ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εύθυμα και σοβαρά στην τωρινή μας κοινωνία

εύθυμα-και-σοβαρά-στην-τωρινή-μας-κοιν-558268

Τα ζώα μας και εμείς οι άνθρωποι

Του Θεόδωρου Περράκη

Θυμάμαι ακόμη την χρονική εκείνη περίοδο τότε που μαθητής του δημοτικού, στην περίοδο που οι δάσκαλοι χειροδικούσαν εάν ο μαθητής τολμούσε να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη από εκείνη του δάσκαλου. Όταν ο δάσκαλος αναφέρθηκε στο γνωστό και αποδεκτό με καμάρι από τους ανθρώπους ότι «ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα των έμβιων όντων» Τόλμησα λοιπόν τότε να έχω το θάρρος της γνώμης μου με κίνδυνο να εισπράξω κανένα χαστούκι και είπα στο δάσκαλο ότι εγώ δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή και τούτο, γιατί όπως τόλμησα να του πω, ήμουνα στενοχωρημένος γιατί έπρεπε να μάθω ξένες γλώσσες εάν ήθελα να προκόψω ενώ η γάτα του σπιτιού μας ή ο σκύλος μας με ένα «νιάου» η πρώτη και με ένα «γαβ» ο δεύτερος θα μπορούσαν να συνεννοηθούν με τα ομοειδή τους ζώα. Οι συμμαθητές μου σκάσανε στα γέλια και έτσι και εγώ γλίτωσα τη «φάπα» από το δάσκαλό μας.

Πέρασαν τα χρόνια και φέτος με τον χιονιά και την παγωνιά πήγα στο Μάραθο να ελέγξω εάν είχε γίνει καμιά ζημιά στους σωλήνες παροχής νερού όταν έκανε την εμφάνισή του ένας αποσκελετωμένος από την πείνα σκύλος με εμφανή κρυοπαγήματα στα πόδια του. Τον λυπήθηκα και τον τάισα και τον ξαναιτάϊσα και την επομένη και την επομένη. Κάθε φορά πριν δοκιμάσει το φαγητό που του έφερνα, πιστέψτε με, μου έγλυφε τα χέρι και μετά γάβγιζε κάθε περαστικό και μηχανάκι που περνούσε σαν να ήθελε να κάνει γνωστό ότι προστάτευε το σπίτι του αφεντικού του! Με αυτά που σας ανέφερα και με όσα γνωρίζετε εκ πείρας αγαπητοί μου αναγνώστες θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι τα ζώα και ψυχή έχουν και μας φροντίζουν αν και δεν το αξίζουμε πολλές φορές…!

Και δεν το αξίζουμε όταν η Αvaazχρειάστηκε να συγκεντρώσει στο internet ένα εκατομμύριο υπογραφές (υπέγραψε και η ταπεινότητά μου) ως διαμαρτυρία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέχεται σιωπώντας σε ένα συνεχιζόμενο φρικιαστικό έγκλημα που τοποθετούν στα Αλογα (που μόνο λόγο δεν έχουν παρά την νοημοσύνη και τον συναισθηματισμό που έχουν) και μάλιστα στα ευρισκόμενα σε κατάσταση εγκυμοσύνης ένα μηχάνημα αφαίμαξης μέχρι εξαντλήσεως ή και του θανάτου τους για να στείλουν το αίμα των αλόγων αυτών που συλλέγουν με τον φρικιαστικό αυτόν τρόπο σε εταιρείες ταχείας εκτροφής χοίρων ή σε φαρμακευτικές εταιρείες έναντι αδράς αμοιβής!!!

Ακόμη, ενώ ο αδέσποτος σκύλος που σας ανέφερα μοιράζεται έκτοτε, σαν νοικοκύρης πια, το φαγητό του με άλλες δώδεκα αδέσποτες και πεινασμένες γάτες ο ναζιζόμορφος Σόιμπλε και οι όμοιοι του, αφότου ανέλαβαν την προεδρία της Ε.Ε. φρόντισαν να εξυψώσουν την δική τους οικονομία εις βάρος των νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών που τώρα λιμοκτονούμε η μια μετά την άλλη και επιμένει μετά μανίας στο ασύμφορο για την Ελλάδα GRΕXIT, σαν να μας το φιλάνε οι σημερινοί ναζισόμορφοι που χάσανε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο γιατί τους καθυστερήσαμε στην προέλασή τους στην Ελλάδα και ως συνέπεια δώσαμε τον χρόνο στους συμμάχους να ανασυνταχτούν ενώ τους ναζί τους πρόλαβε ο Χειμώνας στο ρωσικό μέτωπο και έκτοτε, ευτυχώς για την ανθρωπότητα, χάσανε τον πόλεμο που τόσο ύπουλα τον είχαν αρχίσει…

Αλλά τι να περιμένεις και από μια τωρινή Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει ακόμη και προέδρους ανιστόρητους και αγεωγράφητους που όμως τολμούν και ομιλούν με άθλιες ανακρίβειες για τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα!

Τα συμπεράσματα δικά μας φίλοι αναγνώστες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου