ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αυτός ο υπέροχος Λαός μας!

αυτός-ο-υπέροχος-λαός-μας-542837

Του Θεόδωρου Περράκη

Σε αυτόν τον υπέροχο Λαό μας, που όταν κατάφερνε διαχρονικά να είναι μονιασμένος και ομόψυχος μεγαλουργούσε, θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω το παρόν μου άρθρο.

Από την αρχαιότητα που «πολεμούσε υπό την σκιά που έκαναν τα βέλη» των πολυπληθών επιτιθεμένων, μέχρι και «με το χαμόγελο στα χείλη» που ρίχνονταν στον πόλεμο οι φαντάροι μας και έγραφαν και πάλι ένδοξη ιστορία ενάντια προς τους πολυπληθείς και με άρτιο εξοπλισμό επιδρομείς. Αλλά και μέχρι και τώρα που ενώ ζούμε την οικονομική εξαθλίωση, όπως μαρτυρεί το πρόσφατο γεγονός του συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη των υπερηλίκων, και όχι μόνο, για ένα πιάτο φασόλια, ταυτόχρονα ξεχνάει που τον καταντήσανε και που τον πάνε μετά τις τελευταίες συμφωνίες που κάνουν αυτές τις ημέρες με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και έχει την παλληκαριά και το σθένος να γιορτάζει με κέφι τα κούλουμα!

Και ενώ, κατ αρχάς, οι λυκοσύμμαχοι και λυκοεταίροι δήλωναν ότι θα εφαρμόσουν για αργότερα τις νέες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, βλέποντας το «ναι σε όλα» των εκπροσώπων μας, άλλαξαν στάση και θέλουν ΤΩΡΑ την εφαρμογή τους, ενώ οι εκπρόσωποι μας στις συνομιλίες δηλώνουν ταυτόχρονα τάχα ικανοποιημένοι από όσα ήδη πέτυχαν!

Πολύ πετυχημένο και το σχετικό σκίτσο του ταλαντούχου σκιτσογράφου μας κ. Κώστα Μητρόπουλου στο οποίο απεικονίζει τον δύστυχο Λαό μας ως γονατισμένο γάιδαρο από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που του επιβάλλονται χωρίς έλεος, και όταν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. ρωτούν τον πρωθυπουργό μας εάν πετάει ο γονατισμένος από τα οικονομικά βάρη γάιδαρος, (δηλαδή εμείς) απαντά σκυφτός «πετάει, πετάει»

Και ενώ μιλάει, χαμογελαστός πάντα, ότι πλέον οδεύομε σε ανάπτυξη οι ειδικοί οικονομολόγοι μας ενημερώνουν ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όταν συνεχώς επιβάλλονται δυσβάσταχτοι και νέοι φόροι στο ήδη δυστυχούντα Λαό μας».

Τουλάχιστον, ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν σκυθρωπός, όπως ταίριαζε για την περίπτωση, όταν δήλωνε το «δυστυχώς πτωχεύσαμε» και σήμερα το όνομά του κοσμεί τους κύριους δρόμους της Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου