ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καταιγίδα σε παραλιακή τοποθεσία

καταιγίδα-σε-παραλιακή-τοποθεσία-542850

Του Αντώνη Χρ. Τσικουρίδη

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές,
Οι άνεργοι πεινούσαν,
Τώρα πεινάνε κι’ όσοι εργάζονται.
Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ το τραπέζι,
κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα όσα δίνονται

Ζητάνε θυσίες…

Μπέρτολτ Μπρεχτ (1939)

Γεννήθηκε προ 5 δισεκατομμυρίων ετών ο πλανήτης Γη. Να δώσει ζωή, χαρά, ευτυχία, δημιουργία σε όλα τα πλάσματα του. Δημιουργήθηκαν πολιτισμοί, που χάθηκαν από την ανθρώπινη παράνοια. Μετακινήσεις πληθυσμών για επιβίωση ή αρπαγή πλούτου.

Με το χρόνο δημιουργούνται συγκροτημένες κοινότητες. Άρχισαν να αναπτύσσονται ανταλλαγές αγαθών, δημιουργούνται εστίες πολιτισμών κουλτούρας και με τον χρόνο κράτη.

Ο Γιάννης Σκαρίμπας μας λέει ότι ο άνθρωπος από τότε που είπε «αυτό είναι δικό μου» άλλαξε η ρότα του ανθρώπινου ταξιδιού.

Πλανηταρχίες ανεπτύχθησαν στον ιστορικό χρόνο, στόχος η λεηλασία των υποταγμένων λαών, η πλήρη υποταγή των. Πλανηταρχία της Βαβυλωνίας, της Περσίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Ρωμαϊκή, τη Βυζαντινή, την Οθωμανική. Ολες κατέρρευσαν μέσα στο χρόνο, αφήνοντας αποτυπώματα ανεπανόρθωτα.

Η σημερινή πλανηταρχία είναι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα έχει αντίστοιχο τέλος.

Στη διαδρομή έχουμε περιόδους σκοταδισμού, φωτός, αναγέννησης, ανάδειξης των ανθρωπίνων αξιών.

Αναπτύσσονται οικονομικές θεωρίες, όπως του Αριστοτέλη, του Ξενοφώντα, του Πλάτωνα. Οι φυσιοκράται, ο μαλθουσιανισμός, ο φιλελευθερισμός, ο σοσιαλισμός, ο μαρξισμός, ο αναρχισμός.

Ο Προυντόν έλεγε από τη φυλακή «Το ανθρώπινο γένος θέλει να κυβερνάται, θα κυβερνηθεί. Εντρέπομαι για το γένος μου. Εκείνο που σέβομαι εις τον πλησίον μου είναι η ιδιότης ως ανθρώπου».

Και ο Χένρυ Νταίηβιντ Θορώ στο βιβλίο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ μας καταθέτει ότι πιστεύει «καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτά που δεν κυβερνώ καθόλου».

Με την πρόοδο των επιστημών πραγματοποιείται και σημαντική αύξηση του μέσου ορίου ηλικίας.

Η πορεία της ζωής του ανθρώπου- πολίτη περιγράφεται στο έργο του Ζαν Ζακ Ρουσσώ «ΑΙΜΙΛΙΟΣ» ή περί αγωγής «Ο άνθρωπος που έζησε περισσότερο δεν είναι εκείνος που μέτρησε περισσότερα χρόνια, αλλά εκείνος που ένιωσε περισσότερο τη ζωή.

Κάποιος κηδεύτηκε στα εκατό του χρόνια, αλλά είχε πεθάνει από τη γέννησή του. Θα ήταν κερδισμένος εάν πήγαινε στον τάφο του νέος, εάν είχε ζήσει πραγματικά, τουλάχιστον ως τότε.

Όλη μας η σοφία συνίσταται σε δουλικές προκαταλήψεις. Όλες μας οι συνήθειες είναι μόνο υποταγή, ενόχληση και καταπίεση. Ο πολίτης άνθρωπος γεννιέται, ζει και πεθαίνει μέσα στη σκλαβιά – με τη γέννησή του τον καρφιτσώσουν στις φασκιές, με το θάνατό του τον καρφώνουν στο φέρετρο. Όσο έχει ανθρώπινη μορφή, είναι αλυσοδεμένος από τους θεσμούς μας».

Και η πατρίδα από την απελευθέρωση του 1821 και ιδιαίτερα από τον καταστροφικό πόλεμο του 1897, μονίμως χρεωκοπημένη, υπό κηδεμονία μέχρι σήμερα και για πολλά, πάρα πολλά υπόδουλοι πολιτικά και οικονομικά.

Οι θεοί διατάσσουν η πατρίς Ελλάς να κυβερνηθεί. Από το πολιτικό φρικτό συνονθύλευμα να κυβερνηθεί ονομαζόμενο Καλoγριτσο – ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ –ΑΝΕΛ.

Τούτοι άραγε τι νάνε; Νάνε μπολσεβίκοι, να’ ναι αριστεροί, να’ ναι φιλελεύθεροι, να’ ναι σοσιαλιστές, να’ ναι υπηρέτες του κεφαλαίου που δήθεν παλεύουν; Να’ ναι πολιτικοί συμμορίας; πάντως υπηρέτες του φτωχού λαού δεν είναι. Στις 10 λέξεις οι 11 είναι ψέμα. Είναι επαγγελματισμός του ψεύδους. Το ηθικόν πλεονέκτημα πλημμυρίδα ήθους διατρέχει την χώρα… πρόθεση με όλα τα μέσα παραμονή στην εξουσία.

Στην επαρχία σε Σε Τσουάν της Κίνας περιμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό, νεαρές γυναίκες θρέφονται με ειδικές τροφές, πεντακάθαρες πάνε στο Πεκίνο, να θηλάσουν τα παιδιά των πλούσιων κυριών. Τα δικά τους παιδιά μεγαλώνουν με γάλα σκόνη. Αθλιότης.

Είναι γνωστή με διάφορους τρόπους αρπαγή, ζωτικών οργάνων , ιδιαίτερα από μικρά παιδιά, για να ζήσουν περισσότερο πλουτοκράτες της δύσης. Απέχθεια, αίσχος.

Σε συνέντευξη του στο «Euronews» ο Αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον , δεξί χέρι του Μάρτιν Λούθερ Kινγκ. Στην ερώτηση: «Κλείνοντας τη συνέντευξή μας ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας σήμερα;» ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον απαντά: «Είμαι σαστισμένος από τη ροπή μας προς το πόλεμο από τη υπερβολική συγκέντρωση πλούτου, από την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης λόγω των εμπορικών ανισορροπιών καθώς και την αύξηση της φτώχειας. Ο ρυθμός αύξησης της φτώχειας στη χώρα μας έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τόσο πολύ μίσος, τόση πολλή φτώχεια… Πρέπει να ονειρευόμαστε να προσπαθούμε να ζούμε καλύτερα και να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας».

Η συνέντευξη δόθηκε επί προεδρίας Ομπάμα.

Επανερχόμενος στον Ρουσσώ και τον ΑΙΜΙΛΙΟ του, γράφει για την εξουσία. «Αποκτήστε τα πάντα, σφετεριστείτε τα πάντα και ύστερα σκορπίστε απλόχερα το χρήμα, στήστε πυροβολεία, αγχόνες, τροχούς βασανιστηρίων. Εκδώστε νόμους, θεσπίσματα, πολλαπλασιάστε τους χαφιέδες, τους στρατιώτες, τους δήμιους, τις φυλακές, τις αλυσίδες, φτωχά ανθρωπάκια σε τι σας χρησιμεύουν όλα αυτά;»

Ο Αλμπερτ Αινστάιν είχε προειδοποιήσει «αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με πέτρες».

Ο Νίκος Καζαντζάκης μας λέει:

«Να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ θα σώσω τη γη. Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω».

Συνοψίζοντας :

Άθλιοι, σεις οι χαβιαροπέψιοι του κόσμου, ως πότε θα λιντσάρετε τις ψυχές μας, ως πότε θα λεηλατείτε τα χρυσαφένια όνειρα των παιδικών μας χρόνων;

Νιότη εξεγερθείτε, ο λόγος είναι δικός σας, στα στιβαρά σας χέρια κρίνεται το μέλλον του κόσμου.

Η Μασσαλιώτιδα, επίκαιρος οδηγός :

Εμπρός παιδιά της Πατρίδας
Η μέρα της δόξας έφθασε
Απέναντί μας η τυραννία
Το ματωμένο λάβαρο υψώθηκε
Ακούστε στα λιβάδια
Να βρυχώνται αυτοί οι άγριοι στρατιώτες
Έρχονται ως την αγκαλιά σας,
Να κόψουν τους λαιμούς των γιων σας, των συντρόφων σας.

Στα όπλα πολίτες!
Σχηματίστε τα τάγματά σας
Εμπρός, Εμπρός,
Το μολυσμένο αίμα
Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια..

Υ.Γ. 1. Πίνακας του Κλοντ Τζόζεφ Βέρνετ 1782

Υ.Γ.2. Επί χούντας ο επί της

προπαγάνδας ήταν ο περίφημος Γεωργαλάς

Επί Καλογρίτσο-Σύριζα-ΑΝΕΛ πλημμύρισε

ο τόπος από Γεωργαλάδες

Στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

έδινε σε συνεχή κρόουλ η κρατική τηλεόραση

με κεφαλαία γράμματα: ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ: Ντροπή, αισχύνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου