τμήματος του και έρχεται το καλοκαίρι 2016 και αφού κατοχυρώθηκε με Σύριζα να ομολογεί «έπρεπε το τίμημα να είναι πολλαπλάσιο». Βέβαια και αυτή η αξιοποίηση ενώ το 2014 ήταν έτοιμη σήμερα καρκινοβατεί.

Η κυβέρνηση Ν.Δ. το 2013 αξίωνε 300 εκατ. ευρώ στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την πουλάει 45 εκατ., παρόλο που κορυφαίος σήμερα υπουργός του χαρακτήριζε τότε τα 300 εκατ. ξεπούλημα.

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. παραδοσιακά γνωρίζουν την αξία των επενδύσεων, των έργων, της αξιοποίησης, του επωφελούς θεμιτού ανταγωνισμού, για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Ιδιαίτερα σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση και αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ. δια στόματος του προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κάθε ευκαιρία δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον της στις επενδύσεις, που με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, θα προσελκύσει τους ξένους επενδυτές, θα δώσει εργασία και πλούτο στη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου